2017. november 24., péntek
Emma

Sport

Hálásak a Herthánál Kis János edzéseiért

Kis Jánosnak nincsenek illúziói, tisztában van vele, hogy azért, mert két edzést tartott a Dárdai Pál által dirigált Herthának, még nem kapkodnak utána a hazai csapatok. Annál is inkább, mert ő inkább a futsal területén jeleskedik.
Igaz, ott viszont nagyot alkotott, könyvet is írt róla, ám berlini vendégeskedéséig jóformán csak a legszűkebb értelemben vett szakma fedezte fel.
– Azért ne legyünk igazságtalanok, Dárdai Pali meghívása előtt már három élvonalbeli klub is megkeresett, s azóta újabb NB I-es csapat vette fel velem a kapcsolatot – mondta a Lokálnak Kis János, aki húsz éve szinte az életét tette fel a futsalra, a labdarúgásra, és most életre szóló élményekkel tért haza Berlinből. Annál is inkább, mert visszaigazolást nyert sok-sok munkája. S ezt a német fővárosban nagyon is értékelték, olyan tisztelettel és érdeklődéssel figyelték a szavait, edzésmódszereit, hogy ez muníciót adhat neki a továbbiakra is.
– Egyenrangú partnerként kezeltek, pedig én csak egy Fiat Puntóval mentem a tréningre, míg Salamon Kalou – mellesleg udvariasan megköszönte az edzés végén a munkámat, mondván, ilyent még sohasem csinált – egy Ferrarival érkezett.
S hogy lesz-e folytatás? Kis János reméli, hogy végre odafigyelnek rá. Ez talán az első lépés, amit továbbiak követhetnek, és nem nyom el mindent a rosszul értelmezett szakmai gőg, közös erőfeszítéssel, egymás munkájának megbecsülésével előbbre léphet a magyar labdarúgás.
CuAfynmWIAAdmTt

Kapcsolódó Cikkek

  • Mindenkit hülyére ver a PSG

    Mindenkit hülyére ver a PSG

    A Paris Saint-Germain labdarúgócsapata felszántotta a Celtic-kel a Parc des Princes gyepét, és a 7-1-es végeredménnyel megdöntötte a Borussia Dortmund rekordját.

  • A világ legjobbja lett a vizes vb nyitó előadása

    A világ legjobbja lett a vizes vb nyitó előadása

    Két kategóriában is díjazták a 17. FINA Világbajnokság nyitó előadását a rendezvényszakma Oscar-díjaként is emlegetett, rangos Bea World – Best Event Awards ünnepélyes díjátadó gáláján. Az egyik legfontosabb kategória, a Best Live Entertainment szekció fődíját Káel Csaba, a nyitóesemény főrendezője, a Müpa vezérigazgatója és a produkció látványvilágáért felelő francia kollektíva, az ECA2 vezetője, Jean-Christophe Canizares közösen vette át.