EUR: 310,07 Ft
CHF: 289,14 Ft
2017. március 29., szerda
Auguszta

Sport

Győzelmi kényszerben a lettek ellen a magyar válogatott

A Svájc elleni 3-2-es vereség után – egyelőre – egyetlen árva pontot szerzett a magyar csapat. Ha életben akarjuk tartani vb-álmainkat, a mai rigai mérkőzésen mindenképpen meg kell verni Lettországot.

Maris Verpakovskis tizenhárom éve szétrombolta a magyar Eb-álmokat. Most talán a vb kapcsán nem ismétlődik meg a 2003-as rigai rémálom, amikor is a lett válogatott csatára két góllal járult hozzá csapata 3-1-es győzelméhez. Pedig nem néztük le az ellenfelet, de csak ennyire tellett tőlünk annak ellenére, hogy akkor olyan ászok játszottak a válogatottban, mint Lipcsei Péter, Lisztes Krisztián vagy éppen Szabics Imre. Mára csak a 37 éves Gera Zoltán maradt hírmondónak abból a csapatból. A Svájc elleni 3-2-es gyufa nem sok jót sejtet, bár ha nem nézzük azokat a kapitális egyéni hibákat, amelyek a vendéggólokhoz vezettek, akkor azért reménykedhetünk.

Például a szerencsében, bátrabb csatárokban és magabiztosabb védőkben. Elvégre Lettország nem éppen világverő csapat, még a feröeri halászválogatott is elintézte. Mindenesetre a szövetségi kapitány szerint a mai meccs sem lesz könnyű, de győzni kell Rigában.

Budapest, 2016. október 7. Gera Zoltán (b) és a svájci Admir Mehmedi a 2018-as oroszországi labdarúgó-világbajnokság selejtezőjének B csoportjában játszott Magyarország - Svájc mérkőzésen a budapesti Groupama Arénában 2016. október 7-én. Magyarország-Svájc 2-3. Gera Zoltán ezzel a mérkőzéssel a harmadik helyre jött fel a válogatottsági örökrangsorban. MTI Fotó: Illyés Tibor

Budapest, 2016. október 7.
Gera Zoltán (b) és a svájci Admir Mehmedi a 2018-as oroszországi labdarúgó-világbajnokság selejtezőjének B csoportjában játszott Magyarország – Svájc mérkőzésen a budapesti Groupama Arénában 2016. október 7-én. Magyarország-Svájc 2-3. Gera Zoltán ezzel a mérkőzéssel a harmadik helyre jött fel a válogatottsági örökrangsorban.
MTI Fotó: Illyés Tibor

– Ugyanabban a stílusban kell futballoznunk, mint Svájc ellen – jelentette ki Bernd Storck szövetségi kapitány a vasárnapi sajtótájékoztatón. – Nem rosszak a lettek, vannak jó játékosaik. A feröeriek ellen is próbáltak támadni, de végül kikaptak.

Storck elárulta, mivel csapatának a Svájctól pénteken elszenvedett vereség után három napon belül kell ismét pályára lépnie, lesznek változások a kezdőcsapatban.

A szakvezető szót ejtett a magyarokhoz hasonlóan Eb-nyolcaddöntős svájciak elleni találkozóról, amelyen szerinte ismét bebizonyosodott, hogy minőségi riválissal szemben is képes helytállni a válogatott, de „a nagy csapatok könyörtelenül megbüntetik az egyéni hibákat”.

– Azok a meccsek a legnehezebbek, amikor kötelező a győzelem – mondta Nikolics Nemanja, a válogatott csatára. – Nagyon fájt, hogy az utolsó percekben kaptunk ki a svájciaktól, de abba a meccsbe kell kapaszkodnunk, mert nagyon sok pozitívumot mutatott a csapat. Jól futballoztunk és ezt kell tennünk hétfőn is. Ilyen bátor támadó játékot kell nyújtanunk mindig.

A ma 20.45-kor pályára lépő kezdőcsapat: Gulácsi Péter – Bese Barnabás, Guzmics Richárd, Lang Ádám, Kádár Tamás – Nagy Ádám, Gera Zoltán – Németh Krisztián, Kleinheisler László, Dzsudzsák Balázs – Szalai Ádám.

Kapcsolódó Cikkek

  • Hazardért 100 milliót sem sajnál a Real Madrid

    Hazardért 100 milliót sem sajnál a Real Madrid

    Minden idők legnagyobb átigazolási üzletére készül a Real Madrid. A BL-győztes spanyol csapat a Chelsea belga klasszisát, Eden Hazardot szemelte ki magának, és kész 100 millió fontot (35,7 milliárd forint) is kifizetni érte.

  • Nekiestek a drukkerek a játékosoknak – Videó!

    Nekiestek a drukkerek a játékosoknak – Videó!

    Verekedés lett a barátságosként beharangozott Elefántcsontpart–Szenegál labdarúgó-mérkőzés vége. A Párizsban rendezett találkozó lefújása előtti percekben, 1-1-es állásnál elszabadultak az indulatok, miután több, érthetetlen okok miatt felbőszült szurkoló a pályára szaladt.