EUR: 311,31 Ft
CHF: 287,57 Ft
2017. április 25., kedd
Márk

Egyéb II.kerület

Közösen a kápolnáért, a közösségért

Megújult az adyligeti Szent István Király-kápolna kertje. A székely stílusú kis épület történetét Gulyás Balázs professzor, agykutató, orvos, a kápolnakert rendben tartására szerveződött lokálpatrióta közösség vezetője elevenítette fel, majd köszönetet mondott a II. kerületi önkormányzatnak és a híveknek a felújításért.

– Agykutatóként tudom, hogy a világ lakosságának fele született pesszimista, én viszont optimista vagyok, kaptunk egy felújított teret, a pohár máris félig tele, rajtunk múlik, hogy a jövőben hogyan töltjük meg ezt a poharat, hogy még szebb legyen, Isten nagyobb dicsőségére.

Adyliget 2

A felújított kápolna mellett közösen ültettek díszjuharfát

Láng Zsolt úgy reagált Gulyás Balázs szavaira, hogy nehéz a poharakat megtölteni, ezért örülnek, ha telinek látják őket. A polgármester hozzátette, a közterületek továbbgondolását a helyi közösséggel együtt kell megtenni, az önkormányzat jelen esetben is csak felkarolta a kezdeményezést.

– Az elképzelés része volt a világítás modernizálása, ivókutak kihelyezése, öntözőrendszer kiépítése, a járófelületek kulturált állapotba hozása, együttlétre alkalmas ülőfelületek kialakítása a helyi közösség kérésének megfelelően.

Láng Zsolt köszönetet mondott Kemenes Gábor plébánosnak és a helyi közösségnek a térfelújítás megvalósulásában nyújtott közreműködésért. A polgármester egyben jelezte, Adyliget megújítása napirenden van, lakossági konzultáció után, fővárosi pályázati források bevonásával szeretnék korszerűsíteni a kápolnához közeli nagy parkot és játszóteret.

(Forrás: Budai Polgár)

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Cégvezér a zongoránál

  Cégvezér a zongoránál

  Új trend a nagyvilágban, hogy azok az ismert emberek is megmutatják zenei oldalukat a Youtube-on, akik nem profi muzsikusok.

 • Elhunyt Magdalena Abakanowicz

  Elhunyt Magdalena Abakanowicz

  Nyolcvanhat évesen elhunyt Magdalena Abakanowicz világhírű lengyel szobrász – közölte pénteken a lengyel közszolgálati televízió.

 • Rétvári: az elmúlt években több gyógyszer ára csökkent

  Rétvári: az elmúlt években több gyógyszer ára csökkent

  A kormány elmúlt években tett intézkedéseinek köszönhetően mind a gyógyszerkasszában, mind a betegek gyógyszerkiadásaiban pozitív volt a változás – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára Szakács László MSZP-s országgyűlési képviselő írásbeli kérdésére válaszolva.