2017. december 14., csütörtök
Szilárda

Egyéb III.kerület

Kész az új erdészeti központ

Felavatták a Szentendrei Erdészet új épületét. A korábbi iroda Szentendre történelmi belvárosában, a római kőtár közvetlen környezetében helyezkedett el. A terület műemléki védettsége miatt azonban az időközben szükségessé vált korszerűsítést ott nem lehetett elvégezni. Az új helyre, az Anna-völgybe költözött erdészet mostantól hozzáillő környezetben várja a látogatókat.

Az új Szentendrei Erdészet bejáratánál felállított, helyi faanyagból faragott székelykapu a hagyományos erdélyi jókívánsággal – „Békesség a bejövőnek, egészség a kijövőnek!”– fogadja a vendégeket. Zambó Péter, a Pilisi Parkerdő Zrt. vezérigazgatója elmondta, a parkerdőgazdaság közjóléti és turisztikai eredményeit sokan ismerik, és a visszajelzések alapján szeretik is.


szentendrei_erdeszet_1

Átadták a Szentendrei Erdészet új épületének a kulcsát

– Turistaházaink telt házasak, és évi több mint 20 millió látogató fordul meg turista- és kerékpárútjainkon. Többek között 520 millió forintból újítottuk fel az erdőgazdaság területén lévő utakat, 200 millió forintot pedig az erdész szakembereinknek szánt szolgálati lakások felújítására fordítottunk.

Egészséges, a jövő generációi számára is felüdülést, tiszta levegőt nyújtó erdők fenntartása a feladatunk, és ennek ellátásához nemcsak szemléletváltás szükséges, hanem az eszközeinket, a módszereinket, az infrastruktúránkat is fejlesztenünk kell, mert az erdők környezeti terhelése és a klímaváltozás is erre kötelez bennünket.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.