2018. április 20., péntek
Tivadar

Egyéb Hódmezővásárhely

Fiatal atlétáktól volt hangos a stadion

Október elején a Hódmezővásárhelyi Városi Stadion adott otthont a tanulásban akadályozott gyerekek atlétikai diákolimpiai bajnokságának. A viadalra a vásárhelyi fiatalok mellett Szentesről, Makóról és Szegedről is érkeztek versenyzők.

Verőfényes napsütés és egy csipetnyi hideg fogadta október 5-én délelőtt a megyei diákolimpiai bajnokságra érkező fiatalokat Hódmezővásárhelyen, a városi stadionban. A résztvevők immáron a felújított atlétikai pályán mutathatták be tudásukat az érdeklődőknek. A bajnokság őszi, megyei fordulóját hagyományosan Hódmezővásárhelyen rendezik, ám tavaly a pályafelújítások miatt nem így történt, a tavaszi megmérettetésnek adhatott otthont a stadion.


Az idei alkalomra mintegy 70 tanulásban akadályozott fiatalt neveztek összesen 6 intézményből.

Az idei alkalomra mintegy 70, tanulásban akadályozott fiatalt neveztek, összesen hat intézményből

A vásárhelyi színeket az Aranyossy Ágoston Általános Iskola képviselte, Szentesről a Rigó Alajos Általános Iskola diákjai érkeztek, Makóról a Pápay Endre iskola tanulói, míg Szegedről a Wesley János, a Bárczi Gusztáv és a Klúg Péter iskola fiataljai mérettek meg. Utóbbi csapat először vett részt a bajnokságon.

A résztvevők a hagyományos atlétikai számokban mérhették össze tudásukat.

Síkfutásban több távon, távol- és magasugrásban, kislabdadobásban és súlylökésben történt a vetélkedés.

Síkfutásban több távon, távol- és magasugrásban, kislabdadobásban és súlylökésben vetélkednek a gyerekek

A mostani egyfajta előfelmérése a tavaszi fordulónak, ahol már az országos, zánkai döntőbe jutás a cél.

– Az őszi versenyen derül ki, hogy kik lesznek a tavaszi forduló nagy esélyesei. Fontosnak tartom a gyerekek versenyeztetését, nagyon lelkesek a felkészüléseken és a testnevelésórákon is. Szívesen vesznek részt a helyi megmérettetéseken, ha pedig mi utazunk, az még nagyobb élmény számukra, hiszen ritkán van lehetőségük Hódmezővásárhelyen kívülre jutni – mondta el Lengyel Gyöngyi főszervező, az Aranyossy Ágoston Általános Iskola gyógypedagógusa.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

 • Hétvégén is marad a jó idő

  Hétvégén is marad a jó idő

  Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.