EUR: 316,58 Ft
CHF: 269,23 Ft
2018. május 22., kedd
Júlia, Rita

Sport

Gera Zoltán: Újra fiatalnak érzem magam!

Sorsdöntő hét előtt áll a magyar labdarúgó válogatott, hiszen a Feröer-szigeteken elért 0-0 után előbb a portugálokat legyőző Svájcot fogadjak, majd jövő szerdán Lettországban lép pályára a nemzeti csapat.

A válogatott egy része, leginkább a fiatal illetve az NB I-ben szereplő játékosok már egy hete együtt gyakorolnak a Telki Edzőközpontban. A rangidős Gera Zoltán kissé meglepte, hogy a fiatal játékosok milyen érett játékra képesek, így gondolja, rövid időn belül kellemes meglepetés érheti majd a szurkolókat velük kapcsolatban. – Valóban, az elmúlt héten együtt edzhettem a fiatalokkal, kellemes pár nap volt ez. Újra fiatalnak éreztem magam. Öröm látni, hogy van 10-20 olyan fiatal játékosunk, akiknek a lábában már most van 40-50 NB I-es mérkőzés. Próbálom tartani velük a ritmust, de az élet rendje már csak az, hogy jönnek a fiatalok, míg az öregek kikopnak – mondta ezzel kapcsolatban Gera Zoltán.


 

image

Gera Zoltán minden meccsen szeretne jó teljesítményt nyújtani, Svájc elleni is a győzelmet tartja elfogadhatónak (Fotó: Csudai Sándor)

 

A magyar válogatott egyik legjobbja természetesen beszélt a pénteki, Svájc elleni meccsről is. – Az ellenfelünk nagyon jó csapat, és ezt az Eb-n is bizonyították, mondom ezt a korai kiesésük ellenére. Nem szabad elfelejteni, ellenfelünk válogatottja évek óta stabil tagja a komoly nemzetközi mezőnynek. Fontos, hogy tudásunk legjavát adjuk, talán az Eb-n mutatott formánál is több, jobb kell a győzelemhez. Mert hazai pályán, telt ház előtt nyerni szeretnénk, ez nem vitás. Bernd Storck szövetségi kapitány eddig minden ellenfélből tökéletesen felkészített minket, és ez így lesz most is.

A középpályás eddig 93 alkalommal ölthette magára a címeres mezt, azaz kézzel fogható közelségbe került a 100-szoros válogatottság.
– Komolyan mondom, hogy nem a számok motiválnak. hanem hogy jó teljesítményt nyújtsak. Minden meccsen szeretnék jól játszani, és szeretnék a legjobbak között maradni ameddig csak lehet.


Kapcsolódó Cikkek