EUR: 307,18 Ft
CHF: 281,71 Ft
2017. május 25., csütörtök
Orbán

Program XII.kerület

Hétvégén startol a Hacktivity

Összesen 27 előadás és hét workshoptéma várja a résztvevőket, de lesz hardverhackelés és lockpicking is az október 21–22-én 13. alkalommal megrendezett közép-kelet-európai Független IT Biztonsági Fesztiválon. Az eseményre  tizenkét országból várják az érdeklődőket a MOM Kulturális Központba.

A kétnapos rendezvényre számos ország etikus hackerei, szakemberei érkeznek, köztük a Mobile Pwn2Own verseny győztese, Komáromy Dániel is, aki egyben az idei konferencia egyik keynote speakere. Előadásával betekintést nyújt a mobilbiztonság kulisszatitkaiba, segítséget ad a védelmi stratégiák kialakításához. A másik kulcselőadó Travis Goodspeed, a vérbeli hardverhacker lesz, aki – ha úgy adódik – leselejtezett katonai parabolaantennát telepít a kertjébe, hogy műholdak mozgását figyelje.

Love what you do. Concentrated young man looking at the screen of his laptop and taking some notes, Image: 291335018, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: yes, Credit line: Profimedia, Alamy

Kiscsoportos hackelések is lesznek ( Profimedia)

Továbbá többek között szó lesz arról, hogy az iPhone-ok fejlett biztonsági megoldásai nemcsak az adatainkat védik meg, de a világ legnagyobb bűnüldöző szervezetei elé is akadályokat gördítenek egy-egy kiemelt nyomozás során. Vladimir Katalov, az ElcomSoft specialistája megmutatja, hogyan lehet mégis információmorzsákhoz jutni az Apple eszközeiből. Az előadásokkal párhuzamosan kis csoportos hackelések is lesznek. A Hello Workshopok azoknak a pályakezdőknek szólnak, akik szeretnének megismerkedni az IT-biztonság világával és alapvető készségeket elsajátítani.

Hivatásos hibavadászok

Magyarországon is egyre több cég rendel etikus hackelést, vagyis az általa fejlesztett alkalmazások vagy az üzemeltetett rendszerek biztonsági tesztelését, önellenőrzését. Kevés cég van azonban tisztában azzal, hogy  a vizsgálat „fájni fog”, hiszen fény derülhet rosszul megválasztott vagy rosszul megvalósított rendszerekre, fejlesztői vagy üzemeltetői hibákra, de akár az alkalmazottak hiszékenysége is kiderülhet: nem is gondolnánk, milyen egyszerű az irodai dolgozóktól munkahelyi jelszavakat kicsalni, ha például megvillantunk előttük egy iPadet mint egy esetleges nyereményjáték fődíját.

Kapcsolódó Cikkek

 • Piactéren népszerűsítik a remek borászatokat

  Piactéren népszerűsítik a remek borászatokat

  Magyarországon is egyre többen tudják, hogy május 25. a Bor Világnapja, amely Szent Orbán napjához, a szőlő és bor védőszentjéhez kapcsolódik. Ezért is tartanak ilyenkor sok helyen Orbán napi ünnepet a Bor Világnapját követő hétvégén, legyen szó a Tokaji Szent Orbán zarándoklatról, vagy az Orbán napi Bor és Pinceünnepről.

 • Punnany Massif

  Punnany Massif

  Brutális koncerttel örvendezteti meg rajongóit a Punnany Massif.

 • Érdekel a katonaság? Nézz be a kulisszák mögé!

  Érdekel a katonaság? Nézz be a kulisszák mögé!

  A MATASZ Pest Megyei Szervezete, 2017. évben 8. alkalommal rendezi meg a VSZC Madách Imre Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiumával közösen az „Egy nap a honvédelemért” címmel Gödöllőn, a Pest-megyei honvédelmi és toborzó napját.