EUR: 310,68 Ft
CHF: 259,46 Ft
2018. április 20., péntek
Tivadar

Aktuális

Gyanús csomag, több rosszullét és egy piros ing zavarta meg a népszavazást

Rendőrt kellett hívni a Bács-Kiskun megyei Tiszaalpáron, ugyanis egy választópolgár annak ellenére, hogy hiába mondták neki, nem  az 1-es körzetbe tartozik, nem akarta elhagyni a szavazóhelyiséget. A hatóságok kiérkezése előtt önként távozott. A Fejér megyei Velencén pedig egy piros ing és egy piros nyakkendő okozott kisebb kavarodást.

20:00


Bombariadó és egy ittas szavazó miatt késett több szavazókör bezárása

Egy III. kerületi szavazókör egy ittas választópolgár miatt fél nyolc után pár perccel zárt, a XIII. kerületben pedig bombariadó volt három helyen, ezért nem tudott minden szavazókör bezárni este 7 órakor – hangzott el a Nemzeti Választási Iroda (NVI) vasárnap esti budapesti sajtótájékoztatóján.  Egy, a szavazókörben megjelent részeg ember miatt csak 19 óra 35 perckor tudott bezárni egy szavazókör a főváros III. kerületében, “rá várt az egész ország” – mondta Pálffy Ilona, az NVI elnöke.


Hozzátette: a XIII. kerületben bombariadó volt három szavazókörben fél 7-kor, ott a tűzszerészeti átvizsgálás után mindenki szavazhatott, aki 7 órakor még sorban állt. Ez okozta azt, hogy nem tudott minden szavazókör bezárni este 7 órakor, a szavazás végén – közölte. Elmondta, a szavazókörökben már folyik a szavazatok összesítése.

19:41

Szakértő: az embereket megmozgatta a téma

Lánczi Tamás, a Századvég Alapítvány vezető elemzője szerint előreláthatólag az elmúlt 26 év népszavazásainak átlaga felett alakul a részvétel a vasárnapi kvótareferendumon, ez pedig azt mutatja, hogy az embereket megmozgatta a téma.  A szakértő az M1 aktuális csatornán vasárnap este a budapesti választók alacsony részvételét arra vezette vissza, hogy a fővárosban hatásosabb volt a baloldali kampány. Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Intézet vezető elemzője arról beszélt, hogy a választásokon általában 1-2 százalékos szokott lenni az érvénytelen szavazatok aránya. Ehhez képest magasnak látszik – az intézet által a voksolás napján készített reprezentatív közvélemény-kutatás alapján előre jelzett – 5 százalék a mostani népszavazáson, ám ahhoz viszonyítva, milyen erős kampány volt az érvénytelen szavazatok mellett, mégsem annyira magas ez az arány – mondta.

18:33 – Feljelentéssel fenyegetőzött egy nő Kőbányán

Kőbányán egy nő miután átvette a szavazólapot, úgy döntött, hogy mégsem szavaz. A kapott papírt egy asztalra tette, majd lefényképezte. Amikor ezt a szavazatszámláló bizottság szóvá tette, (ugyanis ez szigorúan tilos) kiabálni kezdett, aztán elkérte a bizottsági tagok nevét, hogy feljelentést tegyen.

14:00 – Gyanús csomag miatt felfüggesztették a népszavazást

Reggel 8 óra 20 és 8 óra 40 perc körött fel kellett függeszteni a népszavazást Budapesten, a XV. kerületben. A Népszabadság úgy tudja, hogy Rákospalotán egy parkban talált gazdátlan csomag okozott riadalmat, ezért átmenetileg szünetelt a szavazás. Miután a tűzszerészek végeztek a táska átvizsgálásával, kiderült, hogy semmiféle robbanó- vagy más veszélyes anyagot nem tartalmaz, csupán csak néhány tankönyv és CD volt benne.

13: 30 – Több bizottsági tag is rosszul lett

Epilepsziás rohamot kapott a Pest megyei Tápióságban egy szavazatszámláló bizottsági tag, orvosi ellátásra volt szükség. A Fejér megyei Ercsiben és a Baranya megyei Páprádon is egy bizottsági tag lett rosszul, utóbbit kórházba kellett szállítani.

10:00 – Hazazavarták átöltözni a szavazatszámlálót

Egy piros ing és egy piros nyakkendő okozott kisebb kavarodást a Fejér megyei Velencén. Történt, hogy az egyik szavazatszámláló bizottsági tag ilyen színű öltözékben jelent meg a szavazóhelyiségben, mire a hat fős bizottság úgy ítélte meg, hogy ez alkalmas arra, hogy befolyásolja a voksolni érkezőket.

Határozatot is hoztak, amelyben arra kötelezték a renitens urat, hogy fáradjon haza átöltözni. A Lokál utolérte Velence jegyző asszonyát, aki elmondta, az átöltözés szupergyorsan, fél óra alatt megtörtént, az úr pedig jelenleg is ellátja feladatát. – A piros pártszín, külön kértem a tagokat, hogy figyeljenek ilyesmire, ez most mégis becsúszott – nyilatkozta lapunknak.

Kapcsolódó Cikkek

  • Varga Mihály: A gazdaságpolitikai célok változatlanok maradnak

    Varga Mihály: A gazdaságpolitikai célok változatlanok maradnak

    A választások eredménye megerősítette, hogy a gazdaságpolitikai célok változatlanok maradnak, így a következő években is a tartós, évi 4 százalék körüli növekedés, a stabil pénzügyi alapok fenntartása, az államadósság csökkentése, az államháztartási hiány további mérséklése, a munkanélküliség csökkentése és a teljes foglalkoztatás megvalósítása kiemelten fontos marad – mondta a nemzetgazdasági miniszter pénteken Budapesten.

  • 48 millió forintos bírságot kapott a UPC

    48 millió forintos bírságot kapott a UPC

    Jogszerűtlen piaci magatartása miatt 48 millió forintos bírsággal sújtotta a UPC-t az alapvető európai uniós és hazai jogszabályok súlyos és tudatos megsértése miatt a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH).