EUR: 316,58 Ft
CHF: 269,23 Ft
2018. május 22., kedd
Júlia, Rita

Belföld Tatabánya

Hamarosan költözhetnek a rendőrök

Tíz szolgálati lakást épít a megyei rendőröknek a Vértes Erdő Zrt. Az építkezésre az önkormányzat adott megbízást. Ez fontos mérföldkő a rendőrséggel való húszéves együttműködés történetében.

– Jelentős ingatlanfejlesztési projektjeink vannak, köztük most a szolgálati lakások építése – hangsúlyozta Kocsis Mihály, a Vértes Erdő Zrt cégvezetője. – A jövőben arra is lehetőség nyílhat, hogy a szomszédos épületben további lakásokat alakítsunk ki, ezek kivitelezése leghamarabb jövőre kezdődhet el.


11_12_rendorlakasok

A tatabányai önkormányzat több mint húsz éve kötött együttműködési megállapodást a megyei rendőr-főkapitánysággal annak érdekében, hogy a városban szolgálatot teljesítő rendőrök számára jobbá tegye a körülményeket. A rendőrség igényeinek kielégítésére ennek ellenére nem nyílt mindig azonnali lehetőség az önkormányzati bérlakásállományból, így a most átadott ingatlanok nagy segítséget jelentenek a rendőr-főkapitányság számára.

– Hatalmas segítség nekünk ez a fejlesztés – tudtuk meg a lakások bejárása során Farkas Gábor rendőr ezredestől, a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság vezetőjétől. – Korábban nagy gondot jelentett a munkaerő megtartása, hiszen sok kolléga itt kezdte el a karrierjét, majd Budapesten vagy valamelyik vidéki nagyvárosban folytatta a szolgálatot, ahol a lakhatása is biztosított volt. Ezzel a beruházással már mi is vonzóbb alternatívát jelenthetünk.


 Papp Károly országos rendőrfőkapitány.A macedón-görög határszakaszra szolgálatteljesítésre utazó magyar rendőri kontingens tagjai Budapesten. 2016.07.25 Fotó: Csudai Sándor rendőr, rendőrség, határ, menekült krízis

Az ide költöző rendőrök a Vértesi Erdő Zrt. számára fizetnek majd bérleti díjat, amit az önkormányzat támogat. Ez a közbiztonság fejlesztése érdekében is fontos és példaértékű projekt Schmidt Csaba polgármester szerint.

– Az emberek számára fontos a biztonságérzet – mondta a városvezető. – A tatabányaiak szeretik a rendőröket, és hangsúlyos számukra, hogy azt érezzék, jelentős létszámban vannak jelen a városban a rendőrök. Azért, hogy őket itt tartsuk, fejlesztenünk kell, ebben a város maximálisan partnere a rendőr-főkapitányságnak. A bérleti díjak felét vállaljuk át az ide költöző rendőröktől, ezzel is segítve őket.

A Dózsakert utcai ingatlanban 36, illetve 58 négyzetméteres szolgálati lakásokat alakítottak ki a megyei rendőrök számára. Az építkezési munkálatok a tervek szerint november 15-ig befejeződnek.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek