2018. február 19., hétfő
Zsuzsanna

Egyéb Hódmezővásárhely

Fiatal atlétáktól volt hangos a stadion

Október elején a Hódmezővásárhelyi Városi Stadion adott otthont a tanulásban akadályozott gyerekek atlétikai diákolimpiai bajnokságának. A viadalra a vásárhelyi fiatalok mellett Szentesről, Makóról és Szegedről is érkeztek versenyzők.

Verőfényes napsütés és egy csipetnyi hideg fogadta október 5-én délelőtt a megyei diákolimpiai bajnokságra érkező fiatalokat Hódmezővásárhelyen, a városi stadionban. A résztvevők immáron a felújított atlétikai pályán mutathatták be tudásukat az érdeklődőknek. A bajnokság őszi, megyei fordulóját hagyományosan Hódmezővásárhelyen rendezik, ám tavaly a pályafelújítások miatt nem így történt, a tavaszi megmérettetésnek adhatott otthont a stadion.


Az idei alkalomra mintegy 70 tanulásban akadályozott fiatalt neveztek összesen 6 intézményből.

Az idei alkalomra mintegy 70, tanulásban akadályozott fiatalt neveztek, összesen hat intézményből

A vásárhelyi színeket az Aranyossy Ágoston Általános Iskola képviselte, Szentesről a Rigó Alajos Általános Iskola diákjai érkeztek, Makóról a Pápay Endre iskola tanulói, míg Szegedről a Wesley János, a Bárczi Gusztáv és a Klúg Péter iskola fiataljai mérettek meg. Utóbbi csapat először vett részt a bajnokságon.

A résztvevők a hagyományos atlétikai számokban mérhették össze tudásukat.

Síkfutásban több távon, távol- és magasugrásban, kislabdadobásban és súlylökésben történt a vetélkedés.

Síkfutásban több távon, távol- és magasugrásban, kislabdadobásban és súlylökésben vetélkednek a gyerekek

A mostani egyfajta előfelmérése a tavaszi fordulónak, ahol már az országos, zánkai döntőbe jutás a cél.

– Az őszi versenyen derül ki, hogy kik lesznek a tavaszi forduló nagy esélyesei. Fontosnak tartom a gyerekek versenyeztetését, nagyon lelkesek a felkészüléseken és a testnevelésórákon is. Szívesen vesznek részt a helyi megmérettetéseken, ha pedig mi utazunk, az még nagyobb élmény számukra, hiszen ritkán van lehetőségük Hódmezővásárhelyen kívülre jutni – mondta el Lengyel Gyöngyi főszervező, az Aranyossy Ágoston Általános Iskola gyógypedagógusa.

Kapcsolódó Cikkek