EUR: 309,49 Ft
CHF: 288,46 Ft
2017. március 30., csütörtök
Zalán

Egyéb X.kerület

Kuroszava ihlette, a nyolcvanas évek élteti

Hogy találkozik a nyolcvanas évek underground zenéje és a híres japán rendező, Kuroszava Akira egy kőbányai koncerten? Kiderül október 21-én, pénteken 19 órától a KÖSZI színpadán.

A Dodes-ka-den zenekar 2015-ben alakult, nevét az 1970-ben készült Kuroszava-filmdráma ihlette, amely epizódokat mutatott be egy tokiói nyomortelep lakóinak életéből. A zenekart a már korábban is együtt zenélő Török Tóni énekes, Gámentzy Eduárd ritmusgitáros és Munkácsi Zsolt basszusgitáros hozta létre. Hozzájuk csatlakozott 2015 telén Rózsa György szólógitáros, Sharpay Edel vokalista és egy rövid időre Szöllősi Tamás dobos, akit 2016 elején Neményi Zsolt váltott fel. Zenéjük a nyolcvanas évek undergroundjából táplálkozik, modern hangzással ötvözve. A banda repertoárjában kizárólag saját szerzemények szerepelnek.

Előzenekaruk a nyers, grunge-hatásokkal ötvözött alterrockot játszó, gimnazista fiatalokból álló a Caesar’s Bread lesz.

Kapcsolódó Cikkek

 • Európa kulturális központja lehet Debrecen

  Európa kulturális központja lehet Debrecen

  A közgyűlés frakcióvezetői közös nyilatkozat aláírásával erősítették meg, hogy teljes egyetértéssel indul a kulturális fővárosi címért folyó pályázaton Debrecen.

 • Túrával kezdték a tavaszt

  Túrával kezdték a tavaszt

  Kisgyermekes családok, fiatalok és nyugdíjasok egyaránt nekivágtak a budai hegyek zöldellő erdei útvonalainak a tavaszköszöntő…

 • Fatboy Slim a VOLT-on

  Fatboy Slim a VOLT-on

  A világ egyik legnagyobb múltú DJ-legendája visszatér a 25. Telekom VOLT Fesztiválon, június 26-án. Norman Cook, vagy ahogyan a legtöbben ismerik, Fatboy Slim nevéhez olyan nagy slágerek fűződnek, mint a Praise You, a Rockafeller Skank vagy a Right Here, Right Now.