2018. május 22., kedd
Júlia, Rita

Aktuális

Magyar orvos ezredest választott elnökké a NATO

A magyar Fazekas László orvos ezredest, a budapesti NATO Katona-egészségügyi Kiválósági Központ (NATO KEKK) igazgatóját választotta elnökké a NATO Kiválósági Központok igazgatóinak a litvániai Vilniusban ülésező konferenciája – tudatta pénteki közleményében a KEKK.

A közlemény kitér arra, hogy a testület soros elnökeként egy éven át Fazekas fogja képviselni a NATO Kiválósági Központokat számos magas rangú nemzetközi fórumon.


A KEKK arról is beszámolt, hogy a közelmúltban a központ megkapta a legmagasabb szintű NATO-akkreditációt, ami azt jelenti, hogy a KEKK által nyújtott katona-egészségügyi képzések elismertsége is a legmagasabb szintűre emelkedett.

A NATO legfőbb döntéshozó testülete, az Észak-atlanti Tanács 2009-ben döntött a NATO KEKK létrehozásáról önálló, nemzetközi katonai szervezetként Magyarországon. A központ munkájában azóta 9 másik NATO-tagállam is részt vesz.

A KEKK “kiemelkedő teljesítményével kiérdemelte a szövetség megbecsülését, és fontos tényezővé vált hazánk NATO-vállalásai között” – áll a közleményben.

Kapcsolódó Cikkek

  • Leginkább Zemanban bíznak a csehek, de Orbán Viktor is az élmezőnyben van

    Leginkább Zemanban bíznak a csehek, de Orbán Viktor is az élmezőnyben van

    Leginkább Milos Zeman cseh államfőben bíznak a csehek, de Orbán Viktor magyar kormányfő is az élmezőnyben van – derült ki abból az országos közvélemény-kutatásból, amelyben mintegy tucatnyi, a cseh, a közép-európai, illetve a világpolitikában fontos szerepet játszó személyiségről kérdeztek cseh állampolgárokat.

  • Elkezdődött a cseresznyeszezon

    Elkezdődött a cseresznyeszezon

    A meleg tavaszi időjárás miatt már elkezdődött a korai érésű cseresznyefajták, mint például a Münchenbergi, illetve a Májusi korai szedése, idén a gyümölcs termésmennyisége megközelítheti a 20 ezer tonnát – közölte a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) kedden az MTI-vel.