EUR: 309,64 Ft
CHF: 288,55 Ft
2017. március 29., szerda
Auguszta

Belföld Tatabánya

Játszóteret avattak Dózsakertben

Örökmozgó játszóteret avattak Dózsakertben. A 40 millió forintból megújított téren a modern játszóeszközök mellett mini KRESZ-pálya is várja a gyermekeket. A beruházás az önkormányzat játszótér-felújítási programjának része volt.

– Feltett szándékunk, hogy minden városrészben legalább egy játszóteret felújítunk – hangsúlyozta az avatóünnepségen Schmidt Csaba polgármester. – Az itteni Örökmozgóban biztonságos körülmények között, modern játékok várják a gyermekeket, akik emellett a legfontosabb közlekedési alapismereteket is elsajátíthatják.

13_orokmozgo_jatszoter_dkert_01

A dózsakerti játszótér nemcsak megújult, hanem nagyobb is lett a fejlesztés révén.

– Öt új játszóeszközzel bővült a tér, aminek a méretét is megnöveltük emiatt – mondta el Vejtey Miklós, a városrész önkormányzati képviselője. – A környező járdákat átépítettük, így egy igazán modern és jelentős nagyságú játszótér jött létre. Már a korábbi dózsakerti képviselő, dr. Partali László is segített új játékokat vásárolni, de teljes egészében most nyílt módunk felújítani a teret. Reméljük, a családok örömmel veszik birtokba.

13_orokmozgo_jatszoter_dkert_02

A helyiek nagyon örültek a beruházásnak, különösen a biztonságos körülményeket emelték ki.

– Mindkét gyermekemnek nagyon tetszik a játszótér – emelte ki Kovács Ildikó, aki kisfiával és lányával érkezett az avatóra. – Akár hintázni, akár kismotorozni szeretnének a gyerekek, azt itt bátran megtehetik. A városrész egyik büszkesége lesz ez az Örökmozgó.

Az Arany János Óvoda apróságai és Pokker Vanda, a Dózsa György Általános Iskola negyedik osztályos tanulója műsorral köszöntötték az avatóünnepség résztvevőit.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Simicska tanácsaira támaszkodna Vona

  Simicska tanácsaira támaszkodna Vona

  Jelen pillanatban nem venné fel a Jobbikba Simicska Ádámot Vona Gábor, ám a segítségét elfogadnák. Mindezt az ATV Egyenes beszéd című műsorában mondta a Jobbik elnöke, aki a műsorvezetőnek arra a kérdésére, hogy Simicska Ádám kérte-e a felvételét a Jobbikba, Vona azt válaszolta: ez valótlan információ, vagyis kacsa.

 • Lebukott Demszky! Aba Botond is ellene vallott

  Lebukott Demszky! Aba Botond is ellene vallott

  Egykori beosztottja, Aba Botond volt BKV-vezérigazgató az Országgyűlés gazdasági bizottságának elismerte: Demszky Gábor „közvetlen irányításával” működött a DBR Metró Projekt Kft.

 • Allergiások figyelem!: Fokozódik a nyír pollenszórása

  Allergiások figyelem!: Fokozódik a nyír pollenszórása

  Az elkövetkező napokban várhatóan országszerte fokozódik a nyír pollenszórása, a déli, délnyugati országrészben a koncentrációja már a magas szintet is elérheti – tette közzé az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) a Facebook-oldalán.