EUR: 319,63 Ft
CHF: 277,04 Ft
2018. május 27., vasárnap
Hella

Egyéb Szolnok

Játssz egy környezettudatos világért!

Magyarországon évente 800-900 millió alumíniumdobozt használunk el, ennek a mennyiségnek pedig mindössze 30–50 százalékát hasznosítjuk újra. Ez jócskán elmarad többek között a 98 százalékban szelektíven szemetet gyűjtő Belgiumtól vagy a 91 százalékos rátájú Svájctól.

A fémdobozok újrahasznosítása nem kizárólag azért fontos, mert csökkenthetjük vele a hulladék mennyiségét, hanem azért is, mert az új fém előállításához szükséges energia 95 százalékát és további értékes nyersanyagokat is meg tudunk ilyen módon takarítani. Az Európai Unió célkitűzése, hogy 2025-ig emelkedjen 75 százalékra a fémdobozok visszagyűjtési aránya minden tagállamban.


Ehhez a célkitűzéshez járul hozzá az Aluvaluta nevű játék is a „Dobd be magad!” környezetvédelmi és edukációs kampány keretein belül. A játékban egy applikáción keresztül lehet részt venni, és célja, hogy a magyar lakosság minél több alumíniumdobozt váltson vissza. Ennek elősegítésére 200 visszaváltó automatát helyeztek el az országban, melyek közül három található Szolnokon: egy az Auchanban, egy a Tescóban és egy az InterSparban.

Jelentősen le vagyunk maradva szelektív hulladékgyűjtésben az EU országaihoz képest Fotó: Profimedia

Jelentősen le vagyunk maradva szelektív hulladékgyűjtésben az EU országaihoz képest
Fotó: Profimedia

Kapcsolódó Cikkek