EUR: 303,77 Ft
CHF: 267,49 Ft
2017. augusztus 22., kedd
Menyhért, Mirjam

Belföld Tatabánya

Játszóteret avattak Dózsakertben

Örökmozgó játszóteret avattak Dózsakertben. A 40 millió forintból megújított téren a modern játszóeszközök mellett mini KRESZ-pálya is várja a gyermekeket. A beruházás az önkormányzat játszótér-felújítási programjának része volt.

– Feltett szándékunk, hogy minden városrészben legalább egy játszóteret felújítunk – hangsúlyozta az avatóünnepségen Schmidt Csaba polgármester. – Az itteni Örökmozgóban biztonságos körülmények között, modern játékok várják a gyermekeket, akik emellett a legfontosabb közlekedési alapismereteket is elsajátíthatják.

13_orokmozgo_jatszoter_dkert_01

A dózsakerti játszótér nemcsak megújult, hanem nagyobb is lett a fejlesztés révén.

– Öt új játszóeszközzel bővült a tér, aminek a méretét is megnöveltük emiatt – mondta el Vejtey Miklós, a városrész önkormányzati képviselője. – A környező járdákat átépítettük, így egy igazán modern és jelentős nagyságú játszótér jött létre. Már a korábbi dózsakerti képviselő, dr. Partali László is segített új játékokat vásárolni, de teljes egészében most nyílt módunk felújítani a teret. Reméljük, a családok örömmel veszik birtokba.

13_orokmozgo_jatszoter_dkert_02

A helyiek nagyon örültek a beruházásnak, különösen a biztonságos körülményeket emelték ki.

– Mindkét gyermekemnek nagyon tetszik a játszótér – emelte ki Kovács Ildikó, aki kisfiával és lányával érkezett az avatóra. – Akár hintázni, akár kismotorozni szeretnének a gyerekek, azt itt bátran megtehetik. A városrész egyik büszkesége lesz ez az Örökmozgó.

Az Arany János Óvoda apróságai és Pokker Vanda, a Dózsa György Általános Iskola negyedik osztályos tanulója műsorral köszöntötték az avatóünnepség résztvevőit.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Rogán szerint M. Richárdnak fogdában a helye

    Rogán szerint M. Richárdnak fogdában a helye

    Nem ért egyet a két halálos áldozatta járó Dózsa György úti gázolásos ügy főszereplőjének, M. Richárdnak a házi őrizetével Rogán Antal – mondta az Origo megkeresésére a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője, aki túl enyhének tartja a bíróság döntését.

  • Ennyivel emelkedtek a keresetek

    Ennyivel emelkedtek a keresetek

    A bruttó átlagkeresetek júniusi 14,4 százalékos, illetve az első félévi 12,5 százalékos növekedése összhangban van a kormány várakozásaival, amelyek szerint az év további részében is nőni fognak a bérek és emelkedik a foglalkoztatottak száma – mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az M1 aktuális csatornán kedden, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb adatait kommentálva.