EUR: 307,50 Ft
CHF: 281,51 Ft
2017. május 24., szerda
Eszter, Eliza

Egyéb Hódmezővásárhely

Fiatal atlétáktól volt hangos a stadion

Október elején a Hódmezővásárhelyi Városi Stadion adott otthont a tanulásban akadályozott gyerekek atlétikai diákolimpiai bajnokságának. A viadalra a vásárhelyi fiatalok mellett Szentesről, Makóról és Szegedről is érkeztek versenyzők.

Verőfényes napsütés és egy csipetnyi hideg fogadta október 5-én délelőtt a megyei diákolimpiai bajnokságra érkező fiatalokat Hódmezővásárhelyen, a városi stadionban. A résztvevők immáron a felújított atlétikai pályán mutathatták be tudásukat az érdeklődőknek. A bajnokság őszi, megyei fordulóját hagyományosan Hódmezővásárhelyen rendezik, ám tavaly a pályafelújítások miatt nem így történt, a tavaszi megmérettetésnek adhatott otthont a stadion.

Az idei alkalomra mintegy 70 tanulásban akadályozott fiatalt neveztek összesen 6 intézményből.

Az idei alkalomra mintegy 70, tanulásban akadályozott fiatalt neveztek, összesen hat intézményből

A vásárhelyi színeket az Aranyossy Ágoston Általános Iskola képviselte, Szentesről a Rigó Alajos Általános Iskola diákjai érkeztek, Makóról a Pápay Endre iskola tanulói, míg Szegedről a Wesley János, a Bárczi Gusztáv és a Klúg Péter iskola fiataljai mérettek meg. Utóbbi csapat először vett részt a bajnokságon.

A résztvevők a hagyományos atlétikai számokban mérhették össze tudásukat.

Síkfutásban több távon, távol- és magasugrásban, kislabdadobásban és súlylökésben történt a vetélkedés.

Síkfutásban több távon, távol- és magasugrásban, kislabdadobásban és súlylökésben vetélkednek a gyerekek

A mostani egyfajta előfelmérése a tavaszi fordulónak, ahol már az országos, zánkai döntőbe jutás a cél.

– Az őszi versenyen derül ki, hogy kik lesznek a tavaszi forduló nagy esélyesei. Fontosnak tartom a gyerekek versenyeztetését, nagyon lelkesek a felkészüléseken és a testnevelésórákon is. Szívesen vesznek részt a helyi megmérettetéseken, ha pedig mi utazunk, az még nagyobb élmény számukra, hiszen ritkán van lehetőségük Hódmezővásárhelyen kívülre jutni – mondta el Lengyel Gyöngyi főszervező, az Aranyossy Ágoston Általános Iskola gyógypedagógusa.

Kapcsolódó Cikkek

 • Júniusban már elérhetőek lesznek az internet-alapcsomagok

  Júniusban már elérhetőek lesznek az internet-alapcsomagok

  Júniusban már elérhetőek lesznek az internet-alapcsomagok, amelyek a szolgáltatók jelenlegi legalacsonyabb árainál is 15 százalékkal kedvezőbb áron kínálnak majd szolgáltatást – közölte Deutsch Tamás miniszterelnöki biztos az Országgyűlés kulturális bizottságának és népjóléti bizottságának együttes ülésén kedden.

 • Ne feledje leadni személyi jövedelemadó-bevallását!

  Ne feledje leadni személyi jövedelemadó-bevallását!

  Már csak öt nap van a személyi jövedelemadó-bevallások leadására, amit az adózók még szombat délelőtt is megtehetnek a budapesti Eurocenterben – közölte a Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV) csütörtökön az MTI-vel.

 • Hatvan éve boldog feleségével Kányádi Sándor

  Hatvan éve boldog feleségével Kányádi Sándor

  Sztárként ünnepelték születésnapi köszöntésén a 88 éves, Kossuth-díjas erdélyi magyar költőt, Kányádi Sándort. A nemzet művésze sajnos egyre kevesebb találkozón tud megjelenni, miután összeroppant egy csigolyája és bottal közlekedik, de humora és lelkesedése a régi.