EUR: 307,89 Ft
CHF: 288,52 Ft
2017. február 23., csütörtök
Alfréd

Aktuális

Látni sem akarja öccse az amnéziás János bácsit

Már nincs hová hazamennie a tíz évig múltja nélkül élő János bácsinak: szülei meghaltak, házukat lebontották, egy üzem épült a helyére, öccse pedig nem akarja befogadni őt.

Mint a Lokál megírta, János bácsi tíz éve másfél millió forintot örökölt Debrecenben. Amint a pénzt felvette, megtámadták, még az iratait is elrabolták. A férfi a kórházban tért magához, és semmire nem emlékezett a múltjából.

DSC_8276

Már nincs hová hazamennie a tíz évig múltja nélkül élő János bácsinak

Új nevet, új taj-kártyát kapott. János bácsi súlyos agysérülése miatt élete végéig kerekesszékbe került, az emlékeit elveszítette, még a nevét sem tudta. Szerencsére a tiszafüredi rendőrkapitányság munkatársa, Ferge Levente alezredes segítségével visszakapta a múltját, és újra tanul beszélni is.

A Lokál megtalálta János bácsi öccsét, Józsefet, aki Tiszavasváriban lakik a feleségével.

– Tizennégy éve láttam utoljára a bátyámat, amíg a fotójával be nem csengettek hozzám a rendőrök. Addig azt hittem, meghalt – sóhajtja József. – Bár Janival egy munkahelyen dolgoztunk, soha nem jöttünk ki egymással. A bátyám szeretett csavarogni, ragaszkodott a szabad élethez, ezért felesége, családja sem volt. Ma is neheztelek rá, amiért nem jött el édesapánk temetésére. Kizárt, hogy meglátogassam őt, és az is, hogy magunkhoz vegyük. Sajnos hamarosan kórházba kell mennem, műtik a fájós lábamat, szóval megvan a magam baja.

Kapcsolódó Cikkek

 • Installáció az emléknapra

  Installáció az emléknapra

  A kommunista diktatúrák áldozatai emléknapjának megtartására február 25-én kerül sor országszerte. Emlékezünk arra a mintegy 700-800 ezer emberre, akiket a második világháború végén vagy után deportáltak az országból, és akik közül 300 ezren sosem tértek vissza.

 • Wass Albertből merítenek erőt

  Wass Albertből merítenek erőt

  Nagykanizsa is csatlakozott a 25 órás Wass Albert felolvasómaratonhoz. A Thúry Vitézlő Oskolában egymást váltották az irodalom és a magyarság ügye mellett elkötelezett civil előadók.

 • Melegbotrányt kiáltott a sportegyesület

  Melegbotrányt kiáltott a sportegyesület

  Eljárást indít az Egyenlő Bánásmód Hatóság (EBH) a MOM Uszoda és Sportközpont ellen, amiért egy melegbarát sportegyesület szerint diszkriminálta őket az intézmény.