EUR: 311,03 Ft
CHF: 265,36 Ft
2018. március 18., vasárnap
Sándor, Ede

Egyéb III.kerület

Kész az új erdészeti központ

Felavatták a Szentendrei Erdészet új épületét. A korábbi iroda Szentendre történelmi belvárosában, a római kőtár közvetlen környezetében helyezkedett el. A terület műemléki védettsége miatt azonban az időközben szükségessé vált korszerűsítést ott nem lehetett elvégezni. Az új helyre, az Anna-völgybe költözött erdészet mostantól hozzáillő környezetben várja a látogatókat.

Az új Szentendrei Erdészet bejáratánál felállított, helyi faanyagból faragott székelykapu a hagyományos erdélyi jókívánsággal – „Békesség a bejövőnek, egészség a kijövőnek!”– fogadja a vendégeket. Zambó Péter, a Pilisi Parkerdő Zrt. vezérigazgatója elmondta, a parkerdőgazdaság közjóléti és turisztikai eredményeit sokan ismerik, és a visszajelzések alapján szeretik is.


szentendrei_erdeszet_1

Átadták a Szentendrei Erdészet új épületének a kulcsát

– Turistaházaink telt házasak, és évi több mint 20 millió látogató fordul meg turista- és kerékpárútjainkon. Többek között 520 millió forintból újítottuk fel az erdőgazdaság területén lévő utakat, 200 millió forintot pedig az erdész szakembereinknek szánt szolgálati lakások felújítására fordítottunk.

Egészséges, a jövő generációi számára is felüdülést, tiszta levegőt nyújtó erdők fenntartása a feladatunk, és ennek ellátásához nemcsak szemléletváltás szükséges, hanem az eszközeinket, a módszereinket, az infrastruktúránkat is fejlesztenünk kell, mert az erdők környezeti terhelése és a klímaváltozás is erre kötelez bennünket.


Kapcsolódó Cikkek

 • Francia rekorder darab a csabai színpadon

  Francia rekorder darab a csabai színpadon

  Igazi világsiker premierjére készül a Békéscsabai Jókai Színház társulata. Bár a darabot csak április 6-tól láthatja a közönség, Seregi Zoltán színházigazgató már az évad kezdetekor ezt az előadást jelölte meg a talán legjobban várt alkotásként.

 • Kisdiákok nagy szavalása

  Kisdiákok nagy szavalása

  Harmincöt gyermek mérettette meg magát a kistérségi versmondóversenyen, amelyet már több éve a hódmezővásárhelyi Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola szervez meg.

 • Jön a Blues Brother show!

  Jön a Blues Brother show!

  Megtartották az olvasópróbáját a The Blues Brothers – The Hungarian show című produkciónak a Soproni Petőfi Színházban.