EUR: 325,86 Ft
CHF: 282,43 Ft
2018. június 25., hétfő
Vilmos

Egyéb III.kerület

Jól céloztak a magyarok

A közeli Kisorosziban rendezték a hétvégén a labdarúgás és a golf ötvözetéből létrejött footgolf sportág legrangosabb sorozata, a European Footgolf Tour (EFT) 13. fordulóját. A csapatversenyt a mieink nyerték, egyéniben holland siker született, de hét magyar is a legjobb húsz között végzett a száztizenhárom fős mezőnyben.

Kisorosziban, a Magyar Golf Club Puskás és Albert pályáján bonyolították le az EFT tizenharmadik körét a hétvégén. A kétnapos versenyen kétszer tizennyolc szakaszt teljesítettek a játékosok. Az első nap után éllovas Podusil György sokáig vezetett, majd a hajrában minimális hiba csúszott a játékába, ami után kilencedik lett. A mieink közül többen is az élmezőnyből vágtak neki a második napnak, Papp Péter (BFGT) az ötödik legjobb eredménnyel érkezett a klubházba.


SONY DSC

Kuipers végig céltudatosan, koncentráltan játszott (fotó: Hole Hunters)

– Szerettem volna a legjobb tíz között végezni, mindig ez a célkitűzés egy nemzetközi verseny előtt. Örülök a dobogóközeli helyezésnek, az szomorít el egy kicsit, hogy ehhez az is kellett, hogy a végén a honfitársaink hibázzanak. Idén ez volt az utolsó EFT-versenyem, sokat utaztam 2016-ban, a hátralévő három fordulóban nem lépek pályára – mondta a verseny után a hétvége legjobb magyarja.

Renczés Gábor 8., Podusil György 9., Lengyel Béla 12., Bogár Krisztián 13., Balogh Tibor 18., Németh Gábor 20. lett. A csapatversenyt, amelybe a négy legjobb egyéni eredmény számít bele, a magyarok nyerték, miután minimális különbséggel, csak a lövések számában előzték meg az ugyanannyi pontot gyűjtő hollandokat, míg a szlovákok állhattak fel a képzeletbeli dobogó harmadik fokára. Két nap után Jim Kuipers (Hollandia), Tomas Bartko (Szlovákia) és Matias Perrone (Argentína) ugyanazzal az eredménnyel zárta a napot, a dobogós helyekről a szabályok értelmében szétrúgás döntött, amit követően Kuipers, Perrone, Bartko lett a végső sorrend, ezzel a holland már negyedik elsőségét zsebelte be.


Matias Perrone szétlövés után lett másodi a háttérben álló Tomas Bartko előtt (fotó: Hole Hunters)

Matias Perrone szétlövés után lett másodi a háttérben álló Tomas Bartko előtt (fotó: Hole Hunters)

A versenysorozat november közepén, Németországban folytatódik.

Kapcsolódó Cikkek

 • 650 perc zene

  650 perc zene

  650 perc zenével tisztelegtek a 650 éves Kecskemét város előtt a kecskeméti szólisták és együttesek, akik a Máltai Szeretetszolgálat szervezésében a Nagytemplom ódon falait töltötték meg zenével a múlt szombaton reggeltől egészen estig.

 • Megújul a színház, uszoda épül

  Megújul a színház, uszoda épül

  A Petőfi Színház rekonstrukciója, az uszoda kivitelezése és a kerékpárutak fejlesztése várhatóan még ebben az évben startol, de jó ütemben halad a csomag többi eleme is.

 • Ne dobj mindent a kukába!

  Ne dobj mindent a kukába!

  Észre sem vesszük, de hétköznapi tevékenységeink során számtalanszor esünk abba a hibába, hogy egy-egy tárgyat, már feleslegessé váló használati eszközt a kukába dobunk, anélkül, hogy arra gondolnánk, mások számára az még hasznos lehet, vagy újragondolva adott esetben még saját magunk is újra tudnánk hasznosítani.