2018. május 23., szerda
Dezső

Egyéb XIII.kerület

Hatszázmillió forint jut utakra, járdákra

Folytatódnak a több mint két évtizede folyó útfelújítások. A Lendületben a XIII. kerület program az úthálózat évenkénti minimum három százalékának újjáépítését, a meglévő kockakő burkolat kicserélését tartalmazza. Útfelújításra, karbantartásra és járdaépítésre ez évben 620 millió forintot fordít az önkormányzat.

Idén idáig megújult a Visegrádi utca, a Mura utca, a Hajdú utca, a Herzen utca, az Ipoly utca és a Keszkenő utca egy része, valamint a Szomszéd utca teljes hosszában. A kockakő burkolatokat az Ipoly utcában, illetve a Mura utcában cserélték, a Mura utca és a Visegrádi utca egy szakasza új térkő burkolatú járdát kapott. A Hajdú utcában a felszíni vízelvezetést is kijavították. A legnagyobb értékű felújítás a Visegrádi és a Mura utcában történt, közel 50-50 millió forint értékben. Mint azt az önkormányzat a Lokál Extrával közölte, ezekre az útszakaszokra összesen 215 millió forintot költött a kerület.


SAMSUNG DIGITAL CAMERA

A Kassai utcai egy része is megújult

Ám a program nem áll le, még idén elkészül a Forgách utca a Lomb és a Teve utca közötti szakaszon. Megújul a Frangepán köz a Frangepán utcától délre eső szakasza, amely eddig földút volt, itt fejlesztik a közvilágítást és a csatornarendszert is. A hátralévő munkálatok további 64 millió forintot igényelnek.

Lapunk azt is megtudta, az utakat ez évtől teljes munkaidős útellenőr felügyeli, segítségével jelentősen csökkent az úthiba keletkezése és javítása közötti idő. A célzott ellenőrzések során tavasszal a kerékpárutak teljes felülvizsgálatát végezték el, a nyár végén az oktatási, nevelési intézmények környezetének felülvizsgálata és a feltárt úthibák javítása történt meg.


Kapcsolódó Cikkek