EUR: 311,53 Ft
CHF: 259,61 Ft
2018. április 21., szombat
Konrád

Egyéb III.kerület

Jól céloztak a magyarok

A közeli Kisorosziban rendezték a hétvégén a labdarúgás és a golf ötvözetéből létrejött footgolf sportág legrangosabb sorozata, a European Footgolf Tour (EFT) 13. fordulóját. A csapatversenyt a mieink nyerték, egyéniben holland siker született, de hét magyar is a legjobb húsz között végzett a száztizenhárom fős mezőnyben.

Kisorosziban, a Magyar Golf Club Puskás és Albert pályáján bonyolították le az EFT tizenharmadik körét a hétvégén. A kétnapos versenyen kétszer tizennyolc szakaszt teljesítettek a játékosok. Az első nap után éllovas Podusil György sokáig vezetett, majd a hajrában minimális hiba csúszott a játékába, ami után kilencedik lett. A mieink közül többen is az élmezőnyből vágtak neki a második napnak, Papp Péter (BFGT) az ötödik legjobb eredménnyel érkezett a klubházba.


SONY DSC

Kuipers végig céltudatosan, koncentráltan játszott (fotó: Hole Hunters)

– Szerettem volna a legjobb tíz között végezni, mindig ez a célkitűzés egy nemzetközi verseny előtt. Örülök a dobogóközeli helyezésnek, az szomorít el egy kicsit, hogy ehhez az is kellett, hogy a végén a honfitársaink hibázzanak. Idén ez volt az utolsó EFT-versenyem, sokat utaztam 2016-ban, a hátralévő három fordulóban nem lépek pályára – mondta a verseny után a hétvége legjobb magyarja.

Renczés Gábor 8., Podusil György 9., Lengyel Béla 12., Bogár Krisztián 13., Balogh Tibor 18., Németh Gábor 20. lett. A csapatversenyt, amelybe a négy legjobb egyéni eredmény számít bele, a magyarok nyerték, miután minimális különbséggel, csak a lövések számában előzték meg az ugyanannyi pontot gyűjtő hollandokat, míg a szlovákok állhattak fel a képzeletbeli dobogó harmadik fokára. Két nap után Jim Kuipers (Hollandia), Tomas Bartko (Szlovákia) és Matias Perrone (Argentína) ugyanazzal az eredménnyel zárta a napot, a dobogós helyekről a szabályok értelmében szétrúgás döntött, amit követően Kuipers, Perrone, Bartko lett a végső sorrend, ezzel a holland már negyedik elsőségét zsebelte be.


Matias Perrone szétlövés után lett másodi a háttérben álló Tomas Bartko előtt (fotó: Hole Hunters)

Matias Perrone szétlövés után lett másodi a háttérben álló Tomas Bartko előtt (fotó: Hole Hunters)

A versenysorozat november közepén, Németországban folytatódik.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

 • Hétvégén is marad a jó idő

  Hétvégén is marad a jó idő

  Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.