2018. április 20., péntek
Tivadar

Sport

Hálásak a Herthánál Kis János edzéseiért

Kis Jánosnak nincsenek illúziói, tisztában van vele, hogy azért, mert két edzést tartott a Dárdai Pál által dirigált Herthának, még nem kapkodnak utána a hazai csapatok. Annál is inkább, mert ő inkább a futsal területén jeleskedik.
Igaz, ott viszont nagyot alkotott, könyvet is írt róla, ám berlini vendégeskedéséig jóformán csak a legszűkebb értelemben vett szakma fedezte fel.
– Azért ne legyünk igazságtalanok, Dárdai Pali meghívása előtt már három élvonalbeli klub is megkeresett, s azóta újabb NB I-es csapat vette fel velem a kapcsolatot – mondta a Lokálnak Kis János, aki húsz éve szinte az életét tette fel a futsalra, a labdarúgásra, és most életre szóló élményekkel tért haza Berlinből. Annál is inkább, mert visszaigazolást nyert sok-sok munkája. S ezt a német fővárosban nagyon is értékelték, olyan tisztelettel és érdeklődéssel figyelték a szavait, edzésmódszereit, hogy ez muníciót adhat neki a továbbiakra is.
– Egyenrangú partnerként kezeltek, pedig én csak egy Fiat Puntóval mentem a tréningre, míg Salamon Kalou – mellesleg udvariasan megköszönte az edzés végén a munkámat, mondván, ilyent még sohasem csinált – egy Ferrarival érkezett.
S hogy lesz-e folytatás? Kis János reméli, hogy végre odafigyelnek rá. Ez talán az első lépés, amit továbbiak követhetnek, és nem nyom el mindent a rosszul értelmezett szakmai gőg, közös erőfeszítéssel, egymás munkájának megbecsülésével előbbre léphet a magyar labdarúgás.
CuAfynmWIAAdmTt

Kapcsolódó Cikkek