EUR: 309,53 Ft
CHF: 288,55 Ft
2017. március 29., szerda
Auguszta

Sport

Hálásak a Herthánál Kis János edzéseiért

Kis Jánosnak nincsenek illúziói, tisztában van vele, hogy azért, mert két edzést tartott a Dárdai Pál által dirigált Herthának, még nem kapkodnak utána a hazai csapatok. Annál is inkább, mert ő inkább a futsal területén jeleskedik.
Igaz, ott viszont nagyot alkotott, könyvet is írt róla, ám berlini vendégeskedéséig jóformán csak a legszűkebb értelemben vett szakma fedezte fel.
– Azért ne legyünk igazságtalanok, Dárdai Pali meghívása előtt már három élvonalbeli klub is megkeresett, s azóta újabb NB I-es csapat vette fel velem a kapcsolatot – mondta a Lokálnak Kis János, aki húsz éve szinte az életét tette fel a futsalra, a labdarúgásra, és most életre szóló élményekkel tért haza Berlinből. Annál is inkább, mert visszaigazolást nyert sok-sok munkája. S ezt a német fővárosban nagyon is értékelték, olyan tisztelettel és érdeklődéssel figyelték a szavait, edzésmódszereit, hogy ez muníciót adhat neki a továbbiakra is.
– Egyenrangú partnerként kezeltek, pedig én csak egy Fiat Puntóval mentem a tréningre, míg Salamon Kalou – mellesleg udvariasan megköszönte az edzés végén a munkámat, mondván, ilyent még sohasem csinált – egy Ferrarival érkezett.
S hogy lesz-e folytatás? Kis János reméli, hogy végre odafigyelnek rá. Ez talán az első lépés, amit továbbiak követhetnek, és nem nyom el mindent a rosszul értelmezett szakmai gőg, közös erőfeszítéssel, egymás munkájának megbecsülésével előbbre léphet a magyar labdarúgás.
CuAfynmWIAAdmTt

Kapcsolódó Cikkek

  • Hazardért 100 milliót sem sajnál a Real Madrid

    Hazardért 100 milliót sem sajnál a Real Madrid

    Minden idők legnagyobb átigazolási üzletére készül a Real Madrid. A BL-győztes spanyol csapat a Chelsea belga klasszisát, Eden Hazardot szemelte ki magának, és kész 100 millió fontot (35,7 milliárd forint) is kifizetni érte.

  • Nekiestek a drukkerek a játékosoknak – Videó!

    Nekiestek a drukkerek a játékosoknak – Videó!

    Verekedés lett a barátságosként beharangozott Elefántcsontpart–Szenegál labdarúgó-mérkőzés vége. A Párizsban rendezett találkozó lefújása előtti percekben, 1-1-es állásnál elszabadultak az indulatok, miután több, érthetetlen okok miatt felbőszült szurkoló a pályára szaladt.