EUR: 305,01 Ft
CHF: 276,58 Ft
2017. július 25., kedd
Kristóf, Jakab

Sport

Hálásak a Herthánál Kis János edzéseiért

Kis Jánosnak nincsenek illúziói, tisztában van vele, hogy azért, mert két edzést tartott a Dárdai Pál által dirigált Herthának, még nem kapkodnak utána a hazai csapatok. Annál is inkább, mert ő inkább a futsal területén jeleskedik.
Igaz, ott viszont nagyot alkotott, könyvet is írt róla, ám berlini vendégeskedéséig jóformán csak a legszűkebb értelemben vett szakma fedezte fel.
– Azért ne legyünk igazságtalanok, Dárdai Pali meghívása előtt már három élvonalbeli klub is megkeresett, s azóta újabb NB I-es csapat vette fel velem a kapcsolatot – mondta a Lokálnak Kis János, aki húsz éve szinte az életét tette fel a futsalra, a labdarúgásra, és most életre szóló élményekkel tért haza Berlinből. Annál is inkább, mert visszaigazolást nyert sok-sok munkája. S ezt a német fővárosban nagyon is értékelték, olyan tisztelettel és érdeklődéssel figyelték a szavait, edzésmódszereit, hogy ez muníciót adhat neki a továbbiakra is.
– Egyenrangú partnerként kezeltek, pedig én csak egy Fiat Puntóval mentem a tréningre, míg Salamon Kalou – mellesleg udvariasan megköszönte az edzés végén a munkámat, mondván, ilyent még sohasem csinált – egy Ferrarival érkezett.
S hogy lesz-e folytatás? Kis János reméli, hogy végre odafigyelnek rá. Ez talán az első lépés, amit továbbiak követhetnek, és nem nyom el mindent a rosszul értelmezett szakmai gőg, közös erőfeszítéssel, egymás munkájának megbecsülésével előbbre léphet a magyar labdarúgás.
CuAfynmWIAAdmTt

Kapcsolódó Cikkek

 • Kínában haknizik Ronaldo

  Kínában haknizik Ronaldo

  Bár a Real Madrid már megkezdte a felkészülést a következő szezonra, és épp Észak-Amerikában edzőtáborozik, sőt már meccset is játszott, a csapat legnagyobb sztárja, Cristiano Ronaldo még mindig nem csatlakozott a gárdához.

 • Kormos Villő: Csodálatosak a szurkolók!

  Kormos Villő: Csodálatosak a szurkolók!

  Kormos Villő műugró nem tagadja, hogy maradt benne egy kis hiányérzet a 17. FINA világbajnokságon mutatott szereplése miatt, de óriási élmény volt hazai közönség előtt szerepelni, ami örök életre emlékezetes marad számára.

 • Kozma Dominik belefogyott a váltóba

  Kozma Dominik belefogyott a váltóba

  Szinte pillanatok alatt megszabadult jó tízkilónyi súlyfeleslegétől Kozma Dominik. A 4 x 100-as gyorsváltóval bronzérmet nyert kvartett tagja szerint a fanatikus közönség biztatása egy-két másodpercnyi előnyt biztosított számukra.