2018. május 25., péntek
Orbán

Egyéb II.kerület

Közösen a kápolnáért, a közösségért

Megújult az adyligeti Szent István Király-kápolna kertje. A székely stílusú kis épület történetét Gulyás Balázs professzor, agykutató, orvos, a kápolnakert rendben tartására szerveződött lokálpatrióta közösség vezetője elevenítette fel, majd köszönetet mondott a II. kerületi önkormányzatnak és a híveknek a felújításért.

– Agykutatóként tudom, hogy a világ lakosságának fele született pesszimista, én viszont optimista vagyok, kaptunk egy felújított teret, a pohár máris félig tele, rajtunk múlik, hogy a jövőben hogyan töltjük meg ezt a poharat, hogy még szebb legyen, Isten nagyobb dicsőségére.


Adyliget 2

A felújított kápolna mellett közösen ültettek díszjuharfát

Láng Zsolt úgy reagált Gulyás Balázs szavaira, hogy nehéz a poharakat megtölteni, ezért örülnek, ha telinek látják őket. A polgármester hozzátette, a közterületek továbbgondolását a helyi közösséggel együtt kell megtenni, az önkormányzat jelen esetben is csak felkarolta a kezdeményezést.

– Az elképzelés része volt a világítás modernizálása, ivókutak kihelyezése, öntözőrendszer kiépítése, a járófelületek kulturált állapotba hozása, együttlétre alkalmas ülőfelületek kialakítása a helyi közösség kérésének megfelelően.

Láng Zsolt köszönetet mondott Kemenes Gábor plébánosnak és a helyi közösségnek a térfelújítás megvalósulásában nyújtott közreműködésért. A polgármester egyben jelezte, Adyliget megújítása napirenden van, lakossági konzultáció után, fővárosi pályázati források bevonásával szeretnék korszerűsíteni a kápolnához közeli nagy parkot és játszóteret.

(Forrás: Budai Polgár)

Címkék

Kapcsolódó Cikkek