2017. december 18., hétfő
Auguszta

Egyéb XI.kerület

Így metrózzunk kutyával!

Az M4-es metró Szent Gellért téri állomásán mutatta be az állatok világnapján a Rex Kutyaotthon Alapítvány és a Budapesti Közlekedési Központ, hogyan kell kutyával utazni a közösségi közlekedés járatain.

Az eseményen megtudhattuk többek között, hogy az ülésen nem, csak a járművek peronján szállítható házi kedvencünk, és hogy utazáskor mindig nálunk kell lenni az érvényes oltási bizonyítványnak. Láthattuk továbbá, hogy a kutyusok számára a mozgólépcső elsődleges balesetforrás, ezért kézben kell őket szállítani. No és hogy az utasok is nyugodtak legyenek, a szájvédőről se feledkezzünk meg!

Állatok Világnapja Rex Kutyaotthon Titi, Gesztenye és Dolly kutya közösségi közlekedés M4 Metró (Fotó: Máté Krisztián)

A mozgólépcsőn kézben kell szállítanunk négylábúnkat (Fotó: Máté Krisztián)

Állatok Világnapja Rex Kutyaotthon Titi, Gesztenye és Dolly kutya közösségi közlekedés M4 Metró (Fotó: Máté Krisztián)

A biztonságos utazáshoz jól jön egy hordozható ketrec (Fotó: Máté Krisztián)

Kapcsolódó Cikkek

 • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.