EUR: 307,50 Ft
CHF: 282,97 Ft
2017. május 27., szombat
Hella

Egyéb Hódmezővásárhely

Közel ötszáz gyerek rúgta a bőrt

Tizenkét hódmezővásárhelyi óvoda közel 500 gyermeke focizott a városi stadionban a frissen átadott új fedett pályán.

HO_ovifoci1 stadion

Október 12-én, közvetlenül az új fedett műfüves pálya átadását követően rendezték meg a Bozsik Fesztivál tanévindító rendezvényét. Az új játéktéren délelőtt az ovisok kapták a főszerepet, majd délután a kicsit nagyobbak is birtokba vették a területet.

HO_ovifoci3 stadion

A HFC-s edzők segítségével labda nélküli és labdás gyakorlatok is előkerültek. Az igazán népszerű madárijesztős játék sem maradt ki a sorból, de a kicsik az óriások földjére is ellátogattak, ahol a bójákat kerülgetve kellett a labdát vezetniük, majd a kapuba gurítaniuk. Ezenkívül a kincskeresés is fontos szerepet kapott a nap során.

HO_ovifoci4 stadion

Czibere Adrián, a Bozsik Intézményi Program körzetszervezője elmondta, a cél továbbra is az, hogy a fiatalokkal megszerettessék a labdarúgást, így felkeltve az érdeklődést a helyi futballklub iránt. Az önfeledt foci és játszva tanulás már az előző években is bevált. Ezek hatására több gyerek csatlakozott már a HFC-hez, de a hazai focinak hatalmas lendületet adott a magyar válogatott remek Eb-szereplése is. Több fiatal is a nyári játékokat követően kezdett még aktívabban érdeklődni a foci iránt.

Szerző: Lokál

Fotók: P7

Kapcsolódó Cikkek

  • Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

    Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

    A 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny legjobb, legtehetségesebb fiatal feltalálóinak és tudósainak 10 díjat, 2 különdíjat és a díjakkal járó közel kétmillió forint ösztöndíjat osztott ki a versenyt szervező Magyar Innovációs Szövetség a május 24-i eredményhirdetésen.

  • Tisztább lett a tér

    Tisztább lett a tér

    Olvasónk jelezte, a Szabadmájus téren tavaly nyártól idén tavaszig szemétkupacok rondították a környezetet. Megkeresésünkre az önkormányzat arról tájékoztatta lapunkat, tudnak a jelenségről, miszerint újra és újra oda hordják a hulladékot, ahol nap mint nap gyerekek játszanak.