2018. február 20., kedd
Aladár, Álmos

Sport

Hálásak a Herthánál Kis János edzéseiért

Kis Jánosnak nincsenek illúziói, tisztában van vele, hogy azért, mert két edzést tartott a Dárdai Pál által dirigált Herthának, még nem kapkodnak utána a hazai csapatok. Annál is inkább, mert ő inkább a futsal területén jeleskedik.
Igaz, ott viszont nagyot alkotott, könyvet is írt róla, ám berlini vendégeskedéséig jóformán csak a legszűkebb értelemben vett szakma fedezte fel.
– Azért ne legyünk igazságtalanok, Dárdai Pali meghívása előtt már három élvonalbeli klub is megkeresett, s azóta újabb NB I-es csapat vette fel velem a kapcsolatot – mondta a Lokálnak Kis János, aki húsz éve szinte az életét tette fel a futsalra, a labdarúgásra, és most életre szóló élményekkel tért haza Berlinből. Annál is inkább, mert visszaigazolást nyert sok-sok munkája. S ezt a német fővárosban nagyon is értékelték, olyan tisztelettel és érdeklődéssel figyelték a szavait, edzésmódszereit, hogy ez muníciót adhat neki a továbbiakra is.
– Egyenrangú partnerként kezeltek, pedig én csak egy Fiat Puntóval mentem a tréningre, míg Salamon Kalou – mellesleg udvariasan megköszönte az edzés végén a munkámat, mondván, ilyent még sohasem csinált – egy Ferrarival érkezett.
S hogy lesz-e folytatás? Kis János reméli, hogy végre odafigyelnek rá. Ez talán az első lépés, amit továbbiak követhetnek, és nem nyom el mindent a rosszul értelmezett szakmai gőg, közös erőfeszítéssel, egymás munkájának megbecsülésével előbbre léphet a magyar labdarúgás.
CuAfynmWIAAdmTt

Kapcsolódó Cikkek

  • Már történelme van a Chelsea és a Barca párharcának

    Már történelme van a Chelsea és a Barca párharcának

    Slágermeccsel kezdi meg a szereplést az FC Barcelona a labdarúgó Bajnokok Ligája kieséses szakaszában. A katalán sztárcsapat a Chelsea otthonában lép pályára. Az angol együttes az utolsó top csapat, amely ellen Lionel Messi még egyszer sem tudott betalálni, így vélhetően ez külön motivációt jelent majd az argentin klasszis számára.

  • Túl nagy terhet cipelnek a Liu testvérek

    Túl nagy terhet cipelnek a Liu testvérek

    Ólomsúlyként nehezedik a Liu testvérekre az esélyesség. Legalábbis édesanyjuk szerint nem bírták azt a nyomást, amit a MOB rájuk helyezett azzal, hogy majd negyven év után újra lesz magyar érem a téli játékokon.