EUR: 311,01 Ft
CHF: 287,85 Ft
2017. április 24., hétfő
György

Sport

Kokainbotrány: Elveszítheti világbajnoki öveit a nehézsúlyú bokszoló

Sajtóértesülések szerint doppingolt Tyson Fury, az angolok nehézsúlyú profi ökölvívó világbajnoka, ezért kellett másodjára is elhalasztani az ukrán Volodimir Klicsko elleni címmérkőzésének visszavágóját.

Az ESPN amerikai sportcsatorna repítette világgá szombaton, hogy Fury drogtesztje pozitívnak bizonyult. Mintájában nemcsak kokain nyomaira bukkantak, hanem a tilalmi listán szereplő több más szer, így például anabolikus szteroid használatát is kimutatták nála. Ha bebizonyosodik, hogy nem megengedett segítséget vett igénybe, minden bizonnyal elveszíti a két nagy világszervezetnél (WBA, WBO) őrzött címét.

Az angol és az ukrán bokszoló eredetileg július 9-én csapott volna össze ismét a Boksz Világszövetség (WBA) és a Boksz Világszervezet (WBO) övéért, ám Fury bokája megsérült. Az újabb időpontot október 29-ére tűzték ki. Ezt halasztották el a múlt szombati bejelentés nyomán, amely szerint az angol öklöző – közelebbről nem részletezett – egészségi állapota nem teszi lehetővé a Manchesterbe tervezett visszavágó megrendezését.

Az első összecsapást tavaly novemberben nagy meglepetésre Fury nyerte meg. A 28 éves angol bokszoló Düsseldorfban egyhangú pontozással győzte le 40 éves ellenfelét, aki így 2004 áprilisa után kapott ki újra, és több mint kilenc év elteltével veszítette el világbajnoki címeit.

Kapcsolódó Cikkek

  • Hat meccs, amelyet Kassai is elfelejtene

    Hat meccs, amelyet Kassai is elfelejtene

    Kassai Viktort valamikor a világ egyik legjobb játékvezetőjeként tartották számon, azonban karrierjét komoly, meccset befolyásoló hibák tarkítják. Legutóbb a Real Madrid–Bayern München Bajnokok Ligája-negyeddöntő alakulását befolyásolta az ítéleteivel, hiszen két lesgólt is megadott, valamint azt állította ki, akit nem kellett volna, és azt nem, akit kellett volna.

  • Ránk ijesztettek a hokisok

    Ránk ijesztettek a hokisok

    A házigazda ukránok felett aratott 5-3-as győzelemmel kezdte szereplését a magyar jégkorong-válogatott a kijevi divízió I/A-s világbajnokságon.