EUR: 319,63 Ft
CHF: 277,04 Ft
2018. május 27., vasárnap
Hella

Egyéb Debrecen

„Kicsi” nem aprózza el a lépéseket

Nincs széles e hazában Loki-szurkoló vagy -szimpatizáns, aki ne ismerné a „Kicsi” becenévre hallgató jobbszélsőt, Dombi Tibort. A DVSC legendájával beszélgettünk.

Dombi Tibor Debrecenben kezdte profi pályafutását, ahol a kezdetektől meghatározó játékosnak számított. Innen igazolt az Eintracht Frankfurthoz, majd a holland Utrecht csapatához. Később visszatért nevelőegyütteséhez. Az olimpiai válogatott tagjaként ott volt Atlantában, 35-szörös válogatott, közel ötszáz hazai és nemzetközi mérkőzés van a lábában. Mi több, egy lefutott budapesti maratonnal is dicsekedhet.


Debrecen, 2013. augusztus 11. A debreceni Dombi Tibor gólöröme a labdarúgó OTP Bank Liga 3. fordulójában játszott DVSC-TEVA - Diósgyőri VTK mérkőzésen a debreceni Oláh Gábor utcai stadionban 2013. augusztus 11-én. A DVSC hazai környezetben 4-0-ra diadalmaskodott a Diósgyőr felett. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Dombi Tibi nem csak fociban jeleskedik
MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

A DVSC legendája, Dombi Tibor egy hónappal ezelőtt futotta le kezdésként a 31. Wizz Air Budapest félmaratont, amelyet kilencvenhárom perc alatt tett meg. A próbát követően újabb megmérettetést vállalt az elmúlt hétvégén. Életében először vágott neki a Spar Budapest Maraton negyvenkét kilométerének. A Loki egykori szélsője egészen zseniális idővel, 3 óra 37 perc 16 másodperccel teljesítette a távot.

– Első nekilódulásnak ez aztán nem rossz teljesítmény!


– Azt gondolom, edzés nélkül nem lehet részt venni ilyen komoly megmérettetésen. Amikor nyáron véget ért a bajnokság, a nagy melegben felkészülés nélkül próbáltam meg lefutni a maratont. Akkor kidőltem. Ezen azonban teljesen rendben voltam, nagyon élveztem az egész versenyt. Egy haverom segített a felkészülésben, ő mindig biciklivel jött velem. Két próbát is tettem, az elsőn 32-nél, a másodikon 34-nél dőltem ki, de csináltuk tovább. Egész jó állapotba kerültem, amikor csörgött a telefonom: Kocsis Árpi, a fő szervező hívott, mondván, hallott a Lukács Laci-féle félmaratonomról, és kérdezte, nem lenne kedvem 42 évesen 42 kilométert lefutni. Volt kedvem.

Debrecen, 2014. május 31. A debreceni Dombi Tibor (b) és a kispesti Vécsei Bálint a labdarúgó OTP Bank Liga 30., utolsó fordulójában játszott DVSC-TEVA - Budapest Honvéd mérkőzésen a debreceni Nagyerdei Stadionban 2014. május 31-én. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Debrecen, 2014. május 31.
A debreceni Dombi Tibor (b) és a kispesti Vécsei Bálint a labdarúgó OTP Bank Liga 30., utolsó fordulójában játszott DVSC-TEVA – Budapest Honvéd mérkőzésen a debreceni Nagyerdei Stadionban 2014. május 31-én.
MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

– Lesz még maratoni próba?

– Feltétlenül. Bennem van a bugi, nem futottam el magam, jó volt az idő is, Kovács „Kokó” Istvánnal nyomtam le huszonkét kilométert. Rengeteget segített, szintúgy Lisztes Krisztián. Folyamatosan néztem az időt, nézelődtem a városban, kommunikáltam a szurkolókkal, integettem a zenekaroknak. Mosolyogva érkeztem a célba. Olyan élmény volt számomra, amelyet mindenképp szeretnék megismételni. A kérdés már csak az, hogy hol. A New York-i maratonon szívesen kipróbálnám magam.

– Évek óta jársz Amerikába Harangi Petyához, aki valaha játszott pár meccset a DVSC-ben is.

– Hat éve járok ki rendszeresen. Decemberben is utazok, már az NFL-meccsre is megvan a jegyünk, sőt kint is pattog a laszti, játszunk a Fantázia Ligában. A régiek, a kemény mag, mi összetartunk. Sándor Tomi, Madar Csaba… ez a gárda.

– Ígértél valamit a kislányodnak is.

– Azt ígértem neki, ha tízéves lesz, elviszem őt is Amerikába. Áprilisban Jacksonville-ben, Floridában lesz egy maratoni megmérettetés, arra megyünk. Igaz, addig Harangi Petya is hazajön, aki időközben Németországba költözött, így többet látjuk, mint korábban, de ő is jön velünk vissza.

– És aztán ott van még az elmaradhatatlan Wyrfarkas zenekar Sándor Tomival.

– Így igaz! Pénteken Hajdúszoboszlóra hívtak bennünket, az AC/DC-nek van egy eléggé ismert előzenekara, ők a fő produkció, előtte mi bemelegítjük a bulit. Igaz, pénz nem jár érte, de ez nem is erről szól.

Kapcsolódó Cikkek