2018. április 23., hétfő
Béla

Egyéb Tatabánya

Hangoltak a rézfúvósok

Hangosan kezdődött a vasárnapi Ráhangoló programsorozat idei első tanéve. A 2016/2017-es évadot a rézfúvósok koncertjével kezdték meg. Ocskai Gabriella, a programsorozat főszervezője és háziasszonya azt mondta: az eseménynek keretes szerkezete volt, hiszen a reneszánsz zenétől egészen a filmzenéig terjedt a repertoár. Így, ahogyan ígérték, mutatósan kezdődött el a sorozat.

A koncert nagy sikerű volt, amikor megszólalnak ezek a hangszerek, a közönség mindig egy kicsit hátrahőköl, hiszen hangjuk egészen a csontunkig hatol. A gyerekek nagyon aktívak voltak, főleg amikor ismerős dallamok csendültek fel, mint a Süsü, a Mézga Géza vagy a Star Wars zenéje. Szicsó István (kürt) azt mondta, nagyon jól érezte magát, a gyerekek és a szülők is közvetlenek voltak. 13_rahangolo_01Nagyon jó slágereket, fülbemászó dallamokat hallhatott a zenekedvelő közönség, ami a legkisebbek figyelmét is megragadta. A következő Ráhangoló december 4-én várja újra az apró talpú közönséget az Egy diótörő karácsonyával.


Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Fedezzük fel a természetet!

    Fedezzük fel a természetet!

    Teljes gőzzel üzemelnek a turisztikai látványosságok és a kirándulóhelyek Heves megyében. Alig vártuk, hogy végre birtokba vehessük a természetet a hosszú és – úgy látszott – véget nem érő telet követően. Megyénkben számos intézkedést tettek azért, hogy a jó idő beköszöntével mindenki ellátogathasson arra a helyre, amely télen még nem biztos, hogy alkalmas volt erre.

  • Betömik a lyukat

    Betömik a lyukat

    A tervek szerint – az időjárás függvényében – április 19-én, csütörtökön megkezdi a kivitelező az egri Csiky és Barkóczy utcák kereszteződésében keletkezett útbeszakadás helyreállítását. A munka nem egy önálló, ideiglenes megoldást jelent, hanem a már régóta tervezett, teljes, csapadékvíz-rendezési és felújítási program részeként valósul meg a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban (TOP) Eger rendelkezésére álló forrásból.