2018. május 28., hétfő
Emil, Csanád

Egyéb Dunaújváros

Kínában küzd életéért a rákos beteg István

Amikor segítséget kért Pecsét István bányamérnök a Dunaújvárosiak Életéért Közalapítvány elnökétől, dr. Bozsits Attilától rákos megbetegedésének kezelésére, nem tudta, hogy Dunaújváros önkormányzata, Cserna Gábor polgármester és dr. Dorkota Lajos, Székesfehérvár és Dunaújváros díszpolgára által is személyesen támogatott és segített útnak néz elébe.

Pecsét István (balról a harmadik) a gyógyulásáért szervezett kiállításon, Kínában. Fotó: Facebook

Pecsét István (balról a harmadik) a gyógyulásáért szervezett kiállításon, Kínában.
Fotó: Facebook

A közel hét hónapja Kínában, Kuangcsouban lévő FUDA központban töltött idő nem volt eredménytelen. A gyógyulásához összegyűlt tízmillió forint viszont kevésnek bizonyult. Pecsét István az elmúlt hét hónap történéseit követően most ismét üzent szeretteinek, támogatóinak.


– A természetes immunitás egyik meghatározó sejtféleségei a természetes ölősejtek, NK (Natural Killer)-sejtek. Az NK-sejteknek a vírussal fertőzött és a tumorsejtek elpusztításában van szerepe. Jelenleg NK-terápiás kezelésen esek át, aminek a lényege, hogy a fehér vérsejtekből nyert NK-sejteket sokszorosítják, majd azokat infúzió formájában juttatják vissza a szervezetembe. Oda, ahol a máj fő erénél alul és felül is találhatóak az áttétek. A héten történt MRI-vizsgálatok kimutatták (s ez mindenképpen jó hír számomra!), hogy nincsenek további áttétek, a meglévő daganatok átmérője pedig csökkent. Mindez nem jelenti azt, hogy amit a CT és az MRI nem lát, az nem is létezik. Ez a legalattomosabb rákok közé tartozik, képes magát kikapcsolni, majd erőt gyűjteni, ha úgy gondolja. Ezért cél tehát az inaktív sejtek elpusztítása a célzott kemoterápiával.

István most arra koncentrál, hogy a csökkenő két daganattól is mielőbb elköszönjön. Ennek érdekében még két NK-terápiára van szüksége, ami három hét. A további kezelésekhez viszont négymillió forint hiányzik.


– Dunaújváros és az ott lévő intézmények, vállalkozások valóban a csodával határos módon összeadták a tízmilliót a kezelésemhez. Ha már ennyi pénzt áldoztak erre, én is szeretnék meggyógyulni, sikeresen végigcsinálni. Nyilván, amikor kalkuláltam, nem két áttéttel számoltam.

A Kínában rendezett képárverés sajnos nem járt sikerrel, pedig ott is megmozgatott mindent, hogy előteremtsék a hiányzó összeget. István még viseli az ólommellényét, ami a trópusi melegben nem túl praktikus viselet, folyamatosan izzad alatta, ennek következtében bőrfertőzése is lett. A napokban aztán a tartományi sürgősségire vitték Kuangtungba, ahol megállapították, hogy fertőzése nem gombás. A közeljövőben egy másik kórházba utazik, egy májtranszplantációs központba, itt nagykontrollnak vetik alá a máját.

Hét hónap után sem adja fel a rák elleni küzdelmet a bányamérnök fiatal Fotó: Facebook

Hét hónap után sem adja fel a rák elleni küzdelmet a bányamérnök fiatal
Fotó: Facebook

– Amióta hazament egy barátom, aki itt volt velem, még jobban spórolok. Megszoktam, hogy minden hosszabb utamra magam, egyedül megyek és a kés alá is egyedül fekszem be. Ez bizony egyszemélyes háború, akármennyi szeretet és támogató áll mögöttem. Óriási erőt ad ez, főleg ha tudja az ember, hogy imádkoznak érte. Nagyon-nagyon jó érzés, köszönöm mindenkinek.

Pecsét István (balról a harmadik) a gyógyulásáért szervezett kiállításon, Kínában. Fotó: Facebook

Pecsét István (balról a harmadik) a gyógyulásáért szervezett kiállításon, Kínában.
Fotó: Facebook

Amennyiben szeretnének segíteni, István gyógyulását támogató adományukat küldjék el a közalapítvány számlaszámára (OTP 11736037-20550332-00000000 – „Pecsét István javára”).

Címkék

Kapcsolódó Cikkek