EUR: 310,18 Ft
CHF: 288,58 Ft
2017. január 24., kedd
Timót

Külföld

Két pokolgép robbant egy vonaton, többen meghaltak

Csárszadda, 2016. január 20.
Egy orvos próbálja újraéleszteni a Bacsa Hán egyetem elleni támadás egyik áldozatát a Pesavartól 50 kilométerre északkeletre fekvő Csárszadda város kórházában 2016. január 20-án. A tálib harcosok fellegvárának számító városban lévő egyetemre feltételezett iszlamista szélsőségesek hatoltak be, tüzet nyitottak az ott tanuló hallgatókra és tanárokra. A támadásban legkevesebb 19 ember életét veszítette. (MTI/EPA/Bilaval Arbab)

Életét vesztette négy ember pénteken egy személyvonaton Pakisztán délnyugati tartományában, Beludzsisztánban, miután felrobbant két pokolgép a szerelvényen – közölték a helyi hatóságok.

Havadzsa Szaad Rafik vasútügyi miniszter szerint a pokolgépeket távirányítással robbantották fel a Kvetta és Ravalpindi között közlekedő személyvonaton. Az első robbanás a szerelvény két fülkéjét röpítette levegőbe, a második pedig más helyütt történt a vonaton, miután megállt, és éppen szálltak le róla az utasok.

A négy halotton kívül 16 sebesültje van a merényletnek, közülük legalább négynek válságos az állapota.

A robbantás elkövetőjeként egyelőre nem jelentkezett senki, de Rafik azt mondta, hogy Beludzsisztánban tevékenykedik egy – általa meg nem nevezett – csoport, amely vonatok és vasútvonalak ellen követ el pokolgépes támadásokat. A robbantás helyszínén egy gyanúsítottat őrizetbe vettek.

A tárcavezető terrorcselekménynek minősítette a történteket.

Navaz Sarif miniszterelnök elítélte a merényletet, és utasította a hatóságokat, hogy kutassák fel, és tartóztassák le az elkövetőket.

Kapcsolódó Cikkek