EUR: 303,18 Ft
CHF: 267,27 Ft
2017. augusztus 19., szombat
Huba

Tech

Magyar startup cégek mutatkoznak be Madridban a South Summiton

Mobiltelefonnal vezérelhető kapuk, online programozói képzés és foglalkoztatási támogatás, egyedi hírlevélszerkesztő – ezekkel a szolgáltatásokkal és termékekkel mutatkozik be három magyar startup cég Dél-Európa legnagyobb startup seregszemléjén, a South Summiton, amely péntekig tart Madriban.

“Nagyon jó, hogy tudunk beszélgetni hasonló fázisban lévő cégekkel, vagy olyanokkal, akik már előttünk vannak pár lépéssel. Rendkívül hasznos számunkra, hogy ezzel a szakmai közeggel tapasztalatot tudunk cserélni, és visszaigazolást kapunk arról, hogy mi működik, mi nem” – hangsúlyozta Hári Judit, a Nold Technologies marketing menedzsere az MTI-nek csütörtökön kifejtve, hogy miért van nagy jelentősége számukra ennek a nemzetközi kiállításnak.

Mint mondta, vállalkozásuk, amely egy bluetoothos kapunyitó applikációval vesz részt az eseményen, viszonteladókat és üzleti partnerkapcsolatokat is remél a három napos madridi rendezvénytől.

Tóth András, a CodeBerry nevű cég alapítója azt emelte ki, hogy a főként spanyol és dél-amerikai piacra fókuszáló South Summit, a nemzetközi együttműködések keresése mellett jó alkalom a konkurencia feltérképezésére is.

Ők gyakorlati oktatáson alapuló, több nyelven elérhető, online programozói képzésüket mutatják be, melynek keretében a végzett tanulóik elhelyezkedését is segítik. Madridban például épp ehhez keresnek spanyol partnercégeket.

A harmadik magyar vállalkozás, az EDMdesigner csapat viszont minél szélesebb körben szeretne olyan felhasználókat találni, aki tesztelik a még úgynevezett validálási fázisban lévő terméküket, amely egy 15 nyelven elérhető, személyre szabható, egyedi marketing e-mail és hírlevélszerkesztő – mondta Pokornyik Roland, vezérigazgató.

A magyar cégek az eseményre a Magyar Nemzeti Kereskedőház (MNKH) InnoTrade programján keresztül jutottak ki, amely 2015 végén indult azzal a céllal, hogy a globális piacot célzó, legalább prototípussal és világos célrendszerrel rendelkező ígéretes innovatív vállalkozások számára kiállítási lehetőséget biztosítson neves nemzetközi rendezvényeken, startup eseményeken.

“A köztudatban Dél-Európa nem szerepel meghatározó startup régióként, azonban a South Summit kiválóan prezentálja, hogy kontinensünkön a London-Berlin-Helsinki háromszögön túl is vannak fontos startup központok” – értékelte a rendezvényt Marozsi László, az InnoTrade program vezetője, aki szerint az esemény jelentőségét mutatja az is, hogy olyan nemzetközi színtéren is meghatározó vezetők tartanak előadást, mint például John Ridding, a Financial Times vezérigazgatója, vagy épp a több száz millió felhasználóval rendelkező LinkedIn társalapítója és alelnöke, Allen Blue.

Az idén öt éves South Summitra mintegy hétezer látogatót várnak a szervezők, köztük több mint háromezer innovatív vállalkozást és mintegy ötszáz befektetőt.

Kapcsolódó Cikkek

 • Ilyen lehet az új iPhone

  Ilyen lehet az új iPhone

  Az új iPhone kapcsán teóriák, elképzelések, jóslatok folyamatosan jönnek-mennek, ám most nagyon úgy tűnik, hogy ez a napokban kiszivárgott információk az almás cég új telefonkészülékéről nagyon is valósak.

 • Visszavonja a Microsoft elleni panaszát az orosz Kaspersky Lab

  Visszavonja a Microsoft elleni panaszát az orosz Kaspersky Lab

  A moszkvai székhelyű Kaspersky Lab kiberbiztonsági cég szerdán bejelentette, hogy visszavonja a Microsoft amerikai szoftvervállalat ellen európai trösztellenes hatóságoknál benyújtott panaszát, miután a Microsoft ígéretet tett kifogásolt politikájának megváltoztatására.

 • Robot végzi a piszkos munkát

  Robot végzi a piszkos munkát

  A takarítás általában nem tartozik a kedvenc elfoglaltságaink közé, de ma már gyorsan és könnyen rábízhatjuk a kellemetlen feladatot egy házi robotporszívóra.

 • Szakértő: Virágzik a kiberbűnözés

  Szakértő: Virágzik a kiberbűnözés

  Virágzik a kiberbűnözés, tízből hat rosszindulatú szoftver már zsarolóvírus – mondta Gyebnár Gergő biztonsági szakértő az M1 aktuális csatorna csütörtök reggeli műsorában.