EUR: 311,95 Ft
CHF: 294,19 Ft
2017. április 23., vasárnap
Béla

Egyéb XIV.kerület

Futófesztivál, koncertek és útlezárások Zuglóban

Eseménydús hétvége vár Budapest lakosaira az október 8-ai és 9-ei hétvégén, ugyanis ekkor kezdődik a 31. SPAR Budapest Maraton Fesztivál.

A kétnapos rendezvényre lehet, hogy idén is rekordszámú futó nevez a tíz különböző távra. Csak a számok szerelmeseinek mondjuk, hogy 75 országból jönnek a futni vágyók, többek közt Fülöp-szigeteki, ecuadori és madagaszkári futó is rajthoz áll. Ez azonban nagyban befolyásolja majd a zuglóiak életét.

Mint azt a Lokál Extra a verseny szervezőitől megtudta, a térséget nemcsak hogy a maraton útvonala érinti és halad át a kerület utcáin az inspiráló látványt nyújtó sok ezernyi futó, de zenei programok is lesznek. Nem is akármilyen: a Z-drums adja majd a ritmust az atléták, illetve a táncolni vágyók számára. Fontos tudni, hogy a rajt, valamint a befutó is a Városligetben lesz, így aki kilátogat, először láthatja az egész tömeget hömpölyögni, majd azt is, ahogy a versenyzők szétszóródva, emberfeletti teljesítményt nyújtva érkeznek célba a 42 195 méter megtétele után.

alap_2016_mark

Így érintik a futók a kerületet és a Városligetet, így az itt közlekedő trolik terelve járnak majd!

Frenetikus, egyedi hangulatnak lehetnek tanúi a szurkolók és még az is könnyen lehet, hogy ismerőst is köszönthetnek a hétvégén, ugyanis összességében Zugló adja a második legtöbb, közel hatszáz indulót a kerületek közül! Kiemelkedik közülük Gönczi Tamás, aki huszadszorra veselkedik neki a 42 kilométeres távnak, amivel ő tartja a rekordot a városrészben. Mellette sok ismert személy is jelen lesz, például Dombi Tibor, a debreceni futballcsapat legendája, de olyanok is akadnak, akik felnégyelik a távot.

A Maratonstafétán fut majd például Lipcsei Betta szépségkirálynő, valamint Juhász Roland 94-szeres magyar válogatott labdarúgó, ráadásul a Kifutó Modellek nevű csapatban közösen szerepelnek, így még az is előfordulhat, hogy egymásnak adják át a stafétát. Lapunk azt is megtudta, hogy a legidősebb futó a 81 éves Kiss György lesz.
Az is igaz azonban, hogy a kétnapos futófesztiválon közlekedni is nehezebb lesz Zuglóban, a Lokál Extra így megszerezte azokat a térképeket, amelyekről kiderül, hogyan változnak a közlekedési körülmények.

Kapcsolódó Cikkek

 • Elhunyt Magdalena Abakanowicz

  Elhunyt Magdalena Abakanowicz

  Nyolcvanhat évesen elhunyt Magdalena Abakanowicz világhírű lengyel szobrász – közölte pénteken a lengyel közszolgálati televízió.

 • Rétvári: az elmúlt években több gyógyszer ára csökkent

  Rétvári: az elmúlt években több gyógyszer ára csökkent

  A kormány elmúlt években tett intézkedéseinek köszönhetően mind a gyógyszerkasszában, mind a betegek gyógyszerkiadásaiban pozitív volt a változás – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára Szakács László MSZP-s országgyűlési képviselő írásbeli kérdésére válaszolva.

 • Topon a kerületi diákok

  Topon a kerületi diákok

  A kompetenciamérés alapján a 277 budapesti intézmény közül az első 15 között végzett a Vörösmarty és a Gloriett iskola.