EUR: 313,08 Ft
CHF: 267,32 Ft
2018. március 24., szombat
Gábor, Karina

Életmód

Hoppá! Íme a szakmák, ahol divat a munkahelyi szex

Ki ne hallott volna már legalább egy olyan románcról, ahol két kolléga gabalyodott össze a napi robotban. De bizonyára olyanok is bőven akadnak, akik maguk is átélték már a tiltott gyümölcs ízét, akár egy munkatárssal, vagy pont magával a főnökkel. Bár egy két évtizeddel korábban ez sokkal inkább tilos volt, a mai időkben már sokkal kevésbé botránkozunk meg rajta, hiszen a legtöbben a munkahelyükön élik le a fél életüket.

Ebből következik, hogy sokan már jobban tudják, mi a kollégájuk kedvenc étele, vagy hogy melyik zenét hallgatja legszívesebben. Így aztán egyáltalán nem meglepő, hogy idővel megtörténik az elkerülhetetlen és hiába van otthon feleség vagy férj, már ki is alakult a munkahelyi viszony.


Angol kutatók készítettek egy felmérést, aminek a végén listázták, hol és milyen munkakörben lépnek legtöbben félre egymással a dolgozók.

A Daily Mail ismertetése szerint a csalfa házastársak szerint ez a legegyszerűbb mód arra, hogy egy kis izgalmat vigyenek a monoton munkába. Ráadásul nem kell máshol keresgélni, hiszen a kolléga vagy kolléganő mindig közel van.


És, hogy hol dolgozik a legtöbb házasságtörő? Erre talán egyértelmű választ adott a 2013-ban bemutatott Wall Street farkasa című film is. Ugyanis az első helyen a pénzügyi szakmákban dolgozók állnak. Kiderült minden más szakmát lekörözve a legtöbb házastársi megcsalás, illetve munkahelyi szex a bankárok, elemzők és brókerek között van.

A második helyet a légiforgalmi dolgozók uralják. A felmérés szerint az otthonuktól rengeteget távol levő pilóták, stewardessek sem nagyon tudnak ellenállni a csábításnak.

Az angolok közt készített kutatás eredményeképpen a dobogó harmadik fokára az egészségügyi dolgozók kerültek. Az orvosok és nővérkék szerelmi kapcsolatáról is igen sok filmet forgattak már.

Őket követik az üzleti életben dolgozó cégvezetők, menedzserek, akik szintén nehezen állják meg, hogy csábuljanak el néha.

Meglepő, de az ötödik helyen a sportolók végeztek. Bár valószínűleg náluk is a sok távollét okozhatja a félrekacsintást.

Bármilyen hihetetlen a zenészek, modellek, színészek és fotósok „csak” a hatodik helyet tudták megszerezni a hűtlenkedési versenyben. Úgy tűnik kezd megdőlni az a sztereotípia, hogy a művészek eszik a legnagyobb kanállal az életet.

Az sem kicsit meglepő. hogy mindössze a hetedik helyre kerültek az éjszakai élet alakja. Ki gondolná, hogy a DJ-k, pultosok, táncosnők ennyire ragaszkodnak a hűséghez.

Nyolcadik helyen végeztek az újságírók, PR munkatársak az angol kutatásban résztvevők válaszai szerint.

Az ügyvédek, ügyészek, bírók zárják a sort. Talán pont azért, mert ők vannak a legjobban tisztában azzal, mi mindent veszíthetnek, ha kiderül a házasságtörés.

A felmérésből az is kiderült, hogy a megkérdezettek alig 10 százaléka gondolja úgy, hogy árthat a karrierjének, ha esetleg kiderül a munkahelyi viszonya. Az azonban mindennek ellentmond, hogy a legtöbb válaszadó szerint nem bölcs dolog egy ilyen kapcsolatba bonyolódni.

Kapcsolódó Cikkek

 • Mesterséges zajuk lesz az elektromos autóknak

  Mesterséges zajuk lesz az elektromos autóknak

  Úgy tűnik, nem lesz soha csendes a közlekedés, ugyanis a szinte teljesen zajtalan elektromos és hibrid autók veszélyesek. Bár az elektromos járművekkel jelentősen csökkenne a zajterhelés, számos tanulmány szerint a csendes autók különösen balesetveszélyesek a halláskárosodással élő, valamint a vak és a gyengén látó gyalogosok számára.

 • A férfi szakácsok híresebbek

  A férfi szakácsok híresebbek

  A főzés tradicionálisan női feladat, mégis miért több a híres férfi séf és tévés szakács? A Scripps Networks Interactive (SNI), a Magyarországon is látható Food Network tévécsatorna anyavállalata Argentínában, Brazíliában, Kínában, Olaszországban, a Dél-afrikai Köztársaságban, Dél-Koreában és az Egyesült Királyságban összesen négyezer-kettőszáz 25–54 év közötti nő körében végzett felmérést 2017 decemberében.

 • Állásinterjú után

  Állásinterjú után

  Mi van akkor, ha állásinterjú után semmilyen visszajelzést nem kapunk? Ennek legtöbbször prózai oka van: olyan a vállalati kultúra, hogy a visszajelzés nem élvez elsőbbséget, pedig az a cégek szempontjából is fontos lenne, hiszen a munkáltatói brandbe beletartozik, hogy milyen képet mutatnak magukról.