EUR: 312,94 Ft
CHF: 288,93 Ft
2016. december 07., szerda
Ambrus

Egyéb Kecskemét

Kecskeméti az ország legsármosabb könyvtárosa

Fotó: Banczik Róbert

Virág Barnabás, a Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtár munkatársa nyerte azt a versenyt, amelyet a legsármosabb könyvtáros címért hirdettek meg az Országos Könyvtári Napok keretében. Az országos viadalra minden intézmény maga nevezhette be férfi dolgozóit, hogy aztán az interneten egy ország dönthessen sármjukról. A kecskeméti Virág Barnabás többször is fölényesen vezetett, végül ő győzött.

Barnabás másfél éve dolgozik a Katona József Könyvtár zenei részlegén. A 26 éves férfi gyűjtötte be a legtöbb szavazatot a nem mindennapi megmérettetésen, amit az Országos Könyvtári Napok részeként hirdették meg és tizenkilenc könyvtáros szállt ringbe az elismerő címért.

Sütök, főzök és általában mosollyal fogadom az olvasókat, azt hiszem, ezek a személyes szempontok is számítottak a szavazáskor – mondja a büszke győztes. – Ez a pályázat arra is felhívta a figyelmet, hogy a pult mögött ülő könyvtárosok sokszínűbbek annál, mint amilyennek gondolják őket. Én sem csak ülök itt egész nap. Részt veszek a pályázatírásban és a programszervezésben is, de a weblapszerkesztés és -fejlesztés is a munkakörömhöz tartozik – mesélte Barnabás.

Mindezek mellett zenei rendezvényeket szervez, előadásokat és gyermekfoglalkozásokat is tart az ország legsármosabb könyvtárosa.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Idén is rekordszintet érhet el a magyar export!

    Idén is rekordszintet érhet el a magyar export!

    Az Eximbank idén első alkalommal rendezte meg a Magyar Export Napját, amelynek célja, hogy lehetőséget teremtsen a sikeres hazai exportőr vállalatoknak, az exportálni szándékozó magyar cégeknek, a külgazdasági intézményrendszer szereplőinek és a nemzetközi szakmai partnereknek, hogy erősítsék együttműködésüket.

  • Egyperces krimi – Peter Sanawad: Gyilkos Mikulás

    Egyperces krimi – Peter Sanawad: Gyilkos Mikulás

    Nicolas Prue, mint alkalmi Mikulás, különböző karácsonyközeli rendezvények ünnepelt sztárja volt. Ilyenkor színes papírba csomagolt játékokat és édességet osztott a kicsiknek, és mindig dicsérő szavakat is társított az ajándékokhoz.