EUR: 307,42 Ft
CHF: 282,11 Ft
2017. május 26., péntek
Evelin, Fülöp

Egyéb Kecskemét

Kecskeméti az ország legsármosabb könyvtárosa

Virág Barnabás, a Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtár munkatársa nyerte azt a versenyt, amelyet a legsármosabb könyvtáros címért hirdettek meg az Országos Könyvtári Napok keretében. Az országos viadalra minden intézmény maga nevezhette be férfi dolgozóit, hogy aztán az interneten egy ország dönthessen sármjukról. A kecskeméti Virág Barnabás többször is fölényesen vezetett, végül ő győzött.

Barnabás másfél éve dolgozik a Katona József Könyvtár zenei részlegén. A 26 éves férfi gyűjtötte be a legtöbb szavazatot a nem mindennapi megmérettetésen, amit az Országos Könyvtári Napok részeként hirdették meg és tizenkilenc könyvtáros szállt ringbe az elismerő címért.

Sütök, főzök és általában mosollyal fogadom az olvasókat, azt hiszem, ezek a személyes szempontok is számítottak a szavazáskor – mondja a büszke győztes. – Ez a pályázat arra is felhívta a figyelmet, hogy a pult mögött ülő könyvtárosok sokszínűbbek annál, mint amilyennek gondolják őket. Én sem csak ülök itt egész nap. Részt veszek a pályázatírásban és a programszervezésben is, de a weblapszerkesztés és -fejlesztés is a munkakörömhöz tartozik – mesélte Barnabás.

Mindezek mellett zenei rendezvényeket szervez, előadásokat és gyermekfoglalkozásokat is tart az ország legsármosabb könyvtárosa.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

  Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

  A 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny legjobb, legtehetségesebb fiatal feltalálóinak és tudósainak 10 díjat, 2 különdíjat és a díjakkal járó közel kétmillió forint ösztöndíjat osztott ki a versenyt szervező Magyar Innovációs Szövetség a május 24-i eredményhirdetésen.

 • Tisztább lett a tér

  Tisztább lett a tér

  Olvasónk jelezte, a Szabadmájus téren tavaly nyártól idén tavaszig szemétkupacok rondították a környezetet. Megkeresésünkre az önkormányzat arról tájékoztatta lapunkat, tudnak a jelenségről, miszerint újra és újra oda hordják a hulladékot, ahol nap mint nap gyerekek játszanak.

 • Bombák földjén lakunk?

  Bombák földjén lakunk?

  Több száz házat kellett kiüríteni a kerületben, amikor a Csömöri út 101. számnál zajló építkezés közben találtak egy 50 kilogrammos, szovjet gyártmányú, FAB–50-es típusú rombolóbombát.