2017. december 15., péntek
Valér

Egyéb Veszprém

Ingyenesen tölthetők a villanyautók Veszprémben

Az energiahatékonyságot növelné az önkormányzat és az MVM Partner Zrt. Az új együttműködés első lépéseként elektromos töltőállomást adtak át a piac melletti parkolóban október 3-án.

Veszprémben egyelőre nem terjedtek el a villanyautók – pedig a környezetbarát technológia népszerűsítését az önkormányzat is segíti. Nem véletlen, hogy az MVM Partner Zrt.-vel kötött együttműködési megállapodást is egy elektromos töltőállomás átadásával egybekötve jelentették be. A vásárcsarnok és a volt SZMT-székház közötti parkolóban mostantól külön helyet tartanak fenn az elektromos autóknak, amelyeket ingyenesen lehet tölteni. Ráadásul a parkolás is ingyenes, az önkormányzat korábban ugyanis rendeletben szabályozta, hogy a zöld rendszámos autók a város teljes területén díjmentesen állhatnak meg.


VP_okt13-elektro1

Ingyen töltés és parkolás jár a zöldeknek fotó:VP

Ritkán tapasztalt nyüzsgés közepette csatlakoztatták az első autót a töltőberendezésre annak üzembe helyezése után – a villanyautót körülvevő médiastábok láttán az MVM Partner munkatársai egymás közt meg is jegyezték: ma még hírértéke van annak, ha valaki parkolás közben tölti a kocsiját, de tizenöt-húsz év múlva már ez lesz az általánosan elterjedt tankolási forma. Ebben bízik Porga Gyula polgármester is, aki kijelentette: reméli, hogy a lakosság növekvő igényei újabb töltőállomások létesítésére kényszerítik majd az önkormányzatot.

VP_okt13-elektro2

Az önkormányzat örülne, ha egyre több töltőállomásra lenne szükség

A város és az MVM Partner Zrt. együttműködése azonban túlmutat a közlekedés területén: a cég elvégezte tíz veszprémi intézmény energiahatékonysági felülvizsgálatát, ezek az eredmények hozzájárulnak majd az intézmények költséghatékonyságának növeléséhez és a megújuló energiaforrások hasznosításához. A felek együttműködnek majd az energetikával kapcsolatos úgynevezett okosváros-megoldások kifejlesztésében is.


– Szeretnénk Magyarország városai között az elsők lenni az energiahatékonyságban – jelentette ki a polgármester, aki szerint ebben nagy segítség lesz az MVM Partner Zrt. mögött álló szakembergárda támogatása.

VP_okt13-elektro3

Ez az első partneri megállapodás, amelyet települési önkormányzattal kötöttünk – hívta fel a figyelmet Bally Attila, az MVM Partner Zrt. Igazgatóságának elnöke. – Ugyanakkor az innováció terén a cég már korábban megjelent Veszprémben: a Pannon Egyetemmel egy kutatás-fejlesztési projekten dolgoznak, amelynek eredményeit nem is olyan sokára be is tudjuk mutatni.

– Az MVM Partner elkötelezett abban, hogy szakértői közreműködést biztosítson a magyar települések környezettudatos programjainak megvalósításához, kiváltképp a kiemelt szociális, oktatási, sport- és egyéb létesítmények fejlesztési projektjeinek energetikai megalapozásához – hangsúlyozta a megállapodás kapcsán Major György, az MVM Partner Zrt. vezérigazgatója.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.