EUR: 317,60 Ft
CHF: 280,86 Ft
2019. január 19., szombat
Sára, Márió

Belföld

Hátizsákján hagyott DNS buktatta le a robbantót

Egy Zala megyei településen fogták el a Teréz körúti robbantót szerda este. A TEK emberei miután házkutatást tartottak a férfi otthonában, Budapestre szállították – írja az Origo.

A lap úgy tudja a férfi nyomára egy „csellel szerzett” DNS-minta vezetett. Információk szerint a robbantással gyanúsított férfi apja korábban független polgármester volt Zala megye egyik kistelepülésén.


keresett szemtanu Terez koruti robbantas POLICE.HU

A férfit egy „csellel” sikerült azonosítani, majd elfogni:  az édesanyjától egy szondáztatás során szerzett DNS-mintát vetették össze a robbantás helyszínén talált hátizsákon rögzített DNS-nyommal, ami egyezett – olvasható az Origo oldalán.

A lap forrásai megerősítették, hogy a bombához használt alkatrészeket, részegységeket valóban külföldről szerezte be a férfi, aki egyébként vélhetően jogi értelemben beszámítható, ám egyértelműen megszállott, „őrült”.


Mint arról korábban beszámoltunk a VI. kerületi Teréz körúton, a Király utcánál, egy földszinti üzlethelyiségnél szeptember 24-én éjjel történt robbantás, amelyben két rendőr megsérült.

 

Ez történt korábban:

Címkék

Kapcsolódó Cikkek