2017. november 17., péntek
Gergő, Hortenzia

Egyéb

Kozák Danuta és Szabó Gabriella a szerencsés nyerő páros

Erős nők és olimpiai bajnokok – Kozák Danuta és Szabó Gabriella annak is köszönheti a sikerét, hogy a magánéletben is jóban vannak és tisztelik a másik kitartását. A kajakosok szoros küzdelemben nyertek párosban a riói olimpián az 500 méteres döntőben, és jól tudják, hogy kőkemény munka és szerencse nélkül nem sikerült volna.

– Sokan kérdezik, milyen érzés ilyen sikereket elérni – kezdte korábban a Lokál Extrának Kozák Danuta, aki csak Rióban három olimpiai aranyat szerzett.
– Őszintén szólva, ebben az a legjobb, hogy az ember kitűz magának egy célt, és óriási öröm, amikor sikerül elérnie. Nemcsak testileg kell ott lenni a versenyen, hanem lelkileg, fejben is. Óriási koncentrációt igényel, de nem érzem, hogy esetleg ki lennék égve, így természetesen a következő cél újra az olimpia, ezúttal Tokióban! Persze ebbe rengeteg munkát kell beletenni! – magyarázta az ötszörös olimpiai, tizenegyszeres világ- és tizennégyszeres Európa-bajnok kajakos. Danuta azt is elárulta, hogy mi hoz neki szerencsét.
– Próbálok a kabaláknak nem túl nagy jelentőséget tulajdonítani, de van egy lila kapucnis felsőm, amelyben szeretek edzeni. Amikor tehetem, csak azt veszem fel – tette hozzá.
A Kozák–Szabó páros már hét évvel ezelőtt is nyert felnőtt világbajnoki címet, de ahogy Szabó Gabriella nyilatkozta, az olimpiai arannyal (kettesben, majd kajaknégyesben) lett teljes a történetük. A háromszoros olimpiai bajnok ugyanolyan elszánt, mint Danuta, de azt is elismeri, hogy van egy furcsa szokása, amin általában mindenki megdöbben.
– A táplálkozásom teljes mértékben elüt egy élsportoló étrendjétől. Hihetetlenül hangzik, de nem fogyasztok semmilyen zöldséget, gyümölcsöt, csak krumplit, kukoricát meg borsót eszem abból, ami egy zöldségesnél kapható. Ez sem elvből, egyszerűen nem bírom elviselni az ízüket. Sokszor mondják is, hogy még több százalékot lehetne javulni, ha normálisan ennék. Tényleg rá kellene szánnom magam – tette hozzá Gabriella.


Rio de Janeiro, 2016. augusztus 16. Az aranyérmes Szabó Gabriella (b) és Kozák Danuta a női kajak párosok 500 méteres versenyének eredményhirdetésén a Rio de Janeiró-i nyári olimpián a Rodrigo de Freitas Lagúnában 2016. augusztus 16-án. MTI Fotó: Kovács Tamás

Rio de Janeiro, 2016. augusztus 16.
Az aranyérmes Szabó Gabriella (b) és Kozák Danuta a női kajak párosok 500 méteres versenyének eredményhirdetésén a Rio de Janeiró-i nyári olimpián a Rodrigo de Freitas Lagúnában 2016. augusztus 16-án.
MTI Fotó: Kovács Tamás

kozak danuta facebook

Danuta szeret lilában edzeni

szabo gabriella

Gabriella tudja hogy ehetne több zöldséget és gyümölcsöt fotó: Facebook

kozak danuta_bela_szabo gabriella

Kozák Danuta párjával és Szabó Gabriellával

Kapcsolódó Cikkek