EUR: 307,24 Ft
CHF: 267,17 Ft
2017. október 17., kedd
Hedvig

Belföld VIII.kerület

Focizhatnak a józsefvárosi óvodások

Három józsefvárosi óvoda kapott multifunkciós műfüves sportpályát. A gyerekek október 13-án vehették birtokba a létesítményeket.

Az önkormányzat 2013-ban csatlakozott az Ovi-Foci Programhoz, amelyet Buzánszky Jenő és a Magyar Labdarúgó Szövetség 2011-ben azzal a céllal indított el, hogy a gyermekek minél fiatalabb korban megismerkedhessenek a mozgás örömével és fontosságával. Az Ovi-Foci Közhasznú Alapítvány a kevés forrással rendelkező intézményeket támogatja a sportnevelésbe történő korai bekapcsolódásban.

Százszorszép óvoda focipálya átadó, ünnepi műsor és foci bemutató. (Fotó: Keresztesi Balázs)

Százszorszép óvoda növendékei játékkal avatták fel az új pályát
(Fotó: Keresztesi Balázs)

– Felhívom a figyelmet, hogy a három ovifocipályát ugyanazon a napon avatjuk fel, amelyiken átadják az új MTK- stadiont. – Ezt Sára Botond, Józsefváros alpolgármestere mondta tréfálkozva a Szűz utcai Százszorszép Óvodában rendezett ünnepségen. Tréfa nélkül tette hozzá: – A sport támogatását kiemelten fontos feladatnak tekinti az önkormányzat. Az elmúlt években közel 800 millió forintot fordítottak a kerületben sportcélú beruházásokra, köztük például sportpályák, sportudvarok és sportsátor kialakítására, tornatermek és uszoda felújítására, sportszervezetek és sportprogramok támogatására. A sportot, a rendszeres mozgást pedig nem lehet elég korán elkezdeni. Örülök, hogy a józsefvárosi óvodákban sikerül ehhez megfelelő feltételeket teremtenünk. Kívánom, hogy minél több NB I-es futballista kerüljön ki ezek közül a gyerekek közül is.

Százszorszép óvoda focipálya átadó, ünnepi műsor és foci bemutató. Sára Botond polgármester (Fotó: Keresztesi Balázs)

Ifjabb Buzánszky Jenő, az alapítói jogok kezelője, Sára Botond, Józsefváros alpolgármestere és Orosz József, a programot támogató Michelin Hungária Kft képviselője
(Fotó: Keresztesi Balázs)

A műfüves pályán futballozni, kosár- és kézilabdázni is lehet, további előnye, hogy mozdítható kiegészítő elemekkel berendezve az óvodások különböző labdavezetési és labdakezelési technikákat, fejlesztő mozgássorokat gyakorolhatnak. A program részeként az óvónők egy továbbképzésen vehetnek részt, ahol elsajátítják a sportág oktatásának alapjait. A futballképzés gyors fejlődésnek indult a kerületben, amióta Józsefváros önkormányzata bekapcsolódott a programba.

Százszorszép óvoda focipálya átadó, ünnepi műsor és foci bemutató. (Fotó: Keresztesi Balázs)


(Fotó: Keresztesi Balázs)

– Óvónőink részt vettek a képzésen – mondta Tárnokiné Joó Ildikó, a Napraforgó Egyesített Óvoda igazgatója. – A futball oktatása már korábban elkezdődött óvodáinkban, de a fejlesztőmunka most teljesedhet ki igazán, hogy megkaptuk ezeket a jól hasznosítható pályákat. Bevallom, annyira örültünk nekik, hogy a gyerekek már a hivatalos megnyitó előtt kipróbálták, játszottak itt néhányszor.

A Szűz utcában rendezett ünnepség valójában három létesítmény hivatalos átadója volt, hiszen a Százszorszép mellett a Napsugár és Napraforgó Óvoda kapott még többfunkciós pályát. A gyerekek természetesen egy jó kis játékkal avatták fel a terepet.

Kapcsolódó Cikkek

 • Megszűnik a családi házak kötelező kéményellenőrzése

  Megszűnik a családi házak kötelező kéményellenőrzése

  Az Országgyűlés kedden megszüntette a családi házak kötelező kéményseprő-ipari ellenőrzését, amelyet ezentúl a tulajdonosok megrendelésére, de továbbra is ingyenesen végezhet el a katasztrófavédelem, illetve egyes településeken az önkormányzati közszolgáltató.

 • Sokkal többen kaphatnak nyugdíjprémiumot

  Sokkal többen kaphatnak nyugdíjprémiumot

  Az MTI 2017. október 16-i híradása szerint nem csak a nyugdíjkorhatárt betöltött idősek, hanem a fiatalabb, nyugdíjszerű ellátásban részesülők is megkapják novemberben a nyugdíjprémiumot a kormány legutóbbi ülésén hozott döntés értelmében.

 • Magyarországon egyre fontosabb a biztonság kérdése

  Magyarországon egyre fontosabb a biztonság kérdése

  Magyarországon az elmúlt években egyre fontosabbá vált a külső és belső biztonság kérdése, és Izrael tapasztalata e területen kulcsfontosságú – mondta Németh Zsolt (Fidesz), az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke kedden az Országházban, miután a kneszet külügyi és védelmi bizottságának elnökével tárgyalt.