2018. február 20., kedd
Aladár, Álmos

Belföld Tatabánya

Freddie Mercury emlékére

Helyi zenekarok fellépésével szerveztek Freddie Mercury-emlékestet a Vértes Agórájában.

Legendás Queen-daloktól volt hangos pénteken este a Vértes Agorája. Freddie Mercury-emlékestet szervezett a ház és a Pap Tibor vezetésével működő Peron Music Alapítvány annak a programnak a keretében, amelyet immár három éve indítottak, hogy minden esztendőben megemlékezzenek egy nagy zenei legendáról.
Az idei nem is volt kérdés, hiszen Freddie Mercury és a Queen zenekar éppen 30 éve lépett fel Budapesten, valamint az énekes születésének 70. évfordulóját is idén ünnepeljük.


13_FREDDIE_MERCURY01
Az estre szokás szerint több helyi előadó is készült, így az Oklahoma, a Black Jack és a Pure Basic zenekar, valamint a Tatabányai Árpád Gimnázium kórusa és a Bárdos Lajos Vegyeskar Szeimann Zsuzsanna vezényletével. A több mint kétórás koncert utolsó fellépője Krisz Rudi és Pintácsi Viktória, valamint zenekaruk volt, akik igyekeztek minél hitelesebben tolmácsolni a Queen-dalokat.

– Egyrészt megtisztelve érzem magam, hogy gondoltak rám a helyi szervezők, másrészt nagyon örültem, mert igen közel állnak hozzám Freddie Mercury dalai, ezeken nőttem fel. Nagyon jó érzés, hogy nagyszínpadon, ilyen technikával, ilyen körülmények között, nagy koncertzongorával adhatom elő ezeket a dalokat – mondta el Krisz Rudi a koncert előtt.
A felkérésnek mindenki más is örömmel tett eleget, sőt a Magyar Queen Rajongók Klubja is csatlakozott, akik emlékkiállítást rendeztek a színházterem előtti térben, Andrásfáy Endre elnök, klubvezető pedig a dalokhoz fűzött érdekes történeteket a koncerten.
Pap Tibor, a Peron Music Alapítvány elnöke azt mondta, természetesen jövőre is folytatódik a sorozat, de hogy ki lesz a következő legenda, akinek emlékestet szerveznek, még bizonytalan.


Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Gulyás: Az ajánlások azt mutatják, hogy erős a kormánypártok támogatottsága

    Gulyás: Az ajánlások azt mutatják, hogy erős a kormánypártok támogatottsága

    A Fidesz-KDNP képviselőjelöltjei által összegyűjtött ajánlások nagy száma azt mutatja, hogy nemcsak a közvélemény-kutatások szerint, hanem a valóságban is erős a kormánypártok támogatottsága – jelentette ki Gulyás Gergely, a főváros 3-as számú választókerületének kormánypárti képviselőjelöltje, amikor leadta a jelöltté váláshoz szükséges számú ajánlást, kedden Budapesten.

  • Törökország azt tervezi, hogy kasztrálja a pedofilokat

    Törökország azt tervezi, hogy kasztrálja a pedofilokat

    A török kormány azt tervezi, hogy néhány napon belül napirendjére veszi a pedofilok kémiai kasztrációjának tárgyalását – közölte Abdulhamit Gül török igazságügyi miniszter kedden Ankarában újságíróknak nyilatkozva, miután a közelmúltban óriási botrányt kavart, hogy egy fiatal férfi megerőszakolt egy hároméves kislányt, ráadásul egy esküvő közben.