EUR: 307,50 Ft
CHF: 282,97 Ft
2017. május 28., vasárnap
Emil, Csanád

Egyéb Tatabánya

Hangoltak a rézfúvósok

Hangosan kezdődött a vasárnapi Ráhangoló programsorozat idei első tanéve. A 2016/2017-es évadot a rézfúvósok koncertjével kezdték meg. Ocskai Gabriella, a programsorozat főszervezője és háziasszonya azt mondta: az eseménynek keretes szerkezete volt, hiszen a reneszánsz zenétől egészen a filmzenéig terjedt a repertoár. Így, ahogyan ígérték, mutatósan kezdődött el a sorozat.

A koncert nagy sikerű volt, amikor megszólalnak ezek a hangszerek, a közönség mindig egy kicsit hátrahőköl, hiszen hangjuk egészen a csontunkig hatol. A gyerekek nagyon aktívak voltak, főleg amikor ismerős dallamok csendültek fel, mint a Süsü, a Mézga Géza vagy a Star Wars zenéje. Szicsó István (kürt) azt mondta, nagyon jól érezte magát, a gyerekek és a szülők is közvetlenek voltak. 13_rahangolo_01Nagyon jó slágereket, fülbemászó dallamokat hallhatott a zenekedvelő közönség, ami a legkisebbek figyelmét is megragadta. A következő Ráhangoló december 4-én várja újra az apró talpú közönséget az Egy diótörő karácsonyával.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

    Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

    A 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny legjobb, legtehetségesebb fiatal feltalálóinak és tudósainak 10 díjat, 2 különdíjat és a díjakkal járó közel kétmillió forint ösztöndíjat osztott ki a versenyt szervező Magyar Innovációs Szövetség a május 24-i eredményhirdetésen.

  • Tisztább lett a tér

    Tisztább lett a tér

    Olvasónk jelezte, a Szabadmájus téren tavaly nyártól idén tavaszig szemétkupacok rondították a környezetet. Megkeresésünkre az önkormányzat arról tájékoztatta lapunkat, tudnak a jelenségről, miszerint újra és újra oda hordják a hulladékot, ahol nap mint nap gyerekek játszanak.