EUR: 312,84 Ft
CHF: 271,98 Ft
2018. február 23., péntek
Alfréd

Egyéb III.kerület

Jól céloztak a magyarok

A közeli Kisorosziban rendezték a hétvégén a labdarúgás és a golf ötvözetéből létrejött footgolf sportág legrangosabb sorozata, a European Footgolf Tour (EFT) 13. fordulóját. A csapatversenyt a mieink nyerték, egyéniben holland siker született, de hét magyar is a legjobb húsz között végzett a száztizenhárom fős mezőnyben.

Kisorosziban, a Magyar Golf Club Puskás és Albert pályáján bonyolították le az EFT tizenharmadik körét a hétvégén. A kétnapos versenyen kétszer tizennyolc szakaszt teljesítettek a játékosok. Az első nap után éllovas Podusil György sokáig vezetett, majd a hajrában minimális hiba csúszott a játékába, ami után kilencedik lett. A mieink közül többen is az élmezőnyből vágtak neki a második napnak, Papp Péter (BFGT) az ötödik legjobb eredménnyel érkezett a klubházba.


SONY DSC

Kuipers végig céltudatosan, koncentráltan játszott (fotó: Hole Hunters)

– Szerettem volna a legjobb tíz között végezni, mindig ez a célkitűzés egy nemzetközi verseny előtt. Örülök a dobogóközeli helyezésnek, az szomorít el egy kicsit, hogy ehhez az is kellett, hogy a végén a honfitársaink hibázzanak. Idén ez volt az utolsó EFT-versenyem, sokat utaztam 2016-ban, a hátralévő három fordulóban nem lépek pályára – mondta a verseny után a hétvége legjobb magyarja.

Renczés Gábor 8., Podusil György 9., Lengyel Béla 12., Bogár Krisztián 13., Balogh Tibor 18., Németh Gábor 20. lett. A csapatversenyt, amelybe a négy legjobb egyéni eredmény számít bele, a magyarok nyerték, miután minimális különbséggel, csak a lövések számában előzték meg az ugyanannyi pontot gyűjtő hollandokat, míg a szlovákok állhattak fel a képzeletbeli dobogó harmadik fokára. Két nap után Jim Kuipers (Hollandia), Tomas Bartko (Szlovákia) és Matias Perrone (Argentína) ugyanazzal az eredménnyel zárta a napot, a dobogós helyekről a szabályok értelmében szétrúgás döntött, amit követően Kuipers, Perrone, Bartko lett a végső sorrend, ezzel a holland már negyedik elsőségét zsebelte be.


Matias Perrone szétlövés után lett másodi a háttérben álló Tomas Bartko előtt (fotó: Hole Hunters)

Matias Perrone szétlövés után lett másodi a háttérben álló Tomas Bartko előtt (fotó: Hole Hunters)

A versenysorozat november közepén, Németországban folytatódik.

Kapcsolódó Cikkek