EUR: 323,67 Ft
CHF: 280,62 Ft
2018. június 21., csütörtök
Alajos, Leila

Sport

Jótékonykodtak is a SPAR Budapest Maratonon

Minden előzetes várakozást felülmúlt a 31. SPAR Budapest Maraton, amelyre 77 országból érkeztek futók. Magyarország minden megyéjéből, 910 településéről érkeztek nevezések, és elsőként jött sportoló Grúziából, illetve Angolából. Persze a jótékonykodás sem maradhatott el.

Iváncsics Zsolt (2)

A SPAR áruházvezetője, Iváncsics Zsolt plüssállatokat gyűjtött futás közben, melyeket jótékony célra fordít

A kétnapos verseny első napján a rövidebb távokon versenyeztek a futók, a második napon jöhetett a 10 és a 30 kilométer, a Flóra Maratonstaféta és a klasszikus 42 ezer 195 méter. A középső hosszt lapunk munkatársa, Bihari Zsuzsa is lefutotta. Kolléganőnk egy évet készült a nagy megmérettetésre, tavaly ilyenkor még csak öt kilométereket futott, és fokozatosan emelte a távot.


A 42 kilométeres maratoni verseny egyben országos bajnokság is volt, melyen a férfiaknál Józsa Gábor harmadszor, a nőknél Staicu Simona negyedszer szerezte meg az elsőséget.

maraton_ferfi

Józsa Gábor harmadszor nyert a Budapest Maratonon

– A rajt jól sikerült, nagyjából a táv feléig Kovács Tomival futottam – mesélte Józsa Gábor. – A Nyugati téri felüljárónál kezdtem eltávolodni tőle. Fővárosiként hatalmas szurkolótábor segíti a futásom, óriási a hangulat, ez is hihetetlen segítséget jelent. Az utolsó kilométereken már egyedül maradtam, görcsölt is az izmom annyira, hogy egy rövid nyújtásra meg kellett állnom, de szerencsére maradt az előnyömből, így a végén már ez sem veszélyeztette a győzelmemet.


 

 

 

 

 

 

Staicu Simona negyedik elsőségét szerezte

Staicu Simona – mint mondta – bizonyítani akart, hiszen korábban hiába futotta meg az olimpiai szintet, nem utazhatott ki Rióba.
– Ezek után próbáltam összeszedni magam, pozitívan gondolkodni, és előre is tudtam lépni. Nagyon akartam a győzelmet. Az első kilométereken sikerült felvennem a ritmust, és szép iramban tudtam futni majdnem a végéig, azonban az utolsó három kilométeren hirtelen besavasodott a combom. Még az is átfutott az agyamon, hogy nem érek el a célig, ám végül egy kis lassítás átlendített a mélyponton.

 

A versenyen a SPAR áruházvezetője, a közismert bevásárlókocsis maratonfutó, Iváncsics Zsolt a 31. SPAR Budapest Maratont egy speciális ikerkocsit tolva futotta le, abban két gyermeket tolva. Amellett, hogy hátrányos helyzetű gyermekekkel rótta le a távot, plüssfigurákat is gyűjtött a fővárosi Kossuth Lajos Gyermekotthon kis lakóinak a rendezvényen. A szurkolók, a látogatók vagy akár a futók is bedobhatták megunt plüssjátékaikat Zsolt régi „futós” bevásárlókocsijába, amelyet a SPAR-stand előtt állítottak  ki. Az összegyűjtött plüssjátékokat a SPAR a rendezvényt követően átadja a gyermekotthonnak.

Kapcsolódó Cikkek

  • Rossi: Magyarország az otthonom

    Rossi: Magyarország az otthonom

    Menesztette Georges Leekens szövetségi kapitány a Magyar Labdarúgó Szövetség. A helyére – sokak örömére – Marco Rossi érkezik, aki a tavaly 24 év után bajnoki címre vezette a Budapest Honvédot, majd idén a dunaszerdalyei DAC-ot juttatta ki 25 év után az európai kupaporondra.

  • Suárez góljával Uruguay és Oroszország is nyolcaddöntős

    Suárez góljával Uruguay és Oroszország is nyolcaddöntős

    A Szaúd-Arábia felett aratott 1-0-s sikerrel Uruguay, valamint a kedden Egyiptomot legyőző házigazda Oroszország is biztosította helyét a legjobb 16 között a labdarúgó-világbajnokságon az A csoport küzdelmeinek második fordulóját követően.