EUR: 310,10 Ft
CHF: 283,47 Ft
2017. június 29., csütörtök
Péter, Pál

Belföld

Kivégzés Nyíregyházán: Mankóval már jár az ikrek apja

Ugyan mankóval, de már járni is tud R. László, az a nyíregyházi apa, akit a nyár végén lőtt fejbe saját házában egy román orvos. A férfi felesége, R. Valéria belehalt a lövöldözésbe, gyermekeik pedig mindezt végignézték.

Több mint egy hónapja fekszik kórházban R. László, az az építési vállalkozó, akinek felségét Nyíregyházán szerelemféltésből végezte ki S. Dan augusztus 31-én. A Magyarországon praktizáló román orvos Valéria után a férj fejébe is golyót eresztett. Tette mindezt úgy, hogy a pár hatéves ikrei is a család házában tartózkodtak. A feleség azonnal életét vesztette, férjét válságos állapotban szállították kórházba, bár a rájuk találó szomszéd szerint a férfi a fejlövése ellenére még kommunikált, sőt a gyilkost is megnevezte.

03 nyiregyhaza rembeczki valéria lázár lea

– László állapota rohamosan javul, az orvosok szerint nem kizárt a teljes felépülése. Szinte csoda, de sem az agya, sem a beszéd-, sem a mozgásközpontja nem károsodott maradandóan. Sőt mankóval már járni is tud – tudtuk meg a család egyik ismerősétől.

Korábban a Lokál írt arról, hogy az apa koponyáján hatalmas lyuk keletkezett a lövéstől, de az agyát nem érte sérülés, így felépülhet. Ez látszik most igazolódni az újabb jó hírek hallatán. A férfin egyébként többórás  életmentő műtétet hajtottak végre a nyíregyházi kórházban. Egy ideig elővigyázatosságból lélegeztetőgépen tartották, az elmúlt hetekben azonban folyamatosan javult az állapota.

Nyiregyhaza gyilkossag ikrek pixel

Eközben a gyilkosságot elkövető román orvos mindent megtesz azért, hogy Románia ne adja ki Magyarországnak. Azt már eddig is tudtuk, hogy a határ túloldalán elfogott S. Dan csak azután kerülhet hazánkba, hogy befejeződött ellene az eljárás, amely azért indult, mert a gyilkos fegyverrel együtt menekült a zsaruk elől. A gyanúsított ügyvédje úgy véli, védence csak azután kerülhetne Magyarországra, hogy a tiltott fegyverviselésért kapott büntetését leülte egy román börtönben.

S. Dan, Nyíregyháza. román, orvos

S. Dan, Nyíregyháza. román, orvos

A szabolcsi rendőrség szóvivőjétől, Fehérvári Mariettától megtudtuk: nem kaptak hivatalos információt a román hatóságoktól, az eljárás akkor folytatódik, ha a románok jelzik, készek kiadni a gyanúsítottat.

Kapcsolódó Cikkek

 • NAV: Június 30-ig kell átvenni az új jövedéki engedélyeket

  NAV: Június 30-ig kell átvenni az új jövedéki engedélyeket

  Június 30-ig kell átvenni és kitölteni a jövedéki engedélyes gazdálkodónak az ügyfélkapura érkező új jövedéki engedélyeket a július elsejével hatályos törvény szerint – hívta fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) csütörtökön.

 • Rendőröket betegített meg fertőzött sajttal egy gazda

  Rendőröket betegített meg fertőzött sajttal egy gazda

  Foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt emelt vádat a Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség azzal a gazdával szemben, aki tehenészetében nem az előírásoknak megfelelően ellenőriztette a nyers tejet és a fertőzött tejből készült sajtja két évvel ezelőtt rendőrségi dolgozókat betegített meg – közölte a Bács-Kiskun megyei főügyész csütörtökön az MTI-vel.

 • Berendelték a rendőrségre az Együtt politikusait és aktivistáit

  Berendelték a rendőrségre az Együtt politikusait és aktivistáit

  Garázdaság elkövetésének gyanúja miatt meghallgatásra rendelte be a rendőrség az Együtt azon politikusait és aktivistáit, akik április 12-én Gulyás Márton fogva tartása ellen tiltakozva tojással dobálták meg a Gyorskocsi utcai fogda vaskapuját – írja a Magyar Idők.