2018. március 21., szerda
Benedek

Belföld

Kivégzés Nyíregyházán: Mankóval már jár az ikrek apja

Ugyan mankóval, de már járni is tud R. László, az a nyíregyházi apa, akit a nyár végén lőtt fejbe saját házában egy román orvos. A férfi felesége, R. Valéria belehalt a lövöldözésbe, gyermekeik pedig mindezt végignézték.

Több mint egy hónapja fekszik kórházban R. László, az az építési vállalkozó, akinek felségét Nyíregyházán szerelemféltésből végezte ki S. Dan augusztus 31-én. A Magyarországon praktizáló román orvos Valéria után a férj fejébe is golyót eresztett. Tette mindezt úgy, hogy a pár hatéves ikrei is a család házában tartózkodtak. A feleség azonnal életét vesztette, férjét válságos állapotban szállították kórházba, bár a rájuk találó szomszéd szerint a férfi a fejlövése ellenére még kommunikált, sőt a gyilkost is megnevezte.


03 nyiregyhaza rembeczki valéria lázár lea

– László állapota rohamosan javul, az orvosok szerint nem kizárt a teljes felépülése. Szinte csoda, de sem az agya, sem a beszéd-, sem a mozgásközpontja nem károsodott maradandóan. Sőt mankóval már járni is tud – tudtuk meg a család egyik ismerősétől.

Korábban a Lokál írt arról, hogy az apa koponyáján hatalmas lyuk keletkezett a lövéstől, de az agyát nem érte sérülés, így felépülhet. Ez látszik most igazolódni az újabb jó hírek hallatán. A férfin egyébként többórás  életmentő műtétet hajtottak végre a nyíregyházi kórházban. Egy ideig elővigyázatosságból lélegeztetőgépen tartották, az elmúlt hetekben azonban folyamatosan javult az állapota.


Nyiregyhaza gyilkossag ikrek pixel

Eközben a gyilkosságot elkövető román orvos mindent megtesz azért, hogy Románia ne adja ki Magyarországnak. Azt már eddig is tudtuk, hogy a határ túloldalán elfogott S. Dan csak azután kerülhet hazánkba, hogy befejeződött ellene az eljárás, amely azért indult, mert a gyilkos fegyverrel együtt menekült a zsaruk elől. A gyanúsított ügyvédje úgy véli, védence csak azután kerülhetne Magyarországra, hogy a tiltott fegyverviselésért kapott büntetését leülte egy román börtönben.

S. Dan, Nyíregyháza. román, orvos

S. Dan, Nyíregyháza. román, orvos

A szabolcsi rendőrség szóvivőjétől, Fehérvári Mariettától megtudtuk: nem kaptak hivatalos információt a román hatóságoktól, az eljárás akkor folytatódik, ha a románok jelzik, készek kiadni a gyanúsítottat.

Kapcsolódó Cikkek

  • Kiemelten támogatja a kormány a Down-szindrómásokat

    Kiemelten támogatja a kormány a Down-szindrómásokat

    A magyar kormány számára kiemelten fontos, hogy a fogyatékos emberek, köztük a Down-szindrómások életminősége javuljon, emberi jogaik ne sérüljenek és megtalálják a helyüket a társadalomban – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkársága szerdán, a Down-szindróma világnapján az MTI-vel.

  • Több, mint 100 Michelin csillagos séf érkezik Budapestre

    Több, mint 100 Michelin csillagos séf érkezik Budapestre

    udapest, 2018. március 21. – A Michelin és a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) együttműködésének köszönhetően 2018. március 26-án Budapest ad otthont az európai gasztronómia egyik legrangosabb eseményének, az európai Michelin Guide díjátadó ünnepségnek.