2018. június 18., hétfő
Arnold, Levente

Belföld

Kamuból kért helikoptert szerelmének, szakítottak

A bíróság 800 ezer forintra büntette azt a fiút, aki azért hívott Domaházán barátnőjének mentőhelikoptert, mert előtte még sohasem látott ilyet. A srác annyira szégyelli a történteket, hogy azóta elhagyta a szerelmét, aki terhes tőle.

– Hajnal volt, amikor a húgommal, Rózával és a szerelmével, Rolanddal gombászni mentünk az erdőbe. A fák között a húgom azt mondta Rolinak, hogy még sohasem látott igazi helikoptert. Erre Roli a húgom telefonjáról felhívta a 112-t, mondván: a társa epilepsziás rohamot kapott az erdőben – emlékszik arra a bizonyos nyári napra Domaházán Márton Károly.


A mentők persze komolyan vették a bejelentést, rohamkocsit akartak a helyszínre küldeni, de a srác nem érte be ezzel. Alkudozni kezdett: inkább helikoptert küldjenek, mert ahol ők vannak, oda autó nem jut el.

– Hamarosan meghallottuk a fák fölött köröző helikopter hangját. Nagyon megijedtünk, elbújtunk a bokrok között, hogy a pilóta ne vegyen észre bennünket – folytatja Károly. – Amikor csend lett, hazarohantunk. Két óra múlva rendőrök érkeztek, becsöngettek hozzánk a húgom fotójával. Nem volt értelme tagadni, Róza és Roli feladta magát.


Budaörs, 2014. október 27. Az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) új, kéthajtóműves, EC 135 típusú helikoptere a budaörsi bázis felett 2014. október 27-én. Teljessé vált a magyar mentőhelikopter-állomány korszerűsítése, az OMSZ mind a hét mentőhelikopter-állomásán olyan gépek szolgálnak, amelyek megfelelnek az európai uniós követelményeknek. MTI Fotó: Marjai János

Budaörs, 2014. október 27.
Az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) új, kéthajtóműves, EC 135 típusú helikoptere a budaörsi bázis felett 2014. október 27-én. Teljessé vált a magyar mentőhelikopter-állomány korszerűsítése, az OMSZ mind a hét mentőhelikopter-állomásán olyan gépek szolgálnak, amelyek megfelelnek az európai uniós követelményeknek.
MTI Fotó: Marjai János

A csínyből rendőrségi ügy lett, a miskolci járásbíróság a gyorsított eljárás során 70 ezer forintra büntette a fiút. Ehhez még hozzácsapták a mentőknek és a rendőrségnek okozott kárt, ami együtt 800 ezer forintra rúgott.

– Hülye voltam, sokba került nekem ez a telefonálás. Most részletekben fizetem a büntetést. Annyira szégyelltem magam, hogy az eset után rögtön elhagytam a barátnőmet, Rózát, mert amikor találkoztam vele, mindig ez jutott eszembe – sóhajtotta a fiatalember.

Róza a Lokálnak elmondta, ő is restelli a történteket, igaz, ha a hasára néz, Rolira gondol. A lány még nincs tizennyolc éves, de hat hónapos terhes, és egyedül neveli fel a közös babát.

Kapcsolódó Cikkek

  • Bővülnek a nyugdíj melletti munkavégzés lehetőségei

    Bővülnek a nyugdíj melletti munkavégzés lehetőségei

    A június 14-i Kormányinfón a nyugdíj melletti munkavállalás kapcsán a következő bejelentések történtek: “A jelenlegi szabályok szerint, ha egy nyugdíjas a minimálbér tizenkétszeresét keresi, akkor le kell mondani a nyugdíjáról.

  • Dobogós helyen a hazai béremelés

    Dobogós helyen a hazai béremelés

    Az első negyedévben 10,3 százalékkal többet költöttek a magyar cégek fizetésekre a tavalyi év azonos időszakához képest – írja az Eurostat jelentése alapján a Világgazdaság hétfői száma.