EUR: 307,50 Ft
CHF: 282,97 Ft
2017. május 28., vasárnap
Emil, Csanád

Egyéb XI.kerület

Képregényes lett a Rákóczi híd

Borbás Márton és Nyeste Lehel egy-egy pillért festett meg a Kopaszi-gát bejáratánál Budán. A Rákóczi híd két pillérjét nyolc nap alatt rajzolták tele a művészek a Színes Város Budapest Fesztivál keretében.

SzinesVarosBudapest_NyesteLehel_hidpiller_fotos_FarkasAndras

Így fest Nyeste Lehel hídpillére

SzinesVarosBudapest_BorbasMarton_hidpiller_fotos_FarkasAndras

Borbás Márton ezt látja Budáról

Borbás Márton jelenleg a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) tervezőgrafikus-hallgatója, többféle illusztrációs irányvonalat, stílust követ. A falfestményén látható dinamikus kompozíció a város szövetének összekapcsoltságát, összetartó erejét és folytonos mozgását kívánja érzékeltetni. Nyeste Lehel graffitis képalkotási módszerrel közelítette meg a város és víz tematikát. Központi karaktere egy szimbolikus összekötő alak a folyó közepén. Képregényes formavilág érvényesül a grafikán, játékos, elnagyolt formákkal jeleníti meg Buda, illetve Pest egy-egy jellegzetes épületét, pontját, amely karikaturista városnéző olvasata az alkotónak.

Kapcsolódó Cikkek

  • Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

    Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

    A 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny legjobb, legtehetségesebb fiatal feltalálóinak és tudósainak 10 díjat, 2 különdíjat és a díjakkal járó közel kétmillió forint ösztöndíjat osztott ki a versenyt szervező Magyar Innovációs Szövetség a május 24-i eredményhirdetésen.

  • Tisztább lett a tér

    Tisztább lett a tér

    Olvasónk jelezte, a Szabadmájus téren tavaly nyártól idén tavaszig szemétkupacok rondították a környezetet. Megkeresésünkre az önkormányzat arról tájékoztatta lapunkat, tudnak a jelenségről, miszerint újra és újra oda hordják a hulladékot, ahol nap mint nap gyerekek játszanak.