EUR: 307,30 Ft
CHF: 282,02 Ft
2017. május 26., péntek
Evelin, Fülöp

Egyéb II.kerület

Közösen a kápolnáért, a közösségért

Megújult az adyligeti Szent István Király-kápolna kertje. A székely stílusú kis épület történetét Gulyás Balázs professzor, agykutató, orvos, a kápolnakert rendben tartására szerveződött lokálpatrióta közösség vezetője elevenítette fel, majd köszönetet mondott a II. kerületi önkormányzatnak és a híveknek a felújításért.

– Agykutatóként tudom, hogy a világ lakosságának fele született pesszimista, én viszont optimista vagyok, kaptunk egy felújított teret, a pohár máris félig tele, rajtunk múlik, hogy a jövőben hogyan töltjük meg ezt a poharat, hogy még szebb legyen, Isten nagyobb dicsőségére.

Adyliget 2

A felújított kápolna mellett közösen ültettek díszjuharfát

Láng Zsolt úgy reagált Gulyás Balázs szavaira, hogy nehéz a poharakat megtölteni, ezért örülnek, ha telinek látják őket. A polgármester hozzátette, a közterületek továbbgondolását a helyi közösséggel együtt kell megtenni, az önkormányzat jelen esetben is csak felkarolta a kezdeményezést.

– Az elképzelés része volt a világítás modernizálása, ivókutak kihelyezése, öntözőrendszer kiépítése, a járófelületek kulturált állapotba hozása, együttlétre alkalmas ülőfelületek kialakítása a helyi közösség kérésének megfelelően.

Láng Zsolt köszönetet mondott Kemenes Gábor plébánosnak és a helyi közösségnek a térfelújítás megvalósulásában nyújtott közreműködésért. A polgármester egyben jelezte, Adyliget megújítása napirenden van, lakossági konzultáció után, fővárosi pályázati források bevonásával szeretnék korszerűsíteni a kápolnához közeli nagy parkot és játszóteret.

(Forrás: Budai Polgár)

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

  Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

  A 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny legjobb, legtehetségesebb fiatal feltalálóinak és tudósainak 10 díjat, 2 különdíjat és a díjakkal járó közel kétmillió forint ösztöndíjat osztott ki a versenyt szervező Magyar Innovációs Szövetség a május 24-i eredményhirdetésen.

 • Tisztább lett a tér

  Tisztább lett a tér

  Olvasónk jelezte, a Szabadmájus téren tavaly nyártól idén tavaszig szemétkupacok rondították a környezetet. Megkeresésünkre az önkormányzat arról tájékoztatta lapunkat, tudnak a jelenségről, miszerint újra és újra oda hordják a hulladékot, ahol nap mint nap gyerekek játszanak.

 • Bombák földjén lakunk?

  Bombák földjén lakunk?

  Több száz házat kellett kiüríteni a kerületben, amikor a Csömöri út 101. számnál zajló építkezés közben találtak egy 50 kilogrammos, szovjet gyártmányú, FAB–50-es típusú rombolóbombát.