EUR: 307,30 Ft
CHF: 282,02 Ft
2017. május 26., péntek
Evelin, Fülöp

Egyéb Nyíregyháza

Kiakad a cukiságmérő

Már a nagyközönségnek is bemutatkozott a Nyíregyházi Állatpark fehér oroszlánbébije, aki a kifutóban, a látogatók szeme láttára született augusztus 26-án. Az apróságot háromhetes kora óta nem az anyja, hanem gondozója neveli, mivel mamája teje idő előtt elapadt.

Herlicska Anikó négyóránként eteti a különleges állatot kutyatejpótló tápszerrel, csukamájolajjal és bélflórapótlóval, hogy egészséges felnőtt oroszlánná cseperedjen. A jelenleg öthetes bébi szépen fejlődik, naponta átlagosan 70–100 grammot hízik. Eddig egy látogatóktól elzárt helyen élt, az érdeklődők azonban most már megtekinthetik a Viktória házban.NY_KIAKAD A CUKISÁGFAKTOR

 

Kapcsolódó Cikkek

 • Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

  Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

  A 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny legjobb, legtehetségesebb fiatal feltalálóinak és tudósainak 10 díjat, 2 különdíjat és a díjakkal járó közel kétmillió forint ösztöndíjat osztott ki a versenyt szervező Magyar Innovációs Szövetség a május 24-i eredményhirdetésen.

 • Tisztább lett a tér

  Tisztább lett a tér

  Olvasónk jelezte, a Szabadmájus téren tavaly nyártól idén tavaszig szemétkupacok rondították a környezetet. Megkeresésünkre az önkormányzat arról tájékoztatta lapunkat, tudnak a jelenségről, miszerint újra és újra oda hordják a hulladékot, ahol nap mint nap gyerekek játszanak.

 • Bombák földjén lakunk?

  Bombák földjén lakunk?

  Több száz házat kellett kiüríteni a kerületben, amikor a Csömöri út 101. számnál zajló építkezés közben találtak egy 50 kilogrammos, szovjet gyártmányú, FAB–50-es típusú rombolóbombát.