EUR: 313,01 Ft
CHF: 267,61 Ft
2018. március 25., vasárnap
Irén, Írisz

Egyéb XI.kerület

Képregényes lett a Rákóczi híd

Borbás Márton és Nyeste Lehel egy-egy pillért festett meg a Kopaszi-gát bejáratánál Budán. A Rákóczi híd két pillérjét nyolc nap alatt rajzolták tele a művészek a Színes Város Budapest Fesztivál keretében.

SzinesVarosBudapest_NyesteLehel_hidpiller_fotos_FarkasAndras

Így fest Nyeste Lehel hídpillére

SzinesVarosBudapest_BorbasMarton_hidpiller_fotos_FarkasAndras

Borbás Márton ezt látja Budáról

Borbás Márton jelenleg a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) tervezőgrafikus-hallgatója, többféle illusztrációs irányvonalat, stílust követ. A falfestményén látható dinamikus kompozíció a város szövetének összekapcsoltságát, összetartó erejét és folytonos mozgását kívánja érzékeltetni. Nyeste Lehel graffitis képalkotási módszerrel közelítette meg a város és víz tematikát. Központi karaktere egy szimbolikus összekötő alak a folyó közepén. Képregényes formavilág érvényesül a grafikán, játékos, elnagyolt formákkal jeleníti meg Buda, illetve Pest egy-egy jellegzetes épületét, pontját, amely karikaturista városnéző olvasata az alkotónak.

Kapcsolódó Cikkek

 • Világrekordért emeltek

  Világrekordért emeltek

  Debrecenben már advent idején elkezdődött a családok éve. Ebben az időszakban a programok elsősorban a családokat szólították meg, de a rendezőelv továbbra is ez maradt – hangsúlyozta Széles Diána alpolgármester.

 • Szakmák sztárjai versenyeznek

  Szakmák sztárjai versenyeznek

  A Dunaferr középiskola hat diákja, valamint a Lorántffy egy tanulója jutott be a Szakma Sztár Fesztivál verseny idei döntőjébe. Az előválogatók után a Dunaferrből az épület- és szerkezetlakatos, hegesztő, ipari gépész és karosszérialakatos szakok képviselői, a Lorántffyból pedig egy leendő fodrász jutott a fináléba.

 • Kőbánya hajóra szállt

  Kőbánya hajóra szállt

  Az eredetileg kőszállítóként is funkcionáló A38 hajó régóta az igényes zenét preferálók kedvelt helye.