2018. február 23., péntek
Alfréd

Egyéb Kecskemét

Kecskeméti az ország legsármosabb könyvtárosa

Virág Barnabás, a Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtár munkatársa nyerte azt a versenyt, amelyet a legsármosabb könyvtáros címért hirdettek meg az Országos Könyvtári Napok keretében. Az országos viadalra minden intézmény maga nevezhette be férfi dolgozóit, hogy aztán az interneten egy ország dönthessen sármjukról. A kecskeméti Virág Barnabás többször is fölényesen vezetett, végül ő győzött.

Barnabás másfél éve dolgozik a Katona József Könyvtár zenei részlegén. A 26 éves férfi gyűjtötte be a legtöbb szavazatot a nem mindennapi megmérettetésen, amit az Országos Könyvtári Napok részeként hirdették meg és tizenkilenc könyvtáros szállt ringbe az elismerő címért.


Sütök, főzök és általában mosollyal fogadom az olvasókat, azt hiszem, ezek a személyes szempontok is számítottak a szavazáskor – mondja a büszke győztes. – Ez a pályázat arra is felhívta a figyelmet, hogy a pult mögött ülő könyvtárosok sokszínűbbek annál, mint amilyennek gondolják őket. Én sem csak ülök itt egész nap. Részt veszek a pályázatírásban és a programszervezésben is, de a weblapszerkesztés és -fejlesztés is a munkakörömhöz tartozik – mesélte Barnabás.

Mindezek mellett zenei rendezvényeket szervez, előadásokat és gyermekfoglalkozásokat is tart az ország legsármosabb könyvtárosa.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Sminkbemutató szép lányokkal

  Sminkbemutató szép lányokkal

  Ahogy arra számítani is lehetett, a jelentős szakmai és közönségvisszhangot keltett, nemrég lezajlott, érdi rendezésű Pest Megye Szépe verseny döntőjében szereplő hölgyek sorra kapják a felkéréseket a szépségipar különféle területeiről.

 • A neandervölgyi ember készíthette az első barlangrajzokat

  A neandervölgyi ember készíthette az első barlangrajzokat

  A neandervölgyi ember készíthette a világ első barlangrajzait – állapította meg egy nemzetközi kutatócsoport, amely elsőként talált meggyőző bizonyítékot arra, hogy a neandervölgyieknek a Homo sapienshez hasonló művészi érzékük lehetett.

 • Szijjártó: A tengeri határokat is meg kell védeni

  Szijjártó: A tengeri határokat is meg kell védeni

  Az Európai Unió tengeri határát ugyanúgy meg kell védeni, mint ahogy Magyarország is képes volt arra, hogy megvédje az EU külső, szárazföldi határát – mondta el telefonon az MTI-nek pénteken Máltáról Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.