EUR: 310,10 Ft
CHF: 283,47 Ft
2017. június 29., csütörtök
Péter, Pál

Belföld

Kamuból kért helikoptert szerelmének, szakítottak

A bíróság 800 ezer forintra büntette azt a fiút, aki azért hívott Domaházán barátnőjének mentőhelikoptert, mert előtte még sohasem látott ilyet. A srác annyira szégyelli a történteket, hogy azóta elhagyta a szerelmét, aki terhes tőle.

– Hajnal volt, amikor a húgommal, Rózával és a szerelmével, Rolanddal gombászni mentünk az erdőbe. A fák között a húgom azt mondta Rolinak, hogy még sohasem látott igazi helikoptert. Erre Roli a húgom telefonjáról felhívta a 112-t, mondván: a társa epilepsziás rohamot kapott az erdőben – emlékszik arra a bizonyos nyári napra Domaházán Márton Károly.

A mentők persze komolyan vették a bejelentést, rohamkocsit akartak a helyszínre küldeni, de a srác nem érte be ezzel. Alkudozni kezdett: inkább helikoptert küldjenek, mert ahol ők vannak, oda autó nem jut el.

– Hamarosan meghallottuk a fák fölött köröző helikopter hangját. Nagyon megijedtünk, elbújtunk a bokrok között, hogy a pilóta ne vegyen észre bennünket – folytatja Károly. – Amikor csend lett, hazarohantunk. Két óra múlva rendőrök érkeztek, becsöngettek hozzánk a húgom fotójával. Nem volt értelme tagadni, Róza és Roli feladta magát.

Budaörs, 2014. október 27. Az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) új, kéthajtóműves, EC 135 típusú helikoptere a budaörsi bázis felett 2014. október 27-én. Teljessé vált a magyar mentőhelikopter-állomány korszerűsítése, az OMSZ mind a hét mentőhelikopter-állomásán olyan gépek szolgálnak, amelyek megfelelnek az európai uniós követelményeknek. MTI Fotó: Marjai János

Budaörs, 2014. október 27.
Az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) új, kéthajtóműves, EC 135 típusú helikoptere a budaörsi bázis felett 2014. október 27-én. Teljessé vált a magyar mentőhelikopter-állomány korszerűsítése, az OMSZ mind a hét mentőhelikopter-állomásán olyan gépek szolgálnak, amelyek megfelelnek az európai uniós követelményeknek.
MTI Fotó: Marjai János

A csínyből rendőrségi ügy lett, a miskolci járásbíróság a gyorsított eljárás során 70 ezer forintra büntette a fiút. Ehhez még hozzácsapták a mentőknek és a rendőrségnek okozott kárt, ami együtt 800 ezer forintra rúgott.

– Hülye voltam, sokba került nekem ez a telefonálás. Most részletekben fizetem a büntetést. Annyira szégyelltem magam, hogy az eset után rögtön elhagytam a barátnőmet, Rózát, mert amikor találkoztam vele, mindig ez jutott eszembe – sóhajtotta a fiatalember.

Róza a Lokálnak elmondta, ő is restelli a történteket, igaz, ha a hasára néz, Rolira gondol. A lány még nincs tizennyolc éves, de hat hónapos terhes, és egyedül neveli fel a közös babát.

Kapcsolódó Cikkek

 • NAV: Június 30-ig kell átvenni az új jövedéki engedélyeket

  NAV: Június 30-ig kell átvenni az új jövedéki engedélyeket

  Június 30-ig kell átvenni és kitölteni a jövedéki engedélyes gazdálkodónak az ügyfélkapura érkező új jövedéki engedélyeket a július elsejével hatályos törvény szerint – hívta fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) csütörtökön.

 • Rendőröket betegített meg fertőzött sajttal egy gazda

  Rendőröket betegített meg fertőzött sajttal egy gazda

  Foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt emelt vádat a Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség azzal a gazdával szemben, aki tehenészetében nem az előírásoknak megfelelően ellenőriztette a nyers tejet és a fertőzött tejből készült sajtja két évvel ezelőtt rendőrségi dolgozókat betegített meg – közölte a Bács-Kiskun megyei főügyész csütörtökön az MTI-vel.

 • Berendelték a rendőrségre az Együtt politikusait és aktivistáit

  Berendelték a rendőrségre az Együtt politikusait és aktivistáit

  Garázdaság elkövetésének gyanúja miatt meghallgatásra rendelte be a rendőrség az Együtt azon politikusait és aktivistáit, akik április 12-én Gulyás Márton fogva tartása ellen tiltakozva tojással dobálták meg a Gyorskocsi utcai fogda vaskapuját – írja a Magyar Idők.