EUR: 319,18 Ft
CHF: 274,72 Ft
2018. május 25., péntek
Orbán

Belföld Tatabánya

Hetzmann Zoltánné kapta a Felsőgalláért Díjat

Ki tette a legtöbbet az elmúlt egy évben Felsőgalláért? A lelkes munkáért járó, civil alapítású díjat idén Hetzmann Zoltánné kapta.

Ünnepeltek szombaton a felsőgallai Széchenyi István Művelődési Házban, idén is gazdára talált ugyanis a Felsőgalláért Díj. Mint mindig, most is sikerült egy olyan személynek adni, aki igazán rászolgált. Hetzmann Zoltánnét többen is jelölték a díjra, végül pedig szokás szerint a Felsőgallai Baráti Kör döntött. Hetzmann Zoltánné , ahogy sokan ismerik, Magyari Ildikó születése óta Felsőgallán él, annak idején a Felsőgallai Baráti Kör egyik alapító tagja és 17 évig vezetőségi tagja volt. Sokat tett azért, hogy tánccsoport és zenekar alakulhasson Felsőgallán, hogy feléledhessenek a régi hagyományok. Úgy gondolja, talán ezzel érdemelhette ki a díjat, aminek természetesen nagyon örül.


14_felsogalla_dij_01

A felsőgallai óvodások és iskolások, valamint a dalkör is köszöntötte ezen a számára jeles napon, a plakettel együtt pedig sok ölelést és kedves szavakat is kapott az egybegyűltektől.
A díjat Turainé John Katalin alpolgármestertől vette át, aki köszöntő beszédében kiemelte, hogy a városrész sokat köszönhet Hetzmann Zoltánnénak, amiért ő, valamint természetesen az ott élők is mindig hálásak lesznek.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Rejtély! Kilenc éve várják haza az eltűnt Dávidot

  Rejtély! Kilenc éve várják haza az eltűnt Dávidot

  Nincs annál szörnyűbb, amikor egy szülő elveszíti gyermekét. Bár egy hazai rendőrségi statisztika szerint az eltűnt kiskorúak mintegy 30 százaléka egy napon belül, másik 30 százaléka egy héten belül, és 35 százaléka egy hónapon belül meglesz, 5 százalékuk talán egyszer vagy soha nem kerül már elő.

 • Ilyen lesz az új ötvenes

  Ilyen lesz az új ötvenes

  A Magyar Nemzeti Bank mától új 50 forintos forgalmi érme-emlékváltozatot bocsát ki a Családok éve tiszteletére. Az új 50 forintosok között lesz 10 ezer forint névértékű ezüst, valamint 2 ezer forint névértékű színesfém emlékérme is.

 • Steve Bannon: Orbán hasonlít Trumpra

  Steve Bannon: Orbán hasonlít Trumpra

  Több párhuzamot vont Orbán Viktor miniszterelnök és Donald Trump amerikai elnök között Steve Bannon, utóbbi korábbi kampánystratégája, aki a Várkert Bazárban tartott előadást a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány és a Századvég Alapítvány szervezte Európa Jövője konferencia első napján, szerdán.

 • Feje tetejére fordították a pizzát

  Feje tetejére fordították a pizzát

  Elsőként Magyarországon a Pizza i55 kínálja Chicago specialitását, a “deep dish” vagyis mélytányéros pizzát. A bár testvérpár-tulajdonosai számítanak rá, hogy a hagyományos pizza kedvelői majd kígyót-békát kiabálnak rájuk, de hisznek benne, hogy a fordítva rétegzett “pizzapite” beveszi majd a gasztronómiai szempontból befogadó Budapestet.