EUR: 307,68 Ft
CHF: 265,89 Ft
2017. október 20., péntek
Vendel

Külföld

Kivégezték a szaúdi királyi család egyik tagját!

Kivégezték kedden a szaúdi királyi család egyik gyilkossággal vádolt tagját – közölte Szaúd-Arábia hivatalos hírügynöksége.

Az SPA a szaúdi belügyminisztériumra hivatkozó jelentése szerint Turki bin Szaúd bin Turki bin Szaúd al-Kabir herceg halálos ítéletét a fővárosban, Rijádban hajtották végre.

Szaúd-Arábiában a kivégzések meglehetősen gyakoriak, az uralkodóház egyik tagján végrehajtott halálos ítéletek viszont annál kevésbé.

A herceget azzal vádolták, hogy egy tömegverekedés során lelőtte egyik honfitársát. Kivégzése az idén a 134. volt a szunnita királyságban. Az nem derült ki, hogy milyen módon végezték ki.

Az Amnesty International (AI) nemzetközi emberi jogvédő szervezet az elmúlt hónapokban ismételten bíráltaa az egyre több kivégzést Szaúd-Arábiában.

A leggyakoribb kivégzési forma a konzervatív királyság területén a szablyával történő lefejezés. A gyilkosság mellett a terrorcselekményeket, a nemi erőszakot, a fegyveres rablást és a kábítószerkereskedelmet is halállal büntetik az országban.

Kapcsolódó Cikkek

 • Ukrajna nem változtat a magyar nemzetiségi oktatáson a Velencei Bizottság döntéséig

  Ukrajna nem változtat a magyar nemzetiségi oktatáson a Velencei Bizottság döntéséig

  Magyarország ígéretet kapott, hogy addig nem vezetnek be semmilyen változtatást Ukrajnában a magyar kisebbség oktatásában, amíg nem születik meg az Európa Tanács Velencei Bizottságának állásfoglalása – közölte Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere Lilija Hrinevics ukrán oktatási miniszterrel és Pavlo Klimkin külügyminiszterrel csütörtökön Kijevben folytatott tárgyalásai után.

 • A katalán elnök a függetlenség kikiáltásával fenyeget

  A katalán elnök a függetlenség kikiáltásával fenyeget

  A katalán regionális parlament szavazást tarthat Katalónia függetlenségének kinyilvánításáról, ha a madridi központi kormány “továbbra is akadályozza a párbeszédet, és folytatja az elnyomást” – írta csütörtökön Mariano Rajoy spanyol miniszterelnöknek Carles Puigdemont katalán elnök.

 • Donald Trump is szigorítaná a bevándorlást

  Donald Trump is szigorítaná a bevándorlást

  Feleannyi bevándorlót engedne az Egyesült Államokba Donald Trump a napokban a kongresszus elé terjesztett új bevándorlásügyi tervezete alapján. A Figyelő szerint a Trump-tervezet a bevándorlók számának jelentős csökkentése mellett a migrációval kapcsolatos tízezer új állást is teremtene: megnövelné a vámtisztviselők és a bevándorlásügyi bírók, ügyészek és ügyvédek számát is.