2018. május 28., hétfő
Emil, Csanád

Belföld

Kivégzés Nyíregyházán: Mankóval már jár az ikrek apja

Ugyan mankóval, de már járni is tud R. László, az a nyíregyházi apa, akit a nyár végén lőtt fejbe saját házában egy román orvos. A férfi felesége, R. Valéria belehalt a lövöldözésbe, gyermekeik pedig mindezt végignézték.

Több mint egy hónapja fekszik kórházban R. László, az az építési vállalkozó, akinek felségét Nyíregyházán szerelemféltésből végezte ki S. Dan augusztus 31-én. A Magyarországon praktizáló román orvos Valéria után a férj fejébe is golyót eresztett. Tette mindezt úgy, hogy a pár hatéves ikrei is a család házában tartózkodtak. A feleség azonnal életét vesztette, férjét válságos állapotban szállították kórházba, bár a rájuk találó szomszéd szerint a férfi a fejlövése ellenére még kommunikált, sőt a gyilkost is megnevezte.


03 nyiregyhaza rembeczki valéria lázár lea

– László állapota rohamosan javul, az orvosok szerint nem kizárt a teljes felépülése. Szinte csoda, de sem az agya, sem a beszéd-, sem a mozgásközpontja nem károsodott maradandóan. Sőt mankóval már járni is tud – tudtuk meg a család egyik ismerősétől.

Korábban a Lokál írt arról, hogy az apa koponyáján hatalmas lyuk keletkezett a lövéstől, de az agyát nem érte sérülés, így felépülhet. Ez látszik most igazolódni az újabb jó hírek hallatán. A férfin egyébként többórás  életmentő műtétet hajtottak végre a nyíregyházi kórházban. Egy ideig elővigyázatosságból lélegeztetőgépen tartották, az elmúlt hetekben azonban folyamatosan javult az állapota.


Nyiregyhaza gyilkossag ikrek pixel

Eközben a gyilkosságot elkövető román orvos mindent megtesz azért, hogy Románia ne adja ki Magyarországnak. Azt már eddig is tudtuk, hogy a határ túloldalán elfogott S. Dan csak azután kerülhet hazánkba, hogy befejeződött ellene az eljárás, amely azért indult, mert a gyilkos fegyverrel együtt menekült a zsaruk elől. A gyanúsított ügyvédje úgy véli, védence csak azután kerülhetne Magyarországra, hogy a tiltott fegyverviselésért kapott büntetését leülte egy román börtönben.

S. Dan, Nyíregyháza. román, orvos

S. Dan, Nyíregyháza. román, orvos

A szabolcsi rendőrség szóvivőjétől, Fehérvári Mariettától megtudtuk: nem kaptak hivatalos információt a román hatóságoktól, az eljárás akkor folytatódik, ha a románok jelzik, készek kiadni a gyanúsítottat.

Kapcsolódó Cikkek

  • Belviszály sújtja az ellenzéket

    Belviszály sújtja az ellenzéket

    Két évre eltiltotta minden párttisztség viselésétől az LMP fegyelmi tanácsa Hadházy Ákost. Azért indult ellene fegyelmi vizsgálat, mert a párt vezetőtestületeinek tudta nélkül tárgyalt az MSZP-vel.

  • Orbán: A migráció szervezése bűncselekmény

    Orbán: A migráció szervezése bűncselekmény

    Az illegális migráció szervezése nemzetbiztonsági érdekeket sértő bűncselekménynek számít, ezért a magyar államnak kötelessége fellépni, meg kell tiltani, szankcionálni kell ezt a tevékenységet – közölte Orbán Viktor pénteki rádióinterjújában.