EUR: 311,95 Ft
CHF: 294,19 Ft
2017. április 23., vasárnap
Béla

Egyéb Tatabánya

Hangoltak a rézfúvósok

Hangosan kezdődött a vasárnapi Ráhangoló programsorozat idei első tanéve. A 2016/2017-es évadot a rézfúvósok koncertjével kezdték meg. Ocskai Gabriella, a programsorozat főszervezője és háziasszonya azt mondta: az eseménynek keretes szerkezete volt, hiszen a reneszánsz zenétől egészen a filmzenéig terjedt a repertoár. Így, ahogyan ígérték, mutatósan kezdődött el a sorozat.

A koncert nagy sikerű volt, amikor megszólalnak ezek a hangszerek, a közönség mindig egy kicsit hátrahőköl, hiszen hangjuk egészen a csontunkig hatol. A gyerekek nagyon aktívak voltak, főleg amikor ismerős dallamok csendültek fel, mint a Süsü, a Mézga Géza vagy a Star Wars zenéje. Szicsó István (kürt) azt mondta, nagyon jól érezte magát, a gyerekek és a szülők is közvetlenek voltak. 13_rahangolo_01Nagyon jó slágereket, fülbemászó dallamokat hallhatott a zenekedvelő közönség, ami a legkisebbek figyelmét is megragadta. A következő Ráhangoló december 4-én várja újra az apró talpú közönséget az Egy diótörő karácsonyával.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Elhunyt Magdalena Abakanowicz

  Elhunyt Magdalena Abakanowicz

  Nyolcvanhat évesen elhunyt Magdalena Abakanowicz világhírű lengyel szobrász – közölte pénteken a lengyel közszolgálati televízió.

 • Rétvári: az elmúlt években több gyógyszer ára csökkent

  Rétvári: az elmúlt években több gyógyszer ára csökkent

  A kormány elmúlt években tett intézkedéseinek köszönhetően mind a gyógyszerkasszában, mind a betegek gyógyszerkiadásaiban pozitív volt a változás – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára Szakács László MSZP-s országgyűlési képviselő írásbeli kérdésére válaszolva.

 • Topon a kerületi diákok

  Topon a kerületi diákok

  A kompetenciamérés alapján a 277 budapesti intézmény közül az első 15 között végzett a Vörösmarty és a Gloriett iskola.