2017. november 24., péntek
Emma

Aktuális

Magyar orvos ezredest választott elnökké a NATO

A magyar Fazekas László orvos ezredest, a budapesti NATO Katona-egészségügyi Kiválósági Központ (NATO KEKK) igazgatóját választotta elnökké a NATO Kiválósági Központok igazgatóinak a litvániai Vilniusban ülésező konferenciája – tudatta pénteki közleményében a KEKK.

A közlemény kitér arra, hogy a testület soros elnökeként egy éven át Fazekas fogja képviselni a NATO Kiválósági Központokat számos magas rangú nemzetközi fórumon.


A KEKK arról is beszámolt, hogy a közelmúltban a központ megkapta a legmagasabb szintű NATO-akkreditációt, ami azt jelenti, hogy a KEKK által nyújtott katona-egészségügyi képzések elismertsége is a legmagasabb szintűre emelkedett.

A NATO legfőbb döntéshozó testülete, az Észak-atlanti Tanács 2009-ben döntött a NATO KEKK létrehozásáról önálló, nemzetközi katonai szervezetként Magyarországon. A központ munkájában azóta 9 másik NATO-tagállam is részt vesz.

A KEKK “kiemelkedő teljesítményével kiérdemelte a szövetség megbecsülését, és fontos tényezővé vált hazánk NATO-vállalásai között” – áll a közleményben.

Kapcsolódó Cikkek

  • Soros letagadja saját tervét

    Soros letagadja saját tervét

    A kormány pontosan tudja, mit akar Soros György, az illegális bevándorlókat be akarja hozni Európába – emelte ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Magyar Hírlapnak, hozzátéve: “mi ezt elutasítjuk, ezért a magyar kormány az útjában áll” Soros Györgynek.

  • 10 milliót nyúltak le az exszcientológustól

    10 milliót nyúltak le az exszcientológustól

    Interjút adott a hirado.hu-nak Bonyai Péter, a legismertebb hazai ex-szcientológustól. Bonyai tíz évig volt a szekta tagja, elmondása szerint ő és felesége ez idő alatt 10-12 millió forintot hagyott maga mögött.