2018. április 22., vasárnap
Csilla, Noémi

Egyéb Kecskemét

Kecskeméti az ország legsármosabb könyvtárosa

Virág Barnabás, a Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtár munkatársa nyerte azt a versenyt, amelyet a legsármosabb könyvtáros címért hirdettek meg az Országos Könyvtári Napok keretében. Az országos viadalra minden intézmény maga nevezhette be férfi dolgozóit, hogy aztán az interneten egy ország dönthessen sármjukról. A kecskeméti Virág Barnabás többször is fölényesen vezetett, végül ő győzött.

Barnabás másfél éve dolgozik a Katona József Könyvtár zenei részlegén. A 26 éves férfi gyűjtötte be a legtöbb szavazatot a nem mindennapi megmérettetésen, amit az Országos Könyvtári Napok részeként hirdették meg és tizenkilenc könyvtáros szállt ringbe az elismerő címért.


Sütök, főzök és általában mosollyal fogadom az olvasókat, azt hiszem, ezek a személyes szempontok is számítottak a szavazáskor – mondja a büszke győztes. – Ez a pályázat arra is felhívta a figyelmet, hogy a pult mögött ülő könyvtárosok sokszínűbbek annál, mint amilyennek gondolják őket. Én sem csak ülök itt egész nap. Részt veszek a pályázatírásban és a programszervezésben is, de a weblapszerkesztés és -fejlesztés is a munkakörömhöz tartozik – mesélte Barnabás.

Mindezek mellett zenei rendezvényeket szervez, előadásokat és gyermekfoglalkozásokat is tart az ország legsármosabb könyvtárosa.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

 • Hétvégén is marad a jó idő

  Hétvégén is marad a jó idő

  Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.