EUR: 307,88 Ft
CHF: 265,65 Ft
2017. október 20., péntek
Vendel

Sport

Maradona anyázott a jótékonysági meccsen

Ferenc pápa támogatásával Rómában, az Olimpiai Stadionban rendezték meg a Mérkőzés a békéért elnevezésű jótékonysági futballmérkőzést, amelyen az argentin világbajnokon kívül olyan sztárok léptek pályára, mint Francesco Totti, Edgar Davids vagy akár Ronaldinho. Botrányos lett a vége.

12/10/2016 Roma ( Italia) Sport Calcio Uniti per la Pace - Stadio Olimpico di Roma Nella foto:discussione tra maradona e veron 12/10/2016 Roma (Italy) Sport Soccer Uniti per la Pace - Olimpico Stadium of Roma In the pic:maradona and veron, Image: 302645015, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, LaPresse

Fotó: Profimedia, LaPresse

A meccsen hét gól született, azonban mégsem ez a téma, ugyanis Maradona összeszólalkozott honfitársával, Juan Sebastián Verónnal, miután egy szerelést követően az isteni Diego a földre került. A negyvenperces első félidő végén, a levonuláskor odáig fajultak az események, hogy Maradonát a biztonságiaknak kellett lekísérniük a pályáról. Hangsúlyozzuk: a Mérkőzés a békéért nevű gálameccsen…

A Vatikáni Rádiónak Virginia Priano, a program kommunikációs felelőse így nyilatkozott.

– A szentatya szerint ma a világnak békére van szüksége, és a focisták örömmel vesznek részt ezen a rendezvényen (…). A pápa úgy gondolja, hogy a nevelést nem csak az iskolában kell végezni. A gyerekeknek ma szükségük van a nevelés más formáira és módjaira. A sport a nevelés egy módja.

Hát, ha ez igaz, Maradonát nem sikerült megnevelnie ennek a csodálatos játéknak…

A mérkőzés bevételeit az augusztusi olaszországi földrengés áldozatainak megsegítésére fordítják a szervezők.

 

Az argentin balhéi:

– A nyolcvanas évek elején kokainfüggővé vált, 1991-ben tiltották el először kábítószerhasználat miatt.

– Az 1994-es világbajnokságról doppingvétség miatt kellett távoznia.

– 1998-ban felfüggesztett börtönbüntetést kapott, miután újságírókra lőtt légpuskával.

– 2004-ben szívinfarktusa volt drogtúladagolás miatt.

– Az olasz állam szerint 2009-ben 37 millió euró (11,3 milliárd forint) adótartozása volt.

– 2016-ban hamis útlevéllel akart Dubajba repülni.

– Több gyereke született félrelépésből, legutóbb idén ismerte el, hogy van egy 29 éves fia.

– A Napoliban töltött idő alatt adócsalási ügybe keveredett, és az ottani maffia vezérével ápolt jó kapcsolatot.

Kapcsolódó Cikkek

 • Emlékezzünk a nagyokra!

  Emlékezzünk a nagyokra!

  Bár manapság nem igazán találunk örömre okot, ha a magyar labdarúgó-válogatottra gondolunk, azért voltak idők, amikor büszkén mondhattuk, hogy a magyar futball a világ élvonalába tartozik.

 • Ilyen volt a Storck-éra

  Ilyen volt a Storck-éra

  Közös megegyezéssel szerződést bontott a Magyar Labdarúgó Szövetség és Bernd Storck, szövetségi kapitány. A német szakember a szövetségi kapitányi és a sportigazgatói posztról is távozott. Az MLSZ döntése egyáltalán nem meglepő, hiszen nem tudta meglovagolni a tavalyi Európa bajnokságon elért szép eredmények hullámait, illetve a jövő évi világbajnokságra sem sikerült kijuttatnia a csapatot.

 • Büszkék vagyunk rád, Zsuzsi!

  Büszkék vagyunk rád, Zsuzsi!

  A hétvégi 32. SPAR Budapest Maraton Fesztivál – V4 Futóhétvégén egészen pontosan 31920 futót regisztráltak, azaz messze megdőlt a korábbi nevezési rekord, mely akkor kicsivel haladta meg a harminc ezret!