EUR: 313,03 Ft
CHF: 267,60 Ft
2018. március 25., vasárnap
Irén, Írisz

Tech

Magyar startupok a világ egyik legjelentősebb technológiai eseménysorozatának New York-i állomásán

Öt magyar, korai fázisú vállalkozás vehetett részt a New York-i Techweek fesztiválon és a kapcsolódó szakmai eseményeken a Magyar Nemzeti Kereskedőház InnoTrade programja és a helyi Magyar Főkonzulátus segítségével. Az október 10-16. közötti eseménysorozaton közel 50.000 innovációs területen dolgozó szakember és több mint 600 cég vesz részt.

A 2011 óta megrendezett Techweek az egyik legjelentősebb technológiai innovációra fókuszáló eseménysorozat az Egyesült Államokban, melynek egyik fő állomása a New York-i szakmai program.  Az innovációs hét egyik csúcspontja a szakkiállítás volt, melyen közel 50 – többségében egyesült államokbeli – innovatív startup mutatkozott be a szakmai nagyközönségnek, illetve a jelenlévő újságíróknak, valamint egy félmillió dollár fődíjazású startup versenyt is rendeztek.  Idén a Magyar Nemzeti Kereskedőház és a New York-i Magyar Főkonzulátus közreműködésével öt magyar startup cég is részt vehetett a New York-i eseményen.


Az online csalások kivédésétől a közösségi hírügynökségig

A résztvevő magyar cégek változatos, széles iparági spektrumot lefedő megoldásokat mutattak be a rendezvényen:

A SEON egy olyan online adatbiztonsági rendszert fejlesztett ki, mely a netes vásárlások során szűri ki az esetleges csalásokat, visszaéléseket, hiszen ezek egyre nagyobb problémát jelentenek az e-kereskedelem területén működő cégeknek.
A Reporter Community egy olyan közösségi platformot hozott létre, melyen bárki megoszthatja és médiumoknak, hírügynökségeknek értékesítheti hírértékkel rendelkező fotóit.


A Brokerchooser az online tőzsdei kereskedés terén képvisel innovációt, hiszen a rendszer segítségével befektetők közvetlenül bízhatnak meg brókereket Európában.

Az Ozone Extrade egy olyan berendezést fejlesztett ki, mely ózon segítségével sterilizál helyiségeket. Az eszköz az egészségügyben, az élelmiszeriparban, az agráriumban, illetve lakossági felhasználási céllal is alkalmazható.

A Wearnotch egy olyan szenzoros mozgás elemző applikáció, melyet fizikoterapeuták használhatnak gyógyítási céllal, illetve sportolók vagy zenészek elemezhetik ki és fejleszthetik mozdulataikat.

Connecticut állam tárt karokkal várja a közép-európai cégeket

A Techweekhez kapcsolódóan a New York-i Magyar Főkonzulátus szakmai napot szervezett a connecticuti Qiunnipiac Egyetemmel közösen. A rendezvény során válaszokat kaphattak cégalapítási és vállalkozói vízumot érintő kérdésekre, megismerhették az egyetem innovációs központját, stratégiáját és Connecticut komplex programját, mellyel ösztönzik a közép-európai innovatív startupok tevékenységét az államban, a cégalapítástól kezdve az egyetemi együttműködéseken át a piacra jutásig. Az eseményen többek között a Cunnecticut Innovation befektetési alap is részt vett, mely 120 millió dollárnyi tőkével keresi a befektetési lehetőségeket startup projektekbe.

Emellett a magyar startupok vállalkozásfejlesztési tréningeken, befektetési kapcsolatépítő eseményeken és kerekasztal-beszélgetéseken vehettek részt.

Kapcsolódó Cikkek

 • Több millió dollár értékben loptak el tavaly kriptodevizát

  Több millió dollár értékben loptak el tavaly kriptodevizát

  Csaknem 662 millió jen, vagyis 6,3 millió dollár értékben loptak el hekkerek kriptodevizát Japánban a tavalyi év folyamán – közölte csütörtökön a japán rendőrség, amely első ízben hozott nyilvánosságra összesítést ilyen jellegű bűncselekményekről.

 • Svájcban létesít adatfeldolgozó központot a Kaspersky

  Svájcban létesít adatfeldolgozó központot a Kaspersky

  Svájcban létesít adatfeldolgozó központot az orosz Kaspersky Lab kiberbiztonsági vállalat az ellene felhozott amerikai és brit vádak semlegesítésére, miszerint az orosz titkosszolgálatoknak módjában áll a felhasználók utáni kémkedésre felhasználni vírusvédő alkalmazásának adatforgalmát.

 • Bemutatkozott a világ első robotzsokéja

  Bemutatkozott a világ első robotzsokéja

  Rich Ricci, a BetBright digitális szórakoztató és online sportfogadási vállalat elnöke és tulajdonosa bemutatta a világ első robotlovasát a Cheltenham fesztiválon, amely az Egyesült Királyság egyik legnagyobb lovaseseménye, ahol a legjobb brit és ír lovak versenyeznek.