2018. január 20., szombat
Fábián, Sebestyén

Egyéb

Kozák Danuta és Szabó Gabriella a szerencsés nyerő páros

Erős nők és olimpiai bajnokok – Kozák Danuta és Szabó Gabriella annak is köszönheti a sikerét, hogy a magánéletben is jóban vannak és tisztelik a másik kitartását. A kajakosok szoros küzdelemben nyertek párosban a riói olimpián az 500 méteres döntőben, és jól tudják, hogy kőkemény munka és szerencse nélkül nem sikerült volna.

– Sokan kérdezik, milyen érzés ilyen sikereket elérni – kezdte korábban a Lokál Extrának Kozák Danuta, aki csak Rióban három olimpiai aranyat szerzett.
– Őszintén szólva, ebben az a legjobb, hogy az ember kitűz magának egy célt, és óriási öröm, amikor sikerül elérnie. Nemcsak testileg kell ott lenni a versenyen, hanem lelkileg, fejben is. Óriási koncentrációt igényel, de nem érzem, hogy esetleg ki lennék égve, így természetesen a következő cél újra az olimpia, ezúttal Tokióban! Persze ebbe rengeteg munkát kell beletenni! – magyarázta az ötszörös olimpiai, tizenegyszeres világ- és tizennégyszeres Európa-bajnok kajakos. Danuta azt is elárulta, hogy mi hoz neki szerencsét.
– Próbálok a kabaláknak nem túl nagy jelentőséget tulajdonítani, de van egy lila kapucnis felsőm, amelyben szeretek edzeni. Amikor tehetem, csak azt veszem fel – tette hozzá.
A Kozák–Szabó páros már hét évvel ezelőtt is nyert felnőtt világbajnoki címet, de ahogy Szabó Gabriella nyilatkozta, az olimpiai arannyal (kettesben, majd kajaknégyesben) lett teljes a történetük. A háromszoros olimpiai bajnok ugyanolyan elszánt, mint Danuta, de azt is elismeri, hogy van egy furcsa szokása, amin általában mindenki megdöbben.
– A táplálkozásom teljes mértékben elüt egy élsportoló étrendjétől. Hihetetlenül hangzik, de nem fogyasztok semmilyen zöldséget, gyümölcsöt, csak krumplit, kukoricát meg borsót eszem abból, ami egy zöldségesnél kapható. Ez sem elvből, egyszerűen nem bírom elviselni az ízüket. Sokszor mondják is, hogy még több százalékot lehetne javulni, ha normálisan ennék. Tényleg rá kellene szánnom magam – tette hozzá Gabriella.


Rio de Janeiro, 2016. augusztus 16. Az aranyérmes Szabó Gabriella (b) és Kozák Danuta a női kajak párosok 500 méteres versenyének eredményhirdetésén a Rio de Janeiró-i nyári olimpián a Rodrigo de Freitas Lagúnában 2016. augusztus 16-án. MTI Fotó: Kovács Tamás

Rio de Janeiro, 2016. augusztus 16.
Az aranyérmes Szabó Gabriella (b) és Kozák Danuta a női kajak párosok 500 méteres versenyének eredményhirdetésén a Rio de Janeiró-i nyári olimpián a Rodrigo de Freitas Lagúnában 2016. augusztus 16-án.
MTI Fotó: Kovács Tamás

kozak danuta facebook

Danuta szeret lilában edzeni

szabo gabriella

Gabriella tudja hogy ehetne több zöldséget és gyümölcsöt fotó: Facebook

kozak danuta_bela_szabo gabriella

Kozák Danuta párjával és Szabó Gabriellával

Kapcsolódó Cikkek

 • Czippán Anett: A szoptatás őrületesen fáj

  Czippán Anett: A szoptatás őrületesen fáj

  Meglepő fotót osztott meg követőivel Czippán Anett. A műsorvezető tavaly novemberben adott életet második gyermekének, Somának és szerette volna megmutatni, hogy a szoptatás mennyire fájdalmas tud lenni.

 • A közösség ünnepe

  A közösség ünnepe

  Hetedik alkalommal rendezték meg a város bálját, amelynek bevételét ezúttal a kanizsai gyermekotthon javára fordítják: az intézményben sószobát és sportpályát akarnak kialakítani.

 • Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  A korábbi hagyományokhoz híven idén is megrendezik a Jótékonysági Rotary-bált. Mivel a célok közösek, a Sopronban működő két Rotary klub együtt szervezi a rangos eseményt a Liszt Központban január 20-án.

 • A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  Megkezdődtek  a korábbi II. számú rendelőintézet (“Zöld SZTK”) átalakítási- felújítási munkálatai. Ahogy arról már beszámoltunk, a Fejér Megyei Kormányhivatal költözik majd a jelenleg használaton kívüli épületbe.