2018. március 18., vasárnap
Sándor, Ede

Egyéb X.kerület

Kuroszava ihlette, a nyolcvanas évek élteti

Hogy találkozik a nyolcvanas évek underground zenéje és a híres japán rendező, Kuroszava Akira egy kőbányai koncerten? Kiderül október 21-én, pénteken 19 órától a KÖSZI színpadán.

A Dodes-ka-den zenekar 2015-ben alakult, nevét az 1970-ben készült Kuroszava-filmdráma ihlette, amely epizódokat mutatott be egy tokiói nyomortelep lakóinak életéből. A zenekart a már korábban is együtt zenélő Török Tóni énekes, Gámentzy Eduárd ritmusgitáros és Munkácsi Zsolt basszusgitáros hozta létre. Hozzájuk csatlakozott 2015 telén Rózsa György szólógitáros, Sharpay Edel vokalista és egy rövid időre Szöllősi Tamás dobos, akit 2016 elején Neményi Zsolt váltott fel. Zenéjük a nyolcvanas évek undergroundjából táplálkozik, modern hangzással ötvözve. A banda repertoárjában kizárólag saját szerzemények szerepelnek.


Előzenekaruk a nyers, grunge-hatásokkal ötvözött alterrockot játszó, gimnazista fiatalokból álló a Caesar’s Bread lesz.

Kapcsolódó Cikkek

 • Francia rekorder darab a csabai színpadon

  Francia rekorder darab a csabai színpadon

  Igazi világsiker premierjére készül a Békéscsabai Jókai Színház társulata. Bár a darabot csak április 6-tól láthatja a közönség, Seregi Zoltán színházigazgató már az évad kezdetekor ezt az előadást jelölte meg a talán legjobban várt alkotásként.

 • Kisdiákok nagy szavalása

  Kisdiákok nagy szavalása

  Harmincöt gyermek mérettette meg magát a kistérségi versmondóversenyen, amelyet már több éve a hódmezővásárhelyi Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola szervez meg.

 • Jön a Blues Brother show!

  Jön a Blues Brother show!

  Megtartották az olvasópróbáját a The Blues Brothers – The Hungarian show című produkciónak a Soproni Petőfi Színházban.