EUR: 309,31 Ft
CHF: 282,85 Ft
2017. június 29., csütörtök
Péter, Pál

Aktuális

Magyar orvos ezredest választott elnökké a NATO

A magyar Fazekas László orvos ezredest, a budapesti NATO Katona-egészségügyi Kiválósági Központ (NATO KEKK) igazgatóját választotta elnökké a NATO Kiválósági Központok igazgatóinak a litvániai Vilniusban ülésező konferenciája – tudatta pénteki közleményében a KEKK.

A közlemény kitér arra, hogy a testület soros elnökeként egy éven át Fazekas fogja képviselni a NATO Kiválósági Központokat számos magas rangú nemzetközi fórumon.

A KEKK arról is beszámolt, hogy a közelmúltban a központ megkapta a legmagasabb szintű NATO-akkreditációt, ami azt jelenti, hogy a KEKK által nyújtott katona-egészségügyi képzések elismertsége is a legmagasabb szintűre emelkedett.

A NATO legfőbb döntéshozó testülete, az Észak-atlanti Tanács 2009-ben döntött a NATO KEKK létrehozásáról önálló, nemzetközi katonai szervezetként Magyarországon. A központ munkájában azóta 9 másik NATO-tagállam is részt vesz.

A KEKK “kiemelkedő teljesítményével kiérdemelte a szövetség megbecsülését, és fontos tényezővé vált hazánk NATO-vállalásai között” – áll a közleményben.

Kapcsolódó Cikkek

 • Zöldítő jurta az óvodában

  Zöldítő jurta az óvodában

  A szekszárdi Gyermeklánc Óvoda udvarában egy jurta épült, benne az erdők világáról tartottak interaktív foglalkozást a gyerekeknek.

 • Babonás bajnokok

  Babonás bajnokok

  Rekordlétszámú résztevevő nevezett a hatodik alkalommal megrendezett különleges versengésre, melyen a kapusok öt rúgott gólig vagy öt percig tartó mérkőzéseken csaptak össze.

 • Egyéjszakás kaland

  Egyéjszakás kaland

  Sok érdekes programmal várta a múzeumok éjszakájának közönségét a szekszárdi Wosinsky Mór Megyei Múzeum.

 • Itt lesz a legtöbb diák rendőr

  Itt lesz a legtöbb diák rendőr

  Idén nyáron is találkozhatunk diák rendőrökkel, hiszen a Komárom-Esztergom megyei rendőr-kapitányság ebben az évben is elindította a Student Police programot.