EUR: 307,52 Ft
CHF: 286,71 Ft
2017. január 18., szerda
Piroska

Program Zalaegerszeg

Koncertbarát igazgató

ZEFlaisz Geregő2

Koncertbarát igazgató Fotó: Inhof András

Flaisz Gergő 2015 nyarán vette át a Keresztúri Dezső VMK és mellette számos művelődési központ, mint például a Városi Hangverseny Terem, ahogy Zegen ismerik, a Zsinagóga, az Apáczai, szóval összesen hat helyszín, intézmény vezetését Zalaegerszegen. Fiatalos, vagány szemlélettel érzékelte a trendeket és ehhez igazította programszemléletét 2016-ban is. Sőt! Megígérte, a jövőre vonatkozóan csúcsszemlélettel gondolkozik, és legyen az koncert vagy tematikus esemény, hozzák a maximumot és teljesítik az igényeket!

– Innovatív események Zalaegerszegen?

– Mindenképpen. Ha új vezető kerül egy intézménybe, megvizsgálja az előzményeket. Én is ezt tettem. Megpróbáltam új irányvonalat találni, becsábítani a különböző korosztályokat. Rengeteg programot szervezünk, mindenkire gondolunk, de ígérem, a jövő évben még jobban erősítjük ezt a vonalat.

– Kortól és nemtől függetlenül, mégis melyik a célkorosztályotok?

– Eddig volt egy megszokott  koncertvonal, egy úgynevezett minőségi felhozatal, amit vagy azért szerettek, mert tudták, hogy megszervezzük minden évben, vagy azért, mert újdonság volt. Ezen szeretnénk változtatni. Legyen valami más! Azon vagyunk, hogy a fiatalokat, a fiatal felnőtteket beintegráljuk, éppen ezért például október 15-én a hiphopkultúrát népszerűsítettük a Landorjam  program keretében, ahol graffiti, rap és a DJ-élet világa, kipróbálása, valamint face to face beszélgetés Baranyai „Eckü” Danival színesítette a programot a Hősök koncertje előtt. Fontos ez a szegmens, mert olyan korosztályt érünk el vele, amelyik eddig elérhetetlen volt. Kellenek a közönségtalálkozók, hogy a fiatalok ne elérhetetlen sztároknak tartsák a művészeket, hanem esetleg követendő példának. Találkozzanak, hallgassák meg őket. Ha kell, interaktívan. Ezen a vonalon kell tovább haladni.

– Említetted, hogy rengeteg koncertet szerveztek a tematikus programok mellett. Kik érkeznek a közeljövőben Zalaegerszegre?

ZEFlaisz Gergő

Koncertbarát igazgató Fotó: Inhof András

– A Wellhellónak akkora sikere volt az év elején, hogy majdnem szétrobbant a Keresztúri. Idén is hozzuk őket, közkívánatra, méghozzá decemberben, pláne a novemberi „Sohavégetnemérős” mozifilm után. Új generációs dalszövegeik a fiatalok nyelvén szólnak, kihagyhatatlanok. Érkezik az ART moziba egy akusztikus koncert keretében a Punnany Massif, akik a pihi után visszatérnek a klubok világába. Jön a közkedvelt Halott Pénz. Számos más koncert mellett a jövő évben is vissza fognak térni a jól bejáratott zenekarok, a Tankcsapda, a Vad Fruttik, a Kiscsillag vagy a Kowalsky, mindenképpen szeretnénk elhozni az izgalmas és érdekes zenekarokat, überelve pluszprogramokkal, hogy a fiatalok végre izgalmasnak, értékes szórakozási központnak tartsák a művelődési házat. Nos, például a 15-i hétvégén már színesítettünk és grafitival fújtuk ki együtt a tereket. A trendeket követni kell, nem?

Kapcsolódó Cikkek

  • Reformáció 500: Élőben adja a közmédia az emlékév megnyitóját

    Reformáció 500: Élőben adja a közmédia az emlékév megnyitóját

    A közmédia közvetíti a reformáció 500. évfordulója alkalmából meghirdetett emlékév központi megnyitóját. A kilencvenperces, több művészeti ágat felvonultató ünnepség péntek délután öt órakor kezdődik a Művészetek Palotájában (Müpa), és fél hattól, csúsztatott élő adásban lesz követhető az M5 és a Duna World műsorán.

  • Mindent a fülnek és mindent a szemnek!

    Mindent a fülnek és mindent a szemnek!

    Csajkovszkij óta tudjuk, hogy Diótörő történetét táncban is el lehet mesélni. De hogy mindez hogy fest akrobatikus rock and rollban, az csak december 20-án derül ki a Budapest Sportarénában a Cirque de Monte Carlo és Edvin Marton közös produkciójában.