EUR: 310,68 Ft
CHF: 259,46 Ft
2018. április 20., péntek
Tivadar

Egyéb XIV.kerület

Futófesztivál, koncertek és útlezárások Zuglóban

Eseménydús hétvége vár Budapest lakosaira az október 8-ai és 9-ei hétvégén, ugyanis ekkor kezdődik a 31. SPAR Budapest Maraton Fesztivál.

A kétnapos rendezvényre lehet, hogy idén is rekordszámú futó nevez a tíz különböző távra. Csak a számok szerelmeseinek mondjuk, hogy 75 országból jönnek a futni vágyók, többek közt Fülöp-szigeteki, ecuadori és madagaszkári futó is rajthoz áll. Ez azonban nagyban befolyásolja majd a zuglóiak életét.


Mint azt a Lokál Extra a verseny szervezőitől megtudta, a térséget nemcsak hogy a maraton útvonala érinti és halad át a kerület utcáin az inspiráló látványt nyújtó sok ezernyi futó, de zenei programok is lesznek. Nem is akármilyen: a Z-drums adja majd a ritmust az atléták, illetve a táncolni vágyók számára. Fontos tudni, hogy a rajt, valamint a befutó is a Városligetben lesz, így aki kilátogat, először láthatja az egész tömeget hömpölyögni, majd azt is, ahogy a versenyzők szétszóródva, emberfeletti teljesítményt nyújtva érkeznek célba a 42 195 méter megtétele után.

alap_2016_mark

Így érintik a futók a kerületet és a Városligetet, így az itt közlekedő trolik terelve járnak majd!

Frenetikus, egyedi hangulatnak lehetnek tanúi a szurkolók és még az is könnyen lehet, hogy ismerőst is köszönthetnek a hétvégén, ugyanis összességében Zugló adja a második legtöbb, közel hatszáz indulót a kerületek közül! Kiemelkedik közülük Gönczi Tamás, aki huszadszorra veselkedik neki a 42 kilométeres távnak, amivel ő tartja a rekordot a városrészben. Mellette sok ismert személy is jelen lesz, például Dombi Tibor, a debreceni futballcsapat legendája, de olyanok is akadnak, akik felnégyelik a távot.


A Maratonstafétán fut majd például Lipcsei Betta szépségkirálynő, valamint Juhász Roland 94-szeres magyar válogatott labdarúgó, ráadásul a Kifutó Modellek nevű csapatban közösen szerepelnek, így még az is előfordulhat, hogy egymásnak adják át a stafétát. Lapunk azt is megtudta, hogy a legidősebb futó a 81 éves Kiss György lesz.
Az is igaz azonban, hogy a kétnapos futófesztiválon közlekedni is nehezebb lesz Zuglóban, a Lokál Extra így megszerezte azokat a térképeket, amelyekről kiderül, hogyan változnak a közlekedési körülmények.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

 • Hétvégén is marad a jó idő

  Hétvégén is marad a jó idő

  Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.