EUR: 309,53 Ft
CHF: 285,09 Ft
2017. június 26., hétfő
János, Pál

Egyéb XI.kerület

Képregényes lett a Rákóczi híd

Borbás Márton és Nyeste Lehel egy-egy pillért festett meg a Kopaszi-gát bejáratánál Budán. A Rákóczi híd két pillérjét nyolc nap alatt rajzolták tele a művészek a Színes Város Budapest Fesztivál keretében.

SzinesVarosBudapest_NyesteLehel_hidpiller_fotos_FarkasAndras

Így fest Nyeste Lehel hídpillére

SzinesVarosBudapest_BorbasMarton_hidpiller_fotos_FarkasAndras

Borbás Márton ezt látja Budáról

Borbás Márton jelenleg a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) tervezőgrafikus-hallgatója, többféle illusztrációs irányvonalat, stílust követ. A falfestményén látható dinamikus kompozíció a város szövetének összekapcsoltságát, összetartó erejét és folytonos mozgását kívánja érzékeltetni. Nyeste Lehel graffitis képalkotási módszerrel közelítette meg a város és víz tematikát. Központi karaktere egy szimbolikus összekötő alak a folyó közepén. Képregényes formavilág érvényesül a grafikán, játékos, elnagyolt formákkal jeleníti meg Buda, illetve Pest egy-egy jellegzetes épületét, pontját, amely karikaturista városnéző olvasata az alkotónak.

Kapcsolódó Cikkek

 • Lázár: Komoly felelősség a V4 elnökség

  Lázár: Komoly felelősség a V4 elnökség

  Magyarországnak komoly felelőssége van abban, hogy jól jelenítse meg a visegrádi négyek (V4) érdekeit – közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten.

 • Küzdelmek a tatamin

  Küzdelmek a tatamin

  Az Érdi Kyokushin Karate Sport Egyesület 1986 óta van jelen Érd sportéletében, 2005 óta önálló sportegyesületként működik.

 • Parlagfűirtás polgárőrökkel

  Parlagfűirtás polgárőrökkel

  A parlagfű elleni védekezés céljából Polgárőr Parlagfű Teszedd elnevezésű programot indított útjára az Országos Polgárőr Szövetség.

 • Ünnepi diplomaosztók

  Ünnepi diplomaosztók

  Az idei diplomaosztó ünnepségek keretében 3600 végzős veheti át oklevelét a következő hetekben a Debreceni Egyetemen.