EUR: 324,92 Ft
CHF: 282,21 Ft
2018. június 25., hétfő
Vilmos

Egyéb IV.kerület

Hurrá! Felépültek az Újpest sérültjei

A magyar labdarúgó-válogatott világbajnoki selejtezői miatt háromhetes szünet volt az NB I-es bajnokságban, és ez bizony jót tett az Újpestnek.

A hétvégén folytatódó bajnokságban – a lilák 15-én 18 órától a Budapest Honvéd vendégeként lépnek pályára – ugyanis akár már egy teljesen megújult lila-fehér csapatot is láthatnak a szurkolók. Köszönhető mindez annak, hogy a szünet alatt felépültek a sérült játékosok.


A bajnokságban jelenleg hatodik helyen álló csapattal kapcsolatban Nebojsa Vignjevic több alkalommal elmondta, nagy gondot okoz, hogy rengeteg sérült van a keretben. A háromhetes szünet alatt azonban nem tétlenkedtek a klub rehabilitációs szakemberei, visszatérhet a csapatba például az a Nagy Tibor, aki a válogatott mérkőzése miatti szünet előtti utolsó mérkőzésen, a Ferencváros ellen sérült meg.

4ker_nagytiborujpest

Nagy Tibor még vérplazma kezelést is kapott (Fotó: ujpestfc.hu)

– Már hetekkel a Ferencváros elleni mérkőzés előtt is éreztem fájdalmat az Achillesemben, de mindenki azt mondta és én is úgy ítéltem meg, ezzel még lehet játszani – mondta a játékos, akinek aztán a Fradi elleni meccs 23. percében a gyulladás hatására egy rossz lépést követően a vádlijában két és fél centis szakadás keletkezett. – Az elmúlt heteket rehabilitációval töltöttem, még Szerbiába is elutaztam, ahol vérplazmakezelést kaptam. Nagyon örülnék, ha már a Honvéd elleni összecsapásra felépülnék, de ha arra nem is, a Diósgyőr elleni rangadóra már mindenképp szeretnék százszázalékos állapotba kerülni.


Szintén visszatérhet a csapatba a montenegrói Mihailo Perovic, akinek a lábát április elején műtötték Belgiumban.

4ker_perovicujpest

Perovic is a visszatérők között lehet (Fotó: ujpestfc.hu)

– Szinte százszázalékos állapotban vagyok, ezért már futó-erősítő-labdás gyakorlatokat is végzek. Reményeim szerint akár pályára is léphetek – mondta a fiatal csatár, aki elégedett a csapat eddigi teljesítményével. –Voltak jó mérkőzéseink és rosszabbak is, de úgy gondolom, ha a „hullámvölgyeket kisimítjuk”, sokkal jobb teljesítményre leszünk képesek.

A visszatérők között lehet Jonathan Heris is, aki nagyon hiányzik az újpesti védelemből. A játékos egy hosszú sérüléses időszakból keveredik ki lassan. Bár júniusi műtétje után Belgiumban rehabilitálódott, már hetek óta a csapattal edz, sőt teljes értékű munkát végez.

Ha a három játékoshoz hozzávesszük, hogy a klub tájékoztatása szerint rajtuk kívül Kylian Hazard és Kálnoki Kis Dávid is gyógyulóban van, biztosra vehetjük, hogy a hétvégétől egy erősebb Újpestet láthatnak majd a drukkerek.

4kerherisujpest

Heris (3-asban) már teljes értékű edzésmunkát végez (Fotó: ujpestfc.hu)

Kapcsolódó Cikkek

 • 650 perc zene

  650 perc zene

  650 perc zenével tisztelegtek a 650 éves Kecskemét város előtt a kecskeméti szólisták és együttesek, akik a Máltai Szeretetszolgálat szervezésében a Nagytemplom ódon falait töltötték meg zenével a múlt szombaton reggeltől egészen estig.

 • Megújul a színház, uszoda épül

  Megújul a színház, uszoda épül

  A Petőfi Színház rekonstrukciója, az uszoda kivitelezése és a kerékpárutak fejlesztése várhatóan még ebben az évben startol, de jó ütemben halad a csomag többi eleme is.

 • Ne dobj mindent a kukába!

  Ne dobj mindent a kukába!

  Észre sem vesszük, de hétköznapi tevékenységeink során számtalanszor esünk abba a hibába, hogy egy-egy tárgyat, már feleslegessé váló használati eszközt a kukába dobunk, anélkül, hogy arra gondolnánk, mások számára az még hasznos lehet, vagy újragondolva adott esetben még saját magunk is újra tudnánk hasznosítani.