EUR: 307,86 Ft
CHF: 265,44 Ft
2017. október 22., vasárnap
Előd

Egyéb III.kerület

Kész az új erdészeti központ

Felavatták a Szentendrei Erdészet új épületét. A korábbi iroda Szentendre történelmi belvárosában, a római kőtár közvetlen környezetében helyezkedett el. A terület műemléki védettsége miatt azonban az időközben szükségessé vált korszerűsítést ott nem lehetett elvégezni. Az új helyre, az Anna-völgybe költözött erdészet mostantól hozzáillő környezetben várja a látogatókat.

Az új Szentendrei Erdészet bejáratánál felállított, helyi faanyagból faragott székelykapu a hagyományos erdélyi jókívánsággal – „Békesség a bejövőnek, egészség a kijövőnek!”– fogadja a vendégeket. Zambó Péter, a Pilisi Parkerdő Zrt. vezérigazgatója elmondta, a parkerdőgazdaság közjóléti és turisztikai eredményeit sokan ismerik, és a visszajelzések alapján szeretik is.

szentendrei_erdeszet_1

Átadták a Szentendrei Erdészet új épületének a kulcsát

– Turistaházaink telt házasak, és évi több mint 20 millió látogató fordul meg turista- és kerékpárútjainkon. Többek között 520 millió forintból újítottuk fel az erdőgazdaság területén lévő utakat, 200 millió forintot pedig az erdész szakembereinknek szánt szolgálati lakások felújítására fordítottunk.

Egészséges, a jövő generációi számára is felüdülést, tiszta levegőt nyújtó erdők fenntartása a feladatunk, és ennek ellátásához nemcsak szemléletváltás szükséges, hanem az eszközeinket, a módszereinket, az infrastruktúránkat is fejlesztenünk kell, mert az erdők környezeti terhelése és a klímaváltozás is erre kötelez bennünket.

Kapcsolódó Cikkek