2018. június 19., kedd
Gyárfás

Belföld

Fidesz: a Jobbik Európa legnagyobb korrupciós botrányban érintett

“Az a Jobbik, amely most korrupcióról beszél, a Kovács Bélájával együtt Európa legnagyobb korrupciós botrányában érintett” – hangsúlyozta a Fidesz szombaton az MTI-hez eljuttatott közleményében.

A nagyobbik kormánypárt a jobbikos Dúró Dóra kijelentésére reagált, aki azt mondta: a Jobbik szerint az egészségügy és a korrupció mellett az oktatás az a terület, amely sürgős beavatkozást igényel. Dúró Dóra, a párt frakcióvezető-helyettese, az Országgyűlés kulturális bizottságának elnöke a “A Jövő oktatása – az oktatás jövője” című, szülői és pedagógusi szervezetek képviselőinek részvételével szervezett szombati konferenciájuk sajtótájékoztatóján azt hangsúlyozta: a kormány hozzáállásából adódtak az oktatásban a szerinte rossz szakmai döntések, amelyek “finanszírozási hanyatlással párosultak”.


A Fidesz erre reagálva kiemelte: “az a Jobbik, amely most oktatásról és egészségügyről beszél, nem fogadta el a költségvetést, amely béremelést garantál a pedagógusoknak és az egészségügyi dolgozóknak és százmilliárdokkal több pénzt biztosít az oktatásnak és az egészségügynek is”.

Ezen felül – mint megjegyezték – “pénzért és hatalomért pedig úgy eladta magát idegen érdekeknek, hogy még a népszavazásnál is elfelejtett részvételre és a kényszerbetelepítés elleni nem szavazatra buzdítani”.

Kapcsolódó Cikkek