EUR: 309,93 Ft
CHF: 285,61 Ft
2017. június 24., szombat
Iván

Egyéb Szolnok

Játssz egy környezettudatos világért!

Magyarországon évente 800-900 millió alumíniumdobozt használunk el, ennek a mennyiségnek pedig mindössze 30–50 százalékát hasznosítjuk újra. Ez jócskán elmarad többek között a 98 százalékban szelektíven szemetet gyűjtő Belgiumtól vagy a 91 százalékos rátájú Svájctól.

A fémdobozok újrahasznosítása nem kizárólag azért fontos, mert csökkenthetjük vele a hulladék mennyiségét, hanem azért is, mert az új fém előállításához szükséges energia 95 százalékát és további értékes nyersanyagokat is meg tudunk ilyen módon takarítani. Az Európai Unió célkitűzése, hogy 2025-ig emelkedjen 75 százalékra a fémdobozok visszagyűjtési aránya minden tagállamban.

Ehhez a célkitűzéshez járul hozzá az Aluvaluta nevű játék is a „Dobd be magad!” környezetvédelmi és edukációs kampány keretein belül. A játékban egy applikáción keresztül lehet részt venni, és célja, hogy a magyar lakosság minél több alumíniumdobozt váltson vissza. Ennek elősegítésére 200 visszaváltó automatát helyeztek el az országban, melyek közül három található Szolnokon: egy az Auchanban, egy a Tescóban és egy az InterSparban.

Jelentősen le vagyunk maradva szelektív hulladékgyűjtésben az EU országaihoz képest Fotó: Profimedia

Jelentősen le vagyunk maradva szelektív hulladékgyűjtésben az EU országaihoz képest
Fotó: Profimedia

Kapcsolódó Cikkek

 • Lázár: Komoly felelősség a V4 elnökség

  Lázár: Komoly felelősség a V4 elnökség

  Magyarországnak komoly felelőssége van abban, hogy jól jelenítse meg a visegrádi négyek (V4) érdekeit – közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten.

 • Küzdelmek a tatamin

  Küzdelmek a tatamin

  Az Érdi Kyokushin Karate Sport Egyesület 1986 óta van jelen Érd sportéletében, 2005 óta önálló sportegyesületként működik.

 • Parlagfűirtás polgárőrökkel

  Parlagfűirtás polgárőrökkel

  A parlagfű elleni védekezés céljából Polgárőr Parlagfű Teszedd elnevezésű programot indított útjára az Országos Polgárőr Szövetség.

 • Ünnepi diplomaosztók

  Ünnepi diplomaosztók

  Az idei diplomaosztó ünnepségek keretében 3600 végzős veheti át oklevelét a következő hetekben a Debreceni Egyetemen.