EUR: 309,15 Ft
CHF: 285,58 Ft
2016. október 28., péntek
Simon, Szimonetta

Aktuális

Gyászol a szakma! Elhunyt Stefan Lazar

Newspapers and black glasses

Nyolcvanegyedik életévében Kölnben elhunyt Lázár István sportújságíró, aki a magyar sajtóban Stefan Lazar néven vált ismertté.

Lázár Istvánt hétfőn érte a halál – tájékoztatta kedden az MTI-t az újságíró barátja és kollégája, Záboji András.

Lázár István 1956-ban hagyta el Magyarországot, Kölnben elvégezte a testnevelési főiskolát, és már tanulmányai során elkezdett újságíróként dolgozni. A legnagyobb német tévéállomás, a Westdeutscher Rundfunk (WDR) szerkesztő-riportere lett, állandó munkatársa volt a Deutschlandfunk, valamint a Deutsche Welle közszolgálati rádió német és magyar nyelvű adásának.

A WDR sportosztályánál több olimpiáról tudósította a vívás, az öttusa, a szánkó és a bob versenyeit.

A rendszerváltás után a Népsport (később Nemzeti Sport) németországi tudósítójaként dolgozott, de több magyar lapnak is írt, nem csak sporttémájú cikkeket.

A vereség forradalma című könyvében az elvesztett 1954-es labdarúgó világbajnoki döntő és az 1956-os forradalom közötti összefüggéseket boncolgatta.

Kapcsolódó Cikkek

  • Halottainkra emlékezünk

    Halottainkra emlékezünk

    A halottak napi megemlékezések csúcsforgalmat generálnak a fővárosi temetőkben, most is több mint egymillió ember látogat majd ki a sírokhoz.

  • Megszűnik a letelepedési kötvény

    Megszűnik a letelepedési kötvény

    A következő időszakban nem lesz szükség a letelepedési kötvényekre – jelentette be a tegnapi kormányinfón Lázár János kancelláriaminiszter.