EUR: 309,31 Ft
CHF: 288,18 Ft
2017. január 23., hétfő
Rajmund, Zelma

Program XII.kerület

Hétvégén startol a Hacktivity

Összesen 27 előadás és hét workshoptéma várja a résztvevőket, de lesz hardverhackelés és lockpicking is az október 21–22-én 13. alkalommal megrendezett közép-kelet-európai Független IT Biztonsági Fesztiválon. Az eseményre  tizenkét országból várják az érdeklődőket a MOM Kulturális Központba.

A kétnapos rendezvényre számos ország etikus hackerei, szakemberei érkeznek, köztük a Mobile Pwn2Own verseny győztese, Komáromy Dániel is, aki egyben az idei konferencia egyik keynote speakere. Előadásával betekintést nyújt a mobilbiztonság kulisszatitkaiba, segítséget ad a védelmi stratégiák kialakításához. A másik kulcselőadó Travis Goodspeed, a vérbeli hardverhacker lesz, aki – ha úgy adódik – leselejtezett katonai parabolaantennát telepít a kertjébe, hogy műholdak mozgását figyelje.

Love what you do. Concentrated young man looking at the screen of his laptop and taking some notes, Image: 291335018, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: yes, Credit line: Profimedia, Alamy

Kiscsoportos hackelések is lesznek ( Profimedia)

Továbbá többek között szó lesz arról, hogy az iPhone-ok fejlett biztonsági megoldásai nemcsak az adatainkat védik meg, de a világ legnagyobb bűnüldöző szervezetei elé is akadályokat gördítenek egy-egy kiemelt nyomozás során. Vladimir Katalov, az ElcomSoft specialistája megmutatja, hogyan lehet mégis információmorzsákhoz jutni az Apple eszközeiből. Az előadásokkal párhuzamosan kis csoportos hackelések is lesznek. A Hello Workshopok azoknak a pályakezdőknek szólnak, akik szeretnének megismerkedni az IT-biztonság világával és alapvető készségeket elsajátítani.

Hivatásos hibavadászok

Magyarországon is egyre több cég rendel etikus hackelést, vagyis az általa fejlesztett alkalmazások vagy az üzemeltetett rendszerek biztonsági tesztelését, önellenőrzését. Kevés cég van azonban tisztában azzal, hogy  a vizsgálat „fájni fog”, hiszen fény derülhet rosszul megválasztott vagy rosszul megvalósított rendszerekre, fejlesztői vagy üzemeltetői hibákra, de akár az alkalmazottak hiszékenysége is kiderülhet: nem is gondolnánk, milyen egyszerű az irodai dolgozóktól munkahelyi jelszavakat kicsalni, ha például megvillantunk előttük egy iPadet mint egy esetleges nyereményjáték fődíját.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ikonikussá vált a Kislány a pokolban holokauszt monodráma

    Ikonikussá vált a Kislány a pokolban holokauszt monodráma

    Január 25-én tartja következő előadását a Kazán István Kamaraszínház, amely Sárdi Mária: Kislány a pokolban című életrajzi könyvéből készült. Tíz éve töretlen sikert arat a nézőknél de csak ritkán lehet látni, mert mint Kriszt Lászlótól, a darab rendezőjétől megtudtuk, nincs nagy igény a holokauszt drámákra, ezért játsszák csak ritkán, de amiket előleg megnézett, azokról is lesújtó volt a véleménye.

  • Reformáció 500: Élőben adja a közmédia az emlékév megnyitóját

    Reformáció 500: Élőben adja a közmédia az emlékév megnyitóját

    A közmédia közvetíti a reformáció 500. évfordulója alkalmából meghirdetett emlékév központi megnyitóját. A kilencvenperces, több művészeti ágat felvonultató ünnepség péntek délután öt órakor kezdődik a Művészetek Palotájában (Müpa), és fél hattól, csúsztatott élő adásban lesz követhető az M5 és a Duna World műsorán.