2018. január 19., péntek
Sára, Márió

Egyéb XV.kerület

Győzelemmel emlékeztek az alapítóra

Szalayné Sebők Éva volt a Palota Röplabda Club egyik alapítója. A szakember néhány éve elhunyt, a klub pedig minden évben emléktornát rendez a tiszteletére. Az idei, immár ötödik Szalayné Sebők Éva Emléktornán az NB I-es Budaörs, az NB II-es Közgáz és a Miskolc csapatai voltak az élvonalba visszajutó Palota ellenfelei.

15ker_ropi

A győztes csapat: Bodnár Rita, Lászlop Alexandra, Nyuka Noémi, Vígh Ivett, Hajagos Dorottya, Király Dominika, Pikó Szonja, Cirkov Marija, Papp Dóra, Hadnagy Brigitta, Nagy Bernadett. Edző: Fekete Krisztina

A torna hazai győzelemmel zárult, hiszen a palotai csapat az elődöntőben a Közgáz, majd a fináléban a Budaörs ellen is nyerni tudott. A verseny végén megválasztották a csapatok legjobbjait, a Palota csapatából Papp Dóra kapta a különdíjat.
– A torna méltó emléket állított a XX. század legjobb női röplabdázójának és remek felkészülést a csapatoknak a bajnokságra – mondta a győzelem után Fekete Krisztina, a palotaiak edzője. – A torna megrendezése viszont a kerületi önkormányzat, Baranyi Zoltán és a különdíjakat is felajánló WineSofa és Metaltex cégek nélkül nem biztos, hogy sikerült volna. Ami a játékot illeti: örülök a fejlődésnek, ez egy lépcsőfok, amin nem állunk meg, hanem lépkedünk felfelé. A bajnokságban a 9–10. hely valamelyikére várom a csapatot.


Mint kiderült, a bajnokság a válogatott Európa-bajnoki selejtezői miatt néhány héttel később kezdődik, így a csapat az első meccsét október 23-án, Nyíregyházán játssza. Az első hazai meccset a Sződliget utca 24–30.-ban található teremben november 12-én délután 4-től vívják.

Kapcsolódó Cikkek

 • Czippán Anett: A szoptatás őrületesen fáj

  Czippán Anett: A szoptatás őrületesen fáj

  Meglepő fotót osztott meg követőivel Czippán Anett. A műsorvezető tavaly novemberben adott életet második gyermekének, Somának és szerette volna megmutatni, hogy a szoptatás mennyire fájdalmas tud lenni.

 • A közösség ünnepe

  A közösség ünnepe

  Hetedik alkalommal rendezték meg a város bálját, amelynek bevételét ezúttal a kanizsai gyermekotthon javára fordítják: az intézményben sószobát és sportpályát akarnak kialakítani.

 • Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  A korábbi hagyományokhoz híven idén is megrendezik a Jótékonysági Rotary-bált. Mivel a célok közösek, a Sopronban működő két Rotary klub együtt szervezi a rangos eseményt a Liszt Központban január 20-án.

 • A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  Megkezdődtek  a korábbi II. számú rendelőintézet (“Zöld SZTK”) átalakítási- felújítási munkálatai. Ahogy arról már beszámoltunk, a Fejér Megyei Kormányhivatal költözik majd a jelenleg használaton kívüli épületbe.