EUR: 313,37 Ft
CHF: 289,40 Ft
2017. április 29., szombat
Péter

Külföld

Kivégezték a szaúdi királyi család egyik tagját!

Kivégezték kedden a szaúdi királyi család egyik gyilkossággal vádolt tagját – közölte Szaúd-Arábia hivatalos hírügynöksége.

Az SPA a szaúdi belügyminisztériumra hivatkozó jelentése szerint Turki bin Szaúd bin Turki bin Szaúd al-Kabir herceg halálos ítéletét a fővárosban, Rijádban hajtották végre.

Szaúd-Arábiában a kivégzések meglehetősen gyakoriak, az uralkodóház egyik tagján végrehajtott halálos ítéletek viszont annál kevésbé.

A herceget azzal vádolták, hogy egy tömegverekedés során lelőtte egyik honfitársát. Kivégzése az idén a 134. volt a szunnita királyságban. Az nem derült ki, hogy milyen módon végezték ki.

Az Amnesty International (AI) nemzetközi emberi jogvédő szervezet az elmúlt hónapokban ismételten bíráltaa az egyre több kivégzést Szaúd-Arábiában.

A leggyakoribb kivégzési forma a konzervatív királyság területén a szablyával történő lefejezés. A gyilkosság mellett a terrorcselekményeket, a nemi erőszakot, a fegyveres rablást és a kábítószerkereskedelmet is halállal büntetik az országban.

Kapcsolódó Cikkek