EUR: 310,24 Ft
CHF: 258,68 Ft
2018. április 20., péntek
Tivadar

Belföld

Ha nyugati, mindent lehet?

View of two businessmen making funny faces, Image: 296229713, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: yes, Credit line: Profimedia, Altrendo

Ismerősöm írt ki a Facebookra egy szegedi történetet, amely az egyik helyi Lidl áruházban történt. A sztori lényege annyi, hogy egy húsz év körüli pár fizetni szeretne, hosszú a sor, mire a hangosbemondón közölik, hogy be lehet állni egy újabb pénztárhoz. A pár hölgy tagja – az egyik karja gipszben – résen van, gyorsan odaáll (foglalja a helyet), a barátja pedig lekapkodja azt a három-négy tételt, amit a másik pénztárnál feltett a szalagra, és odaállna a lányhoz, akit addigra egy angol „férfi” – sűrű fuck off (b….megek) kíséretében – odébb lök: „Mit képzel? Angliában bezzeg tudják az emberek, hogyan kell sorba állni!”

A törött karú lány majdnem nekiesik az előtte álló idős bácsinak, és nem érti az ingerültség okát. Az angol–magyar házaspárnak (a feleség honfitársunk és várandós) tele van a kocsija, nekik alig van valamijük, és amúgy is ő ért oda hamarabb, stoppolta a helyet. A lányt a barátja a védelmébe veszi, szóváltás alakul ki, a férjnek angolul, a feleségnek magyarul mondja: nem tettek semmi rosszat, nem kell lökdösődni. Az angol egyre gorombább lesz: „Ha még egy szót szólsz a feleségemhez, letépem a fejedet”. A srác még befejezi a megkezdett mondatot, az angol meg egyszerűen LEFEJELI. A vásárlók közül egy diáklány felsikít, a többiek döbbenten szemlélik az eseményeket, de senki sem szól semmit. A srác tárcsázza a rendőrséget. A biztonsági őr eközben nincs sehol (illetve valahol hátul szemlélődhet), civil ruhájában csak akkor kerül elő, amikor már megérkezik a rendőr. A terhes feleség közli, ő már egyszer elvetélt, nem hiányzik neki az idegesség (ez bájos, hiszen a feszültséget a kedves férje gerjesztette). A lefejelt fiú szája belül felrepedt és az orrát is fájlalja, de a rendőr nem vesz fel jegyzőkönyvet, arra biztatja a feleket: béküljenek ki, fogjanak kezet! Az angol „letépem a fejed” arckifejezéssel nyújt kezet, a srác elfogadja, de csak a várandós felesége miatt.


A diáklány, aki felsikított, odaadja a telefonszámát, hogy szívesen tanúskodik, ha mégis kellene. Köszönet érte, de nem kell. Az angol adatait nem írta fel a rendőr, nem történt feljelentés, a száj majd begyógyul, az orr sem lesz idővel dagadt. Marad az értetlenség: ennyi elég a tettlegességhez? Nem tudom, Angliában megúszná-e ennyivel egy magyar fiatal?

Ennyi volt a bejegyzés.


A kérdés már csak az: azért, mert „nyugati”, már bármit megtehet? Még véletlenül sem általánosítanék, nagy valószínűséggel egyedi bunkó a történet negatív hőse, de akkor is: ezzel a mentalitással, a legyarmatozott ország és polgárai szembeköpésével már annyit találkoztunk. Eddig jószerével csak külhonban. Most már itthon is.

Tényleg el kell ezt viselni?

Kapcsolódó Cikkek

 • Rogán: Jottányit sem engedünk

  Rogán: Jottányit sem engedünk

  “Ágyútűz fog zúdulni ránk, de ez az ágyútűz egy olyan erődöt fog érni, amelyet a magyar emberek keményen megerősítettek április 8-án. Mi ki fogunk tartani, a bevándorláspolitika ügyében egy jottányit sem engedünk “– mondta a PestiSrácok.

 • Kisétált az őrizetből Gyárfás

  Kisétált az őrizetből Gyárfás

  Nem kezdeményezte a Fenyő-gyilkosság felbujtójaként meggyanúsított Gyárfás Tamás előzetes letartóztatását a Fővárosi Főügyészség, így a mai tárgyaláson arról dönt a bíróság, hogy a gyanúsított kap e nyomkövetőt a bokájára vagy sem.

 • Újabb migránshullámot gerjeszt az unió

  Újabb migránshullámot gerjeszt az unió

  Már nem is kell átkelniük Európán, az EU áttelepítési programja keretében 40 ezer migránst maga az Európai Bizottság segít ide jutni az áttelepítési programmal, amelybe most újabb 10 ezer főt vonnak be – erről Dimitrisz Avramopulosz, a bizottság migrációs ügyekért felelős tagja nyilatkozott azután, hogy tárgyalt Horst Seehofer német belügyminiszterrel.