EUR: 308,32 Ft
CHF: 285,02 Ft
2016. október 24., hétfő
Salamon

Aktuális

Magyar orvos ezredest választott elnökké a NATO

Fazekas László; Schmidt, Salvatore

A magyar Fazekas László orvos ezredest, a budapesti NATO Katona-egészségügyi Kiválósági Központ (NATO KEKK) igazgatóját választotta elnökké a NATO Kiválósági Központok igazgatóinak a litvániai Vilniusban ülésező konferenciája – tudatta pénteki közleményében a KEKK.

A közlemény kitér arra, hogy a testület soros elnökeként egy éven át Fazekas fogja képviselni a NATO Kiválósági Központokat számos magas rangú nemzetközi fórumon.

A KEKK arról is beszámolt, hogy a közelmúltban a központ megkapta a legmagasabb szintű NATO-akkreditációt, ami azt jelenti, hogy a KEKK által nyújtott katona-egészségügyi képzések elismertsége is a legmagasabb szintűre emelkedett.

A NATO legfőbb döntéshozó testülete, az Észak-atlanti Tanács 2009-ben döntött a NATO KEKK létrehozásáról önálló, nemzetközi katonai szervezetként Magyarországon. A központ munkájában azóta 9 másik NATO-tagállam is részt vesz.

A KEKK “kiemelkedő teljesítményével kiérdemelte a szövetség megbecsülését, és fontos tényezővé vált hazánk NATO-vállalásai között” – áll a közleményben.

Kapcsolódó Cikkek

  • Jön a legolcsóbb internetcsomag

    Jön a legolcsóbb internetcsomag

    Minden magyarországi szolgáltató kínálatában elérhető lesz 2017. január 1-jétől a Digitális Jólét Alapcsomag – írta a hétfői Világgazdaság a Deutsch Tamás miniszterelnöki biztos által vezetett Digitális Jólét Program titkárságának tájékoztatására hivatkozva.

  • Clinton brutálisan elhúzott Trump elől

    Clinton brutálisan elhúzott Trump elől

    Hillary Clinton, az amerikai Demokrata Párt elnökjelöltje országosan 12 százalékkal vezet republikánus vetélytársa előtt egy friss közvélemény-kutatás szerint és nagyon megerősödött a republikánus államokban is.