EUR: 309,82 Ft
CHF: 284,38 Ft
2017. június 27., kedd
László

Tech

Magyar startup cégek mutatkoznak be Madridban a South Summiton

Mobiltelefonnal vezérelhető kapuk, online programozói képzés és foglalkoztatási támogatás, egyedi hírlevélszerkesztő – ezekkel a szolgáltatásokkal és termékekkel mutatkozik be három magyar startup cég Dél-Európa legnagyobb startup seregszemléjén, a South Summiton, amely péntekig tart Madriban.

“Nagyon jó, hogy tudunk beszélgetni hasonló fázisban lévő cégekkel, vagy olyanokkal, akik már előttünk vannak pár lépéssel. Rendkívül hasznos számunkra, hogy ezzel a szakmai közeggel tapasztalatot tudunk cserélni, és visszaigazolást kapunk arról, hogy mi működik, mi nem” – hangsúlyozta Hári Judit, a Nold Technologies marketing menedzsere az MTI-nek csütörtökön kifejtve, hogy miért van nagy jelentősége számukra ennek a nemzetközi kiállításnak.

Mint mondta, vállalkozásuk, amely egy bluetoothos kapunyitó applikációval vesz részt az eseményen, viszonteladókat és üzleti partnerkapcsolatokat is remél a három napos madridi rendezvénytől.

Tóth András, a CodeBerry nevű cég alapítója azt emelte ki, hogy a főként spanyol és dél-amerikai piacra fókuszáló South Summit, a nemzetközi együttműködések keresése mellett jó alkalom a konkurencia feltérképezésére is.

Ők gyakorlati oktatáson alapuló, több nyelven elérhető, online programozói képzésüket mutatják be, melynek keretében a végzett tanulóik elhelyezkedését is segítik. Madridban például épp ehhez keresnek spanyol partnercégeket.

A harmadik magyar vállalkozás, az EDMdesigner csapat viszont minél szélesebb körben szeretne olyan felhasználókat találni, aki tesztelik a még úgynevezett validálási fázisban lévő terméküket, amely egy 15 nyelven elérhető, személyre szabható, egyedi marketing e-mail és hírlevélszerkesztő – mondta Pokornyik Roland, vezérigazgató.

A magyar cégek az eseményre a Magyar Nemzeti Kereskedőház (MNKH) InnoTrade programján keresztül jutottak ki, amely 2015 végén indult azzal a céllal, hogy a globális piacot célzó, legalább prototípussal és világos célrendszerrel rendelkező ígéretes innovatív vállalkozások számára kiállítási lehetőséget biztosítson neves nemzetközi rendezvényeken, startup eseményeken.

“A köztudatban Dél-Európa nem szerepel meghatározó startup régióként, azonban a South Summit kiválóan prezentálja, hogy kontinensünkön a London-Berlin-Helsinki háromszögön túl is vannak fontos startup központok” – értékelte a rendezvényt Marozsi László, az InnoTrade program vezetője, aki szerint az esemény jelentőségét mutatja az is, hogy olyan nemzetközi színtéren is meghatározó vezetők tartanak előadást, mint például John Ridding, a Financial Times vezérigazgatója, vagy épp a több száz millió felhasználóval rendelkező LinkedIn társalapítója és alelnöke, Allen Blue.

Az idén öt éves South Summitra mintegy hétezer látogatót várnak a szervezők, köztük több mint háromezer innovatív vállalkozást és mintegy ötszáz befektetőt.

Kapcsolódó Cikkek

 • Kobot, az új kolléga

  Kobot, az új kolléga

  A kollaboratív robotok – vagyis kobotok – többé már nem a jövő forgatókönyvének részei, jelen vannak mindennapjainkban.

 • Huawei: 2020-ra beindulnak az első kereskedelmi 5G hálózatok

  Huawei: 2020-ra beindulnak az első kereskedelmi 5G hálózatok

  Várhatóan 2020-ra beindulhatnak az első kereskedelmi 5G hálózatok, az ötödik generációs mobilhálózatok kutatás-fejlesztési, szabványosítási, és kivitelezési folyamata jóval rövidebb időt vesz igénybe, mint a 3G vagy a 4G bevezetése – mondta Vörös Zsolt, a Huawei Technologies Hungary vezeték nélküli hálózatok fejlesztéséért felelős igazgatója sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

 • Aláírták a magyarországi 5G koalíció alapító nyilatkozatát

  Aláírták a magyarországi 5G koalíció alapító nyilatkozatát

  Aláírták a magyarországi 5G koalíció alapító nyilatkozatát hétfőn Budapesten: a 46 kormányzati és piaci szereplő, szakmai szervezet, ipari érdekképviselet és egyetem technológiai összefogása az ötödik generációs mobiltechnológia fejlesztését, valamint sikeres és gyors magyarországi bevezetését tűzte ki célul.