EUR: 308,21 Ft
CHF: 289,63 Ft
2017. február 24., péntek
Mátyás

Egyéb XIII.kerület

Hatszázmillió forint jut utakra, járdákra

Folytatódnak a több mint két évtizede folyó útfelújítások. A Lendületben a XIII. kerület program az úthálózat évenkénti minimum három százalékának újjáépítését, a meglévő kockakő burkolat kicserélését tartalmazza. Útfelújításra, karbantartásra és járdaépítésre ez évben 620 millió forintot fordít az önkormányzat.

Idén idáig megújult a Visegrádi utca, a Mura utca, a Hajdú utca, a Herzen utca, az Ipoly utca és a Keszkenő utca egy része, valamint a Szomszéd utca teljes hosszában. A kockakő burkolatokat az Ipoly utcában, illetve a Mura utcában cserélték, a Mura utca és a Visegrádi utca egy szakasza új térkő burkolatú járdát kapott. A Hajdú utcában a felszíni vízelvezetést is kijavították. A legnagyobb értékű felújítás a Visegrádi és a Mura utcában történt, közel 50-50 millió forint értékben. Mint azt az önkormányzat a Lokál Extrával közölte, ezekre az útszakaszokra összesen 215 millió forintot költött a kerület.

SAMSUNG DIGITAL CAMERA

A Kassai utcai egy része is megújult

Ám a program nem áll le, még idén elkészül a Forgách utca a Lomb és a Teve utca közötti szakaszon. Megújul a Frangepán köz a Frangepán utcától délre eső szakasza, amely eddig földút volt, itt fejlesztik a közvilágítást és a csatornarendszert is. A hátralévő munkálatok további 64 millió forintot igényelnek.

Lapunk azt is megtudta, az utakat ez évtől teljes munkaidős útellenőr felügyeli, segítségével jelentősen csökkent az úthiba keletkezése és javítása közötti idő. A célzott ellenőrzések során tavasszal a kerékpárutak teljes felülvizsgálatát végezték el, a nyár végén az oktatási, nevelési intézmények környezetének felülvizsgálata és a feltárt úthibák javítása történt meg.

Kapcsolódó Cikkek

 • Újabb három gyógyszertárat záratott be az OGYÉI

  Újabb három gyógyszertárat záratott be az OGYÉI

  Újabb három gyógyszertárat záratott be az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet, felfüggesztve a Szent Hildegárd gyógyszertár és a hozzá tartozó két fiókgyógyszertár kereskedelmi engedélyét.

 • Néhány héten belül új kormánya lehet Macedóniának

  Néhány héten belül új kormánya lehet Macedóniának

  Néhány héten belül új kormánya lehet Macedóniának, az ellenzéki, balközép Macedóniai Szociáldemokrata Szövetségnek (SDSM) ugyanis szkopjei sajtójelentések szerint sikerült megegyeznie az albán kisebbségi Demokratikus Unió az Integrációért (DUI) párttal, így meglehet a szükséges többségük a parlamentben.

 • Olimpia 2024: a kormány lezártnak tekinti az ügyet

  Olimpia 2024: a kormány lezártnak tekinti az ügyet

  A kormány lezártnak tekinti az olimpiarendezés ügyét, egyben felkérte Szabó Tünde sportért felelős államtitkárt, tájékoztasson arról, hogy az olimpiához kapcsolódó beruházások előkészítése milyen szakaszban van.