EUR: 313,08 Ft
CHF: 267,32 Ft
2018. március 24., szombat
Gábor, Karina

Egyéb Salgótarján

Hét új sportparkra pályáznak

Hét új sportpark létrehozására nyújtott be pályázatot Salgótarján önkormányzata – erről a legutóbbi közgyűlési ülésen (utólagos jóváhagyással) tárgyaltak a képviselők. Az önkormányzat a Nemzeti Szabadidős – Egészség Sportpark Program által biztosított, kültéri sportparkok kialakítására adandó lehetőséggel szeretne élni.

A város a lakosságszámmal arányosan, összesen hét sportpark kialakítására nyújtott be kérelmet. Pozitív elbírálás esetén a kivitelezéshez nem szükséges önerő. Nyertes pályázat esetén a Pécskő és az Arany János utakon, a Besztercén, Zagyvapálfalván, az Acélgyári úton, a Vásártéren és a Kemerovón épülhet egy-egy, legalább 150 négyzetméter alapterületű sportpark.


Kozmann György sportért felelős helyettes államtitkár nemrégiben egy ilyen létesítmény átadóján arról beszélt, hogy a kültéri sportparkok, futópályák létrehozására rendelkezésre álló pályázati forrás idén 1,5 milliárd forint, jövőre pedig 5,5 milliárd forint lesz.

– Mindez javítja majd a népegészségügyi mutatókat és hozzájárul ahhoz, hogy a társadalom egésze minél sportosabb és egészségesebb legyen – tette hozzá.


Az MTI-nek még a nyáron Boros Anita, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium vagyonpolitikáért felelős államtitkári feladatokat is ellátó, vagyongazdálkodásért felelős helyettes államtitkára azt mondta, hogy a szaktárca az idén 100-150 jelentkezőre számít a kültéri sportparkok kialakítását támogató programban. Ismertette azt is, hogy a létesítmények mindegyike alkalmas lesz az alapvető erősítő edzésformák gyakorlására, a nagyobb méretűek pedig további speciális gyakorlatok elvégzésére is lehetőséget biztosítanak. A kérelmeket a BMSK Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt.-nél lehet benyújtani, az új sportparkokat az elbírálást követően a Nemzeti Sportközpontok építi meg.

Az érdeklődés ettől jóval nagyobb lett. A BMSK azt jelezte: népszerű a program, a megadott határidőig több mint 2300 önkormányzat nyújtott be kérelmet. Jelenleg a beérkezett kérelmek feldolgozása zajlik, az előkészítő bizottság ezt követően tud majd összeülni.

KERETES

A tervezett helyszínek sikeres pályázat esetén:

– Városközpont – Pécskő út 5–7. (zeneiskola mögött)

– Beszterce lakótelep – Ybl Miklós út 76–78. között

– Zagyvapálfalva – Makarenkó út 7. mögött

– Acélgyári út 22–24. között

– Vásártér – Lőwy Sándor út (volt KRESZ-park)

– Kemerovo – Fáy András körút 27. mögött

– Városközpont – Arany János út 21. mellett

 

ST_20161017_B

Ilyen sportparkok építését tervezik Salgótarjánban (MTI Fotó: Bugány János)

Kapcsolódó Cikkek

 • Világrekordért emeltek

  Világrekordért emeltek

  Debrecenben már advent idején elkezdődött a családok éve. Ebben az időszakban a programok elsősorban a családokat szólították meg, de a rendezőelv továbbra is ez maradt – hangsúlyozta Széles Diána alpolgármester.

 • Szakmák sztárjai versenyeznek

  Szakmák sztárjai versenyeznek

  A Dunaferr középiskola hat diákja, valamint a Lorántffy egy tanulója jutott be a Szakma Sztár Fesztivál verseny idei döntőjébe. Az előválogatók után a Dunaferrből az épület- és szerkezetlakatos, hegesztő, ipari gépész és karosszérialakatos szakok képviselői, a Lorántffyból pedig egy leendő fodrász jutott a fináléba.

 • Kőbánya hajóra szállt

  Kőbánya hajóra szállt

  Az eredetileg kőszállítóként is funkcionáló A38 hajó régóta az igényes zenét preferálók kedvelt helye.