2018. április 20., péntek
Tivadar

Extra

Gesztesi Károly SMS-ben kapja az igét

Gesztesi Károly állítja, hogy az elmúlt körülbelül fél évben még jobban megismerte magát, és végre megtalálta azt a hiányzó darabot a lelkéből, amit eddig keresett. Manapság azonban elfoglaltságai miatt a virtuális téren keresztül kapja az igét.

Gesztesi Károly (Fotó: Máté Krisztián)

Gesztesi Károly (Fotó: Máté Krisztián)

Gesztesi Károly elmúlt egy éve igazán zűrösnek mondható. Lemondott szerepek, elszalasztott fellépések, a lapok alkoholproblémáról írtak, de a színész kitartott amellett, hogy ennek semmi köze a szétesett hétköznapokhoz, majd egyszer csak bombaként robbant a hír, hogy a Hit Gyülekezetében találta meg a segítséget, amit egészen addig hiába várt.


HELLO! magazin, KIOSK BUDAPEST, Gesztesi Károly (Fotó: Keresztesi Balázs)

HELLO! magazin, KIOSK BUDAPEST, Gesztesi Károly (Fotó: Keresztesi Balázs)

– Amikor időm engedi, többször járok a gyülekezetbe, de mostanában rengeteg dolgom volt a készülő tévés munkáim kapcsán. Érzem azonban, hogy több alkalomra lenne szükségem. Amikor nem jut időm elmenni, a Hit Rádiót szoktam az úton befogni, de természetesen Németh Sándor barátomat, a gyülekezet vezetőjét jobb és biztosabb lelki feltöltődés öt méter közelségből hallgatni. Igyekszünk napi kapcsolatban lenni, és ha nem is szóban vagy telefonon, de minimum SMS-ben kommunikálunk, ha mindketten túlságosan elfoglaltak vagyunk. Ő nagyon vigyáz rám – mondta a Lokálnak Gesztesi Károly, aki azt is elárulta, a lelki vezető naponta akár több idézetet is küld neki a Bibliából. – Ezek úgynevezett igék és tanok. Nagy öröm, amikor megkapom ezeket SMS-ben. Rengeteg erőt ad, feltölt lelkileg. Ilyenkor általában leülök egy kis időre, és átgondolom, hogy mit tudok hasznosítani ebből. Ha este kapom, ennek hatására átgondolom, mi történt velem aznap, ha pedig reggel, akkor igyekszem e szerint cselekedni, ez az egy SMS meghatározza az egész napomat.

Gesztesi Károly több mint fél éve megfogadta hitbéli barátjának és a gyülekezet vezetőjének azt is, hogy nem iszik többet. Ötszáz napos alkoholmegvonásra ítélte saját magát, ami szerinte kifejezetten kell a szervezetének, és még tartható is. – Ennek egyszer nem tudtam ellenállni, remek volt a buli, ittam, táncoltam és énekeltem, de másnap eldöntöttem, hogy nekem fontosabb az adott szó. Sándor és a gyülekezet mindenben mellettem áll, neki azt ígértem, hogy 2018. január 11-ig, vagyis ötszáz napig nem nyúlok italhoz. Mielőtt pedig kérdés lenne, hogy ezt nehéz-e teljesítenem: egyáltalán nem. Bírnám akár ötezer napig is, de ez mégiscsak tartható. Észrevettem azt is, mekkora hatással van az emberekre az ivókultúrám: korábban a sör, a vörösbor és a pálinka volt az év itala, idén már az én kedvencem, a rozé, mert a csapból is az folyt, hogy ezt iszom. Hiszek divatformáló erőmben, és  titkon remélem, hogy jövőre a frissen préselt gyümölcslé lesz a nagy kedvenc.


Kapcsolódó Cikkek

 • Prince halálában senki sem bűnös

  Prince halálában senki sem bűnös

  Vádemelés nélkül fejezte be a két éve elhunyt popsztár, Prince ügyében folytatott vizsgálatot a minnesotai ügyészség, amely szerint az énekes tudta nélkül szedett be hamisított gyógyszert.

 • Emese: Ha szűz maradok, örökbe fogadok

  Emese: Ha szűz maradok, örökbe fogadok

   A 28 éves szűz színésznőt udvarlói már nem csak szép szavakkal, de több száz milliós összegekkel is bombázzák. Ennek ellenére Emese még egy olyan férfit se talált, akivel szívesen találkozna, pedig nagyon vágyik egy igazi úriemberre, akinek gyerekeket szülhet.

 • 23 kilót hízott Charlize Theron

  23 kilót hízott Charlize Theron

  Nagyon megviselte az Oscar-díjas színésznőt, hogy 23 kilót kellett híznia a Tully című film főszerepe miatt. Reggelire cukros shake-et és hamburgert evett, hogy folyamatosan hízzon, így nem érezte jól magát a film forgatása közben.