EUR: 318,33 Ft
CHF: 273,75 Ft
2018. május 24., csütörtök
Eszter, Eliza

Egyéb X.kerület

Kuroszava ihlette, a nyolcvanas évek élteti

Hogy találkozik a nyolcvanas évek underground zenéje és a híres japán rendező, Kuroszava Akira egy kőbányai koncerten? Kiderül október 21-én, pénteken 19 órától a KÖSZI színpadán.

A Dodes-ka-den zenekar 2015-ben alakult, nevét az 1970-ben készült Kuroszava-filmdráma ihlette, amely epizódokat mutatott be egy tokiói nyomortelep lakóinak életéből. A zenekart a már korábban is együtt zenélő Török Tóni énekes, Gámentzy Eduárd ritmusgitáros és Munkácsi Zsolt basszusgitáros hozta létre. Hozzájuk csatlakozott 2015 telén Rózsa György szólógitáros, Sharpay Edel vokalista és egy rövid időre Szöllősi Tamás dobos, akit 2016 elején Neményi Zsolt váltott fel. Zenéjük a nyolcvanas évek undergroundjából táplálkozik, modern hangzással ötvözve. A banda repertoárjában kizárólag saját szerzemények szerepelnek.


Előzenekaruk a nyers, grunge-hatásokkal ötvözött alterrockot játszó, gimnazista fiatalokból álló a Caesar’s Bread lesz.

Kapcsolódó Cikkek

  • Képregények a Dürer Kertben

    Képregények a Dürer Kertben

    A Magyar Képregény Szövetség immár tizennegyedik alkalommal rendezte meg az ország legnagyobb képregényes rendezvényét a Dürer Kertben.

  • Ovisok versenyeztek

    Ovisok versenyeztek

    Tizenkilenc óvoda gyermekei versenyeztek egymással a Csokor utcai óvodában. A napokban 23. alkalommal rendezték meg ugyanis az Ovi Kupát, amelyen idén közel 230 gyerkőc vett részt.