EUR: 309,93 Ft
CHF: 285,61 Ft
2017. június 24., szombat
Iván

Egyéb Salgótarján

Hét új sportparkra pályáznak

Hét új sportpark létrehozására nyújtott be pályázatot Salgótarján önkormányzata – erről a legutóbbi közgyűlési ülésen (utólagos jóváhagyással) tárgyaltak a képviselők. Az önkormányzat a Nemzeti Szabadidős – Egészség Sportpark Program által biztosított, kültéri sportparkok kialakítására adandó lehetőséggel szeretne élni.

A város a lakosságszámmal arányosan, összesen hét sportpark kialakítására nyújtott be kérelmet. Pozitív elbírálás esetén a kivitelezéshez nem szükséges önerő. Nyertes pályázat esetén a Pécskő és az Arany János utakon, a Besztercén, Zagyvapálfalván, az Acélgyári úton, a Vásártéren és a Kemerovón épülhet egy-egy, legalább 150 négyzetméter alapterületű sportpark.

Kozmann György sportért felelős helyettes államtitkár nemrégiben egy ilyen létesítmény átadóján arról beszélt, hogy a kültéri sportparkok, futópályák létrehozására rendelkezésre álló pályázati forrás idén 1,5 milliárd forint, jövőre pedig 5,5 milliárd forint lesz.

– Mindez javítja majd a népegészségügyi mutatókat és hozzájárul ahhoz, hogy a társadalom egésze minél sportosabb és egészségesebb legyen – tette hozzá.

Az MTI-nek még a nyáron Boros Anita, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium vagyonpolitikáért felelős államtitkári feladatokat is ellátó, vagyongazdálkodásért felelős helyettes államtitkára azt mondta, hogy a szaktárca az idén 100-150 jelentkezőre számít a kültéri sportparkok kialakítását támogató programban. Ismertette azt is, hogy a létesítmények mindegyike alkalmas lesz az alapvető erősítő edzésformák gyakorlására, a nagyobb méretűek pedig további speciális gyakorlatok elvégzésére is lehetőséget biztosítanak. A kérelmeket a BMSK Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt.-nél lehet benyújtani, az új sportparkokat az elbírálást követően a Nemzeti Sportközpontok építi meg.

Az érdeklődés ettől jóval nagyobb lett. A BMSK azt jelezte: népszerű a program, a megadott határidőig több mint 2300 önkormányzat nyújtott be kérelmet. Jelenleg a beérkezett kérelmek feldolgozása zajlik, az előkészítő bizottság ezt követően tud majd összeülni.

KERETES

A tervezett helyszínek sikeres pályázat esetén:

– Városközpont – Pécskő út 5–7. (zeneiskola mögött)

– Beszterce lakótelep – Ybl Miklós út 76–78. között

– Zagyvapálfalva – Makarenkó út 7. mögött

– Acélgyári út 22–24. között

– Vásártér – Lőwy Sándor út (volt KRESZ-park)

– Kemerovo – Fáy András körút 27. mögött

– Városközpont – Arany János út 21. mellett

 

ST_20161017_B

Ilyen sportparkok építését tervezik Salgótarjánban (MTI Fotó: Bugány János)

Kapcsolódó Cikkek

 • Lázár: Komoly felelősség a V4 elnökség

  Lázár: Komoly felelősség a V4 elnökség

  Magyarországnak komoly felelőssége van abban, hogy jól jelenítse meg a visegrádi négyek (V4) érdekeit – közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten.

 • Küzdelmek a tatamin

  Küzdelmek a tatamin

  Az Érdi Kyokushin Karate Sport Egyesület 1986 óta van jelen Érd sportéletében, 2005 óta önálló sportegyesületként működik.

 • Parlagfűirtás polgárőrökkel

  Parlagfűirtás polgárőrökkel

  A parlagfű elleni védekezés céljából Polgárőr Parlagfű Teszedd elnevezésű programot indított útjára az Országos Polgárőr Szövetség.

 • Ünnepi diplomaosztók

  Ünnepi diplomaosztók

  Az idei diplomaosztó ünnepségek keretében 3600 végzős veheti át oklevelét a következő hetekben a Debreceni Egyetemen.