EUR: 307,50 Ft
CHF: 282,97 Ft
2017. május 27., szombat
Hella

Életmód

Hoppá! Íme a szakmák, ahol divat a munkahelyi szex

Ki ne hallott volna már legalább egy olyan románcról, ahol két kolléga gabalyodott össze a napi robotban. De bizonyára olyanok is bőven akadnak, akik maguk is átélték már a tiltott gyümölcs ízét, akár egy munkatárssal, vagy pont magával a főnökkel. Bár egy két évtizeddel korábban ez sokkal inkább tilos volt, a mai időkben már sokkal kevésbé botránkozunk meg rajta, hiszen a legtöbben a munkahelyükön élik le a fél életüket.

Ebből következik, hogy sokan már jobban tudják, mi a kollégájuk kedvenc étele, vagy hogy melyik zenét hallgatja legszívesebben. Így aztán egyáltalán nem meglepő, hogy idővel megtörténik az elkerülhetetlen és hiába van otthon feleség vagy férj, már ki is alakult a munkahelyi viszony.

Angol kutatók készítettek egy felmérést, aminek a végén listázták, hol és milyen munkakörben lépnek legtöbben félre egymással a dolgozók.

A Daily Mail ismertetése szerint a csalfa házastársak szerint ez a legegyszerűbb mód arra, hogy egy kis izgalmat vigyenek a monoton munkába. Ráadásul nem kell máshol keresgélni, hiszen a kolléga vagy kolléganő mindig közel van.

És, hogy hol dolgozik a legtöbb házasságtörő? Erre talán egyértelmű választ adott a 2013-ban bemutatott Wall Street farkasa című film is. Ugyanis az első helyen a pénzügyi szakmákban dolgozók állnak. Kiderült minden más szakmát lekörözve a legtöbb házastársi megcsalás, illetve munkahelyi szex a bankárok, elemzők és brókerek között van.

A második helyet a légiforgalmi dolgozók uralják. A felmérés szerint az otthonuktól rengeteget távol levő pilóták, stewardessek sem nagyon tudnak ellenállni a csábításnak.

Az angolok közt készített kutatás eredményeképpen a dobogó harmadik fokára az egészségügyi dolgozók kerültek. Az orvosok és nővérkék szerelmi kapcsolatáról is igen sok filmet forgattak már.

Őket követik az üzleti életben dolgozó cégvezetők, menedzserek, akik szintén nehezen állják meg, hogy csábuljanak el néha.

Meglepő, de az ötödik helyen a sportolók végeztek. Bár valószínűleg náluk is a sok távollét okozhatja a félrekacsintást.

Bármilyen hihetetlen a zenészek, modellek, színészek és fotósok „csak” a hatodik helyet tudták megszerezni a hűtlenkedési versenyben. Úgy tűnik kezd megdőlni az a sztereotípia, hogy a művészek eszik a legnagyobb kanállal az életet.

Az sem kicsit meglepő. hogy mindössze a hetedik helyre kerültek az éjszakai élet alakja. Ki gondolná, hogy a DJ-k, pultosok, táncosnők ennyire ragaszkodnak a hűséghez.

Nyolcadik helyen végeztek az újságírók, PR munkatársak az angol kutatásban résztvevők válaszai szerint.

Az ügyvédek, ügyészek, bírók zárják a sort. Talán pont azért, mert ők vannak a legjobban tisztában azzal, mi mindent veszíthetnek, ha kiderül a házasságtörés.

A felmérésből az is kiderült, hogy a megkérdezettek alig 10 százaléka gondolja úgy, hogy árthat a karrierjének, ha esetleg kiderül a munkahelyi viszonya. Az azonban mindennek ellentmond, hogy a legtöbb válaszadó szerint nem bölcs dolog egy ilyen kapcsolatba bonyolódni.

Kapcsolódó Cikkek

 • Elstartolt a befőzési szezon

  Elstartolt a befőzési szezon

  Májusban indul a befőzési szezon, ilyenkor kell beszerezni a hozzávalókat. Az üvegeket úgy készítsük elő, hogy azokat először áztassuk be mosószeres meleg vízbe, majd üvegmosó kefével alaposan mossuk át.

 • Keller András: Az ázsiaiak rajonganak a magyar zenéért

  Keller András: Az ázsiaiak rajonganak a magyar zenéért

  Egyedülálló komolyzenei turnéra készül Ázsiában Keller András és Gidon Kremer. A világhírű hegedűművészek és az általuk vezetett zenekarok egyedülálló módon, együttes erővel készülnek bemutatni az ázsiaiaknak a nyugati zeneirodalom legszebb műveit az elmúlt három évszázadból.

 • Forró téma a nyári szabadság

  Forró téma a nyári szabadság

  Minden évben minimum két hét folyamatos pihenésre lenne szükség ahhoz, hogy a hétköznapi mókuskerékből kiszálljunk, és így feltöltődjünk.