EUR: 319,11 Ft
CHF: 274,98 Ft
2018. május 24., csütörtök
Eszter, Eliza

Egyéb Hódmezővásárhely

Lalaméri, aki a fagylaltját maga méri

A hódmezővásárhelyi Lányi Laláról eddig is tudtuk, hogy mindig képes megújulni, azonban azt talán nem sokan gondolták róla, hogy még a fagylaltokhoz is ért.

Lányi Lala, a Kozmix frontembere

Lányi Lala, a Kozmix frontembere

Idén nyáron a Kozmix énekese Bagaméri nyomdokain haladva nemcsak üzemeltette fagylaltozóját, hanem olykor ő maga is a pult mögé állt, hogy kiszolgálja a betérő vendégeket. Lalát újonnan választott szakmájáról és zenével kapcsolatos terveiről kérdeztük.


– Honnan jött az ötlet, hogy fagyizót nyitsz?

– Egy barátom már régóta fagylalttal foglalkozik, és megfertőzött, amikor elvitt tavaly egy kiállításra Olaszországba. Hazafelé az úton már arról beszélgettünk, hogy milyen fagylaltgépeket kell beszereznem ahhoz, hogy azt a minőséget tudjam produkálni a megfelelő prémium alapanyagokból, ami nekem is annyira tetszett. Így indult az én fagylaltos történetem.


– Mik az eddigi tapasztalataid?

– Az első szezont zártam éppen. Nagy örömmel megyek be mindig a fagylaltozóba. Nem mindig magam mérem a fagylaltot, de kikapcsolódásnak tökéletes, ezáltal kiszakadhatok a hétköznapok forgatagából. Imádom, hogy rengeteg embert megismerhetek. Tulajdonképpen mosolyt árulunk, hiszen a fagylalt egy vidám dolog, ami jót tesz a léleknek és az ízlelőbimbóknak is.

– Milyen fagylaltot kínáltok? Melyik volt a legkedveltebb íz idén?HO_Lala2

– Ez olasz lágy fagylalt, és azért döntöttem mellette, mert megmaradt egy nagyon erős gyerekkori emlék bennem. A János téren, a zeneiskolával átellenben volt egy lágyfagylaltos, és az ott kapható csokoládéfagyit azóta sem tudom elfelejteni. Most tehát egy második gyerekkor kezdődött el az életemben. Rengeteg ízzel dolgozunk, amelyeket az indulás előtt az alapanyagokat gyártó cég mestere kevert ki, sok-sok ízpróbán át vezetett el az út a tökéletesig. Az idei kedvenc kétségkívül a boci karamella volt. Mi nemcsak a hagyományos, csoki-vanília ízekkel dolgozunk, hanem számos különlegesség is akad.

– Milyen az, amikor kiszolgálsz? Mit szólnak hozzá a vásárlók?

– Ha beszabadulok a pult mögé, előfordul, hogy ha hosszabb sor alakul ki, énekelgetünk, és az O sole miót Gelato mio változatban adjuk elő. Sokan nem tudták hova tenni. Azt gondolták, hogy esetleg felhagytam a zenéléssel, amiről persze szó sincs, a zene és a fagylalt jól megfér egymás mellett az életemben.

HO_Lala3

Az énekes kisfia is imádja édesapja fagyiját

Illetve nem voltak benne biztosak, hogy tényleg én vagyok. Én próbálok jó vendéglátó módjára mindenre figyelni, ha kell, letörlöm az asztalt, vagy ha egy kisgyerek elejti a fagylaltját, viszek neki másikat. Mostanra a vendégek is gondolom, megszokták, elfogadták és tetszik is nekik.

– A kisfiad hogyan reagált a fagyizó ötletére?

– Aranyos volt. Azt kérdezte, akkor ugye itt nem kell fizetni? Ő egyébként nem eszik mértéktelenül sok édességet, de természetesen kipróbálta és ízlett neki. Az osztálytársai vagányabban közelítettek a fagyizó felé, ha megkérdeztem tőlük, hogy beugrunk-e a fagyizóba, kórusban mondták, hogy igen.

– A zenei fronton milyen terveid vannak?

– Most egy nagyon erős zenei szezon következik. A tavalyi 20 éves jubileumi koncertsorozatot követően egy olyan fellépésdömping jön, ami jóval túlmutat az eddigi kozmixos bulikon. Megyünk Amerikába, Ausztráliába, Németországba és Londonba is. Készül az Aréna-koncert DVD-verziója is. Nem fogunk téli álmot aludni!

Kapcsolódó Cikkek