2017. augusztus 23., szerda
Bence

Program XII.kerület

Hétvégén startol a Hacktivity

Összesen 27 előadás és hét workshoptéma várja a résztvevőket, de lesz hardverhackelés és lockpicking is az október 21–22-én 13. alkalommal megrendezett közép-kelet-európai Független IT Biztonsági Fesztiválon. Az eseményre  tizenkét országból várják az érdeklődőket a MOM Kulturális Központba.

A kétnapos rendezvényre számos ország etikus hackerei, szakemberei érkeznek, köztük a Mobile Pwn2Own verseny győztese, Komáromy Dániel is, aki egyben az idei konferencia egyik keynote speakere. Előadásával betekintést nyújt a mobilbiztonság kulisszatitkaiba, segítséget ad a védelmi stratégiák kialakításához. A másik kulcselőadó Travis Goodspeed, a vérbeli hardverhacker lesz, aki – ha úgy adódik – leselejtezett katonai parabolaantennát telepít a kertjébe, hogy műholdak mozgását figyelje.

Love what you do. Concentrated young man looking at the screen of his laptop and taking some notes, Image: 291335018, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: yes, Credit line: Profimedia, Alamy

Kiscsoportos hackelések is lesznek ( Profimedia)

Továbbá többek között szó lesz arról, hogy az iPhone-ok fejlett biztonsági megoldásai nemcsak az adatainkat védik meg, de a világ legnagyobb bűnüldöző szervezetei elé is akadályokat gördítenek egy-egy kiemelt nyomozás során. Vladimir Katalov, az ElcomSoft specialistája megmutatja, hogyan lehet mégis információmorzsákhoz jutni az Apple eszközeiből. Az előadásokkal párhuzamosan kis csoportos hackelések is lesznek. A Hello Workshopok azoknak a pályakezdőknek szólnak, akik szeretnének megismerkedni az IT-biztonság világával és alapvető készségeket elsajátítani.

Hivatásos hibavadászok

Magyarországon is egyre több cég rendel etikus hackelést, vagyis az általa fejlesztett alkalmazások vagy az üzemeltetett rendszerek biztonsági tesztelését, önellenőrzését. Kevés cég van azonban tisztában azzal, hogy  a vizsgálat „fájni fog”, hiszen fény derülhet rosszul megválasztott vagy rosszul megvalósított rendszerekre, fejlesztői vagy üzemeltetői hibákra, de akár az alkalmazottak hiszékenysége is kiderülhet: nem is gondolnánk, milyen egyszerű az irodai dolgozóktól munkahelyi jelszavakat kicsalni, ha például megvillantunk előttük egy iPadet mint egy esetleges nyereményjáték fődíját.

Kapcsolódó Cikkek

 • Mindennapi kenyerünk

  Mindennapi kenyerünk

  Mindennapi kenyerünk

  Ünnepeljünk együtt augusztus 20-án!

  A rendszerváltozással szinte varázsütésre újra felelevenedtek a régi tradíciók. 1991-ben a demokratikusan választott Magyar Országgyűlés augusztus huszadikát Szent István napjaként hivatalos állami ünnepnek nyilvánította. Nemzeti ünnep tehát, a Magyar Köztársaság hivatalos állami ünnepe, mely egyben összefonódott az új kenyér ünnepével is. A legenda szerint István ereklyéjét 1083-as szentté emelésekor találták meg épen a koporsójában, és már az 1222-es Aranybulla is törvénybe iktatta a tiszteletét.

 • Megfőzte Zalaegerszeg!

  Megfőzte Zalaegerszeg!

  A rossz idő ellenére is sikeres volt a jótékonysági nap!

  Fesztiválhangulatban chilis bab, palacsinta,lángos, saláták, levesek,húsok sültek, főttek jó célért!

  Megfőzte Zalaegerszeg!

  A rendezvény lényege többek közt a Zala Megyei Szent Rafael Kórház Fizioterápiás Osztályának medence felújítása volt, ahol évi 5000 esetet látnak el, valamint, a Zala Különleges Mentők 38 fős szervezetének támogatása.